家庭理財

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

證實左,只需現金$10000或以上就做得定期,今次仲要無上限,超過$100000都做到2.5%/3個月,以3個月定期來講,算係多間銀行之中,數一數二高息了。
6/9個月,如計咪回賺,暫時 交通銀行最高(每日息率都有機唔同)

1年定期 :集友2.78+回賺,但如做長期定存正常交通9個月定期更佳選擇!

以上有錯歡迎留言,謝謝

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/finance/20181206/mobile/bkn-20181206203519652-1206_00842_001.html?eventPath=hk_finance&eventID=4028834747d3fea00147f0cf93072e09

水晶宮

寫住新資金
佢哋嘅定義,係上一營業日總存款減上月尾總存款,如你今日存入十萬,對比上月尾冇拎錢走,咁理論上明日做就2.5%了
注意佢哋有兩個手機app,要用橙色嗰個做先得
利申:同一日試過登入唔同app,夠膽死利率唔同,仲爭好多吓
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

大宅

回覆 bmuimami 的帖子

OK THX資料,咁我等聽日變新資金後再試試,APPS方面,請問係咪個圖案有寫inmotion 果個?

水晶宮

Kkwong0816 發表於 18-12-7 16:22

OK THX資料,咁我等聽日變新資金後再試試,APPS方面,請問係咪個圖案有寫inmotion 果個 ...

係呀
試完得的話上來報告一下啊

大宅

好的,完成後報告一下

水晶宮

Kkwong0816 發表於 18-12-7 17:01

好的,完成後報告一下

聽日星期六,可能冇得做,要等星期一啊注意喇
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

大宅

OK THX

男爵府

畀面勳章

回覆樓主:

今日剛用中信inmotion app 做完,新錢3個月,2厘半。

大宅

回覆 wallshar 的帖子

正,我入左錢等變新資金就做3個月😬😬🍻

水晶宮

wallshar 發表於 18-12-7 22:05
今日剛用中信inmotion app 做完,新錢3個月,2厘半。

請問新資金係咪我2樓嗰個定義啱呀?
入咗錢要等下一日?唔該

水晶宮

Kkwong0816 發表於 18-12-7 22:46
回覆 wallshar 的帖子

正,我入左錢等變新資金就做3個月😬😬🍻

樓主,我剛剛試咗用現有資金開到定期單,即係原來星期六都做得,你可今日試吓

大宅

我早上10點試左,琴日下午5點轉錢入去,今日睇未當係新資金

子爵府

Kkwong0816 發表於 18-12-8 12:56

我早上10點試左,琴日下午5點轉錢入去,今日睇未當係新資金 ...

我有呢間銀行戶口,請問是否自己綱上做?

子爵府

Kkwong0816 發表於 18-12-8 12:56

我早上10點試左,琴日下午5點轉錢入去,今日睇未當係新資金 ...

邊個先岩?

大宅

回覆 天使之心02 的帖子

2個都唔岩,你打 (INMOTION動感) 就有....仲要開INMOTION户口 先有

子爵府

Kkwong0816 發表於 18-12-8 20:12

2個都唔岩,你打 (INMOTION動感) 就有....仲要開INMOTION户口 先有

Thx

大宅

岩岩做左定期,冇問題,新資金有2.5%/3個月,無金額限制。

水晶宮

Kkwong0816 發表於 18-12-10 10:02

岩岩做左定期,冇問題,新資金有2.5%/3個月,無金額限制。 ...

成功

大宅

🍻🍻

男爵府

Kkwong0816 發表於 18-12-8 20:12

係咪唔駛落分行開戶、直接用apps開戶口?

首頁
12345...6

尾頁

跳至