夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

洋房

anyuser18 發表於 18-12-10 10:01
繼續令佢明白
你唔係責怪佢
但你唔開心啲親密嘅嘢佢係對其他人做

你講得好啱,等我諗下要佢為我做咩先,其實呢個'狀態已經keep咗一段時間,原來我自己都處理唔到,我先上來問下意見。

洋房

真心的人 發表於 18-12-9 21:15
佢係唔認有意思,已經傾清楚我嘅諗法同底線,佢都有真心道歉,發生咗件事,雖然佢地無一齊,但已經傷害得 ...

我同你一樣心情,感覺自己被最親人背叛。我老公買左panxxx charm 比失婚婦(我先生一直以來都幫呢個女人),果時好難受,不停腦海問為什麼他要這樣做,我每晚哭,後來我先生主動搵左婚姻輔導,傾完舒服d

洋房

Cpooo 發表於 18-12-11 00:11
我同你一樣心情,感覺自己被最親人背叛。我老公買左panxxx charm 比失婚婦(我先生一直以來都幫呢個女人) ...

又係曖昧而未開始?件事過咗幾耐?真係一種傷害,一件事情破壞大家嘅感情值得咩,同路人謝謝你嘅分享。希望你幸福。

大宅

Cpooo 發表於 18-12-11 00:11
我同你一樣心情,感覺自己被最親人背叛。我老公買左panxxx charm 比失婚婦(我先生一直以來都幫呢個女人) ...

為什麼他這樣做就是你老公根本吾愛你,如果愛你尊重你點會出軌,買禮物俾另一個女人, 男人吾係鍾意個女人點會花費panxxx 俾人。你清醒一下為什麼你老公一直幫這失婚女人,根本就是愛佢多過愛你。我朋友個前夫之前有女人,又買iPhone, LV 袋,Tiffany 樣樣名牌,我朋友以有check 佢 statement 以為無,後來發現佢老公私下收埋另一張係用來look card 買野俾小三。所以佢地要管係管吾到。應承你改又話會同小三斷全部係假。儘早趁後生同佢bye bye, 可能搵到個更好。

男爵府

熱血金章

一段良好的關係需要百份百的信任。
此刻的妳一定冇可能完全放下,惟有慢慢比時間給妳自己和他吧!
我相信總有一天妳會再一次相信他的。

呢段路的確好漫長,同時也是上天給你們的其中一項試煉。
只要兩個人仍然有愛,最終都可以把問題解決的。

妳可以做的,就只能觀察他的行為舉止和耐心的等待。

大宅

回覆 真心的人 的帖子

可能我有d偏激喇,但我忍唔到嘅,一定要傾清楚。如果唔咪會好難頂。

洋房

真心的人 發表於 18-12-11 07:39
又係曖昧而未開始?件事過咗幾耐?真係一種傷害,一件事情破壞大家嘅感情值得咩,同路人謝謝你嘅分享。希 ...

咁又未去到曖昧,果女人大我先生9年,有1個讀緊中學小朋友,佢係大陸人,在香港沒人沒物,我老公同情佢,覺得佢慘成日幫佢(當然我唔會覺得佢慘啦),直到幫佢買化妝品,我已經發瘋,我已經表明我不滿,直到今年我沒想過佢竟然送生日禮物比人,仲要買panxxx,呢件事,我老公係對佢有好感,但果女人係利用佢。

洋房

loverlover123 發表於 18-12-11 08:26
為什麼他這樣做就是你老公根本吾愛你,如果愛你尊重你點會出軌,買禮物俾另一個女人, 男人吾係鍾意個女人 ...

謝謝你咁激動,我好清楚自己做緊咩,佢未到出軌,只係有好感,佢買禮物比佢,係因為生日。當然我覺得佢好過份,只係我好在發現得早。

洋房

Bob_Lennon 發表於 18-12-11 16:16
一段良好的關係需要百份百的信任。
此刻的妳一定冇可能完全放下,惟有慢慢比時間給妳自己和他吧!
我相信總 ...

謝謝你,愛係有的,但要重新評估,原來我在他心目中都晤係太重要,如果嗰一刻有諗過我,点会咁做,係我自己自我感覺良好,咁耐以黎相處,感情各方面都好好,有事發生,我先好似被人打醒咗咁……我有耐心等待,只怕我的情緒未必應付到。

洋房

cookingbaby 發表於 18-12-11 16:42
回覆 真心的人 的帖子

可能我有d偏激喇,但我忍唔到嘅,一定要傾清楚。如果唔咪會好難頂。 ...

