懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

麻每吉 發表於 18-12-20 13:12
我果時係吸加刮,醫生話驚食完藥清唔晒仲煩,可能發炎,
所以手術一了百了,
我依家都陀緊28週喇,又唔洗太 ...

滿滿正能量呀
咁你手術後 幾耐先黎番m呀

大宅

人馬 發表於 18-12-21 03:52
滿滿正能量呀
咁你手術後 幾耐先黎番m呀

好快,around一星期內

複式洋房

麻每吉 發表於 18-12-21 04:28
好快,around一星期內

咁快?

我個醫生話 手術後1-2星期有可能繼續出血 之後要過4星期到 先會正常黎m

別墅

人馬 發表於 18-12-21 09:09
咁快?

我個醫生話 手術後1-2星期有可能繼續出血 之後要過4星期到 先會正常黎m

想問樓主你最後揀左手術?
我前日塞藥,但即晚流左好多血塊,裝起左好多,琴日拎番俾姑娘,但話未見有組織

我都擔心緊。。。。
但我兩星期後先再番去覆診先照。。

複式洋房

sammihysteric 發表於 18-12-21 09:34
想問樓主你最後揀左手術?
我前日塞藥,但即晚流左好多血塊,裝起左好多,琴日拎番俾姑娘,但話未見有組織 ...

我最後做左手術了 吸宫 再刮左少少
做完心情好左好多 我留家休息 亦冇多走動 儘量坐小月調理。手術後兩日 連血都冇再流了。
我覺得揾個細心既醫生好重要 會錫住你 就住你 至少心理感覺良好。
我本來想再等 但一唸到 如點萬一發炎 咁就仲大件事 子宫仲傷。所以儘快做手術。

別墅

人馬 發表於 18-12-21 10:11
做完心情好左好多 我留家休息 亦冇多走動 儘量坐小月調理。手術後兩日 ...

但你刮宮係搵咩醫生啊?本身產檢嗰位?喺私家做?
我好吾想刮宮,但我嗰日排左好多血塊 都未排到組織 唉 我而家都好不安

複式洋房

sammihysteric 發表於 18-12-21 10:14
但你刮宮係搵咩醫生啊?本身產檢嗰位?喺私家做?
我好吾想刮宮,但我嗰日排左好多血塊 都未排到組織 唉 ...

明白呀
我同你唔同 我係用左幾次藥 都完全排唔出... 淨係痛到虛脫
我係私家做 產檢個醫生。
你幾時再照?因為我有朋友都係咁 2.5星期 仲未排清.... 但已經排左好多多一星期.... 佢決定再等+中藥協助。

別墅

人馬 發表於 18-12-21 10:22
明白呀
我同你唔同 我係用左幾次藥 都完全排唔出... 淨係痛到虛脫

我2/1再照啊,但今日先21號,仲成十幾日,唉
我都有諗過好吾好睇中醫,但又怕,始終我未睇過中醫,但又見之前有sis都係睇左中醫幫助到排到組織出來
你朋友睇左未?中醫點講呀?

複式洋房

sammihysteric 發表於 18-12-21 10:35
我2/1再照啊,但今日先21號,仲成十幾日,唉
我都有諗過好吾好睇中醫,但又怕,始終我未睇過中醫,但又見 ...

佢其實一直冇用西藥 所以一直食中藥排
食左兩星期 有排到 但排唔清..
而家唔上唔落 佢唸住再食多一個星期...
中西醫都話 未清 但仲可以等下

別墅

唉,一個多星期前自排左之後,琴日返去再照,原來結果不太好,醫生話仲有個1蚊size既組織未排出,要再食藥排,跟住回家食左3粒脷底丸,到現在都未有反應....如果一星期後仲未排出,就要做手術,真係好唔想行到呢步.....
點算好,原本以為所有事都已成過去,結果又要再重新經歷。。。

別墅

人馬 發表於 18-12-21 10:22
明白呀

可唔可以介紹中醫比我啊,我想試下食中藥排唔排得出

別墅

kayi1030 發表於 18-12-21 11:14
唉,一個多星期前自排左之後,琴日返去再照,原來結果不太好,醫生話仲有個1蚊size既組織未排出,要再食藥 ...

下,唉!希望快點排埋出來啦
我而家都好擔心啊,亦吾想再經歷嗰種劇痛喇
但我都未見有組織排出來

但我想問下你個多星期前排左後,仲有無流血同肚痛?

別墅

sammihysteric 發表於 18-12-21 12:50
下,唉!希望快點排埋出來啦
我而家都好擔心啊,亦吾想再經歷嗰種劇痛喇
但我都未見有組織排出來

我自排左之後就冇肚痛,頭2日就有流血,好似黎m第3-4日既量唔算多,2日後就只有少量既啡色跡(m尾幾日咁),諗住係惡露未清
咁我又冇痛又冇流血,所以先以為排清左

別墅

kayi1030 發表於 18-12-21 13:47
我自排左之後就冇肚痛,頭2日就有流血,好似黎m第3-4日既量唔算多,2日後就只有少量既啡色跡(m尾幾日咁) ...

咁你會不會試埋中藥呀。。。

男爵府

回覆 人馬 的帖子

2次藥流,再刮宮,之後黎M, 前後4星期多

別墅

sammihysteric 發表於 18-12-21 15:48
咁你會不會試埋中藥呀。。。

因為琴日先食左藥,朋友叫我唔好中西藥一齊食,費時搞到亂哂
我今日開始食多d木瓜、木耳,希望快d清到

別墅

kayi1030 發表於 18-12-21 19:25
因為琴日先食左藥,朋友叫我唔好中西藥一齊食,費時搞到亂哂
我今日開始食多d木瓜、木耳,希望快 ...

我都覺得吾好中西一齊。。我都買左木瓜今晚食,希望有效啦

大宅

人馬 發表於 18-12-21 10:11
做完心情好左好多 我留家休息 亦冇多走動 儘量坐小月調理。手術後兩日 ...

好快會好,我上年都係8週無心跳,我本身潺仔,坐完小月tune返好先,我隔左半年再試左第二個cycle就中喇,一路中醫調理,身體仲好過之前

首頁

尾頁

跳至