親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

別墅

有冇人淘過小童滑雪服?質地好嗎?買回來會先洗一次?

夠暖嗎?有冇味?

謝謝

大宅

meow7011 發表於 18-12-8 10:28
有冇人淘過小童滑雪服?質地好嗎?買回來會先洗一次?

夠暖嗎?有冇味?

你去赤柱排當,有二間出口轉買出口,幾百應該有,可以試

大宅

花園街有,唔洗淘,或者樓上講,去赤柱或出口店搵
小朋 友唔建議淘, 一來唔岩身好易仆親,二來淘寶的東西...就算唔講襟唔襟用都..... 你懂的.
如果唔介意比多少少錢, 可以去carters, sportsdirect 等外國website 訂

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

以前淘過, 無味, 無洗過就著, 因為有著打底衫褲.

wcpcelia    發表於 18-12-10 15:15

珍珠宮

大部分衫都係大陸造的

大宅

外國牌子好多都轉左廠了, 手上幾件雪褲雪褸都來自 vietnam, Cambodia....etc
不過好多人唔介意,所以冇乜所謂

珍珠宮

之前有報導過防水料物質唔好,勁貴都出事

大宅

粟米沙律 發表於 18-12-8 11:32
花園街有,唔洗淘,或者樓上講,去赤柱或出口店搵
小朋 友唔建議淘, 一來唔岩身好易仆親,二來淘寶的東西. ...

我都係喺花園街買,有得模下試下

我見淘寶都有一樣嘅款,百六蚊人仔

大宅

elaine1021 發表於 18-12-8 14:57
我都係喺花園街買,有得模下試下

我見淘寶都有一樣嘅款,百六蚊人仔
頭先行過花園街,見賣雪褸雪褲果檔好生意,有小朋友試緊身, 有埋手套賣, 不過我冇八下個價錢

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

粟米沙律 發表於 18-12-8 17:32
頭先行過花園街,見賣雪褸雪褲果檔好生意,有小朋友試緊身, 有埋手套賣, 不過我冇八下個價錢
...

係咪小販檔?
放下自在

大宅

Decathlon唔太貴,質地ok。

子爵府

MommyPanel勳章

我去網上買2手,因為只著一次半次又唔啱,費事買咁貴,質料方面亦無咁講究

珍珠宮

當你識滑雪,自然有d 要求,否則一條雪褲最緊要,加手套

大宅

cattz288 發表於 18-12-8 18:29
係咪小販檔?

係小販檔

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

elaine1021 發表於 18-12-9 07:30
係小販檔

之前我睇過, 資量幾好, 亦唔平
放下自在

大宅

cattz288 發表於 18-12-9 10:39
之前我睇過, 資量幾好, 亦唔平

我買嘅係小童褸,大陸野都要320蚊,勝在有得試下模下,質量OK嘅

喺另一檔買咗條小童雪褲85蚊

象牙宮

elaine1021 發表於 18-12-9 10:46
我買嘅係小童褸,大陸野都要320蚊,勝在有得試下模下,質量OK嘅

喺另一檔買咗條小童雪褲85蚊

4百幾, 夠我淘兩套!
放下自在

大宅

cattz288 發表於 18-12-9 11:06
4百幾, 夠我淘兩套!

係唔抵㗎,不過我想俾小朋友試上身先買

象牙宮

elaine1021 發表於 18-12-9 11:18
係唔抵㗎,不過我想俾小朋友試上身先買

係呀!我都係博下, 因為有兩個, 諗住慳d
放下自在

大宅

我off season時買,反正都係1,2年唔岩著,平時超凍時都著
https://www.pinterest.com/pin/106186503694601654/
呢件買4百幾, 去日本旅行時照著

首頁

尾頁

跳至