要傾都倾過好多次,已經好清楚,只係常常處於不安,常常猜疑,係好難頂,無辦法,可能我將成件事放得太大,搞到自己咁,謝謝你。

洋房

要克服個心唔舒服係好難,畢竟都發生左亦都原諒左佢,你真係要一段時間淡忘

男爵府

熱血金章

真心的人 發表於 18-12-11 18:16
謝謝你,愛係有的,但要重新評估,原來我在他心目中都晤係太重要,如果嗰一刻有諗過我,点会咁做,係我自 ...

其實都好取決於妳自己是否對他投下信任的一票。信的話就給他改過的機會,不信的話他做什麼妳都只會疑神疑鬼。

子爵府

真心的人 發表於 18-12-11 18:16
謝謝你,愛係有的,但要重新評估,原來我在他心目中都晤係太重要,如果嗰一刻有諗過我,点会咁做,係我自 ...

其實你講吓講吓
係會明多咗自己
原來你知佢未係出軌
但佢破壞咗你對佢嘅信任
而呢個po
就正正講咗你最唔開心
係你覺得呢件事令你發現你在佢心中唔係太重要
呢個想法
究竟只係感覺
定係事實
你去發掘吓
或者會為你嘅現況找到條出路

洋房

Bob_Lennon 發表於 18-12-11 19:02
其實都好取決於妳自己是否對他投下信任的一票。信的話就給他改過的機會,不信的話他做什麼妳都只會疑神疑 ...

我要再多D時間先投到呢票,曾經百份百的信任,一件事破壞咗一切,我而家需要的是時間。

洋房

Cpooo 發表於 18-12-11 18:57
要克服個心唔舒服係好難,畢竟都發生左亦都原諒左佢,你真係要一段時間淡忘
...

淡忘……希望這段日子快D過去。

洋房

anyuser18 發表於 18-12-11 20:49
其實你講吓講吓
係會明多咗自己
原來你知佢未係出軌

你分析得好好,我真係明白多咗自己,我希望可以振作,唔好咁軟弱。為自己加油。

男爵府

熱血金章

真心的人 發表於 18-12-11 21:17
我要再多D時間先投到呢票,曾經百份百的信任,一件事破壞咗一切,我而家需要的是時間。
...

時間是最好的証人呢!^_^

事情已經發生了!成日諗住好傷身心㗎!性緒受困擾做乜嘢事情都會有心無力,事倍功半。妳不妨將焦點放喺其他事務上,讓時間好好替妳治癒這個傷口;同時也給機會你們再次重新去建立這段關係。

有愛,任何難關都可以携手跨過。加油!

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

Cpooo 發表於 18-12-11 17:56
咁又未去到曖昧,果女人大我先生9年,有1個讀緊中學小朋友,佢係大陸人,在香港沒人沒物,我老公同情佢, ...

雖然個大陸女人比你C6大9年,
但千萬不要輕敵,
男人最鍾意做英雄,
佢扮哂可憐,

你C6好易中招,
就算你C6唔放棄你,
你都有條刺。
你C6最後有冇送出份禮物?
佢疏遠左個女人未?

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

真心的人 發表於 18-12-9 15:27
c6被我發現錄咗首歌畀異性,我問佢,佢話佢地無野,我亦知道佢地冇開始,但我個心真係好痛,自己老公為另一 ...

你冇諗多,你C6絕對係身痕,
男人唔會白白花時間為異性做野,
你冇証據,佢梗係蛇咬都唔認。
好多人都話男人出唔出軌係睇有冇機會,
不是睇佢愛唔愛老婆,
所以你唔好俾佢咁得閒,
一齊搵D活動,
例如同佢去下旅行,
盡量掌握返經濟大權。

洋房

soso1227 發表於 18-12-11 23:53
雖然個大陸女人比你C6大9年,
但千萬不要輕敵,
男人最鍾意做英雄,

我當然唔會輕敵啦,雖然先生話對佢無野,但我唔會信。禮物一早送左出去啦,我有一日心血來潮摷佢個袋見到張單。果下係好傷心。我仲趕佢走,佢返佢家住(層樓係我) ,後來個個幫佢講好說話(包括家人,朋友),我先原諒佢,但心係唔信任佢,本來佢肯辭職,但我就算啦,可以比佢做(人工高,而且佢老闆我都識)我而家睇緊佢表現,果女人係佢同事,點都有聯絡,但我叫佢只係可以工作聯絡,其他野唔洗理佢,如果再發現,婚一定離。呢件上,我開始管佢,錢比哂我(之前我地財政獨立)gps 我都裝埋,同佢講你已經沒自由,唔鍾意我咁做,你可以走,我唔會留你。

首頁

尾頁

跳至