夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

洋房

c6被我發現錄咗首歌畀異性,我問佢,佢話佢地無野,我亦知道佢地冇開始,但我個心真係好痛,自己老公為另一個女仔咁做,令我成日疑神疑鬼,好辛苦,可以点做?

男爵府

回覆 真心的人 的帖子

點解總有些男人婚後都咁唔感恩同珍惜,不安於室

purple_girl    發表於 18-12-12 13:53

洋房

yan12 發表於 18-12-9 16:01
回覆 真心的人 的帖子

點解總有些男人婚後都咁唔感恩同珍惜,不安於室 ...

可能一齊時間太耐,無咩新鮮感,佢嘅解釋係只是朋友,冇其他感覺,你是我,你会相信嗎?

男爵府

回覆 真心的人 的帖子

不信,不要欺騙自己
冇新鮮感呢句最真,就算只是男女朋友都會經歷

向佢表明這種感受,一個家要用什麽去建立,維持

令佢好好諗清楚,有啲咩新鮮感可以恆久維持。如佢行為思想上你睇唔到佢改變,識諗左,不要心淡也罷

但我相信每人都不是聖人,犯錯也不為過,一時迷失,作為女人心裡留一線,知道就好,知道老公不是全世界

當然我地都要反省,會否作為妻子嘅我地都將重心擺左係家庭鎖事,小朋友身上。而冷落,或者都放棄左同老公維繫感情嘅機會呢

洋房

yan12 發表於 18-12-9 16:24
回覆 真心的人 的帖子

不信,不要欺騙自己

謝謝你呀,因為我自己畀件事困住一段時間都想唔明,因為我覺得我同老公関係好好,感情都好好,唔駛去到出軌我已經好痛,佢有好努力想令我開心,但我個心態已經出咗問題,对佢冇咗信心,好難開心到,謝謝你,有人傾下個人都舒服D。

purple_girl    發表於 18-12-12 13:55

大宅

我覺得唔咪無嘢,只係啱啱可能想開始,但係俾你發現咗,無得繼續落去。你老公應該對個女有意思嘅。

purple_girl    發表於 18-12-12 13:55

洋房

cookingbaby 發表於 18-12-9 17:02
我覺得唔咪無嘢,只係啱啱可能想開始,但係俾你發現咗,無得繼續落去。你老公應該對個女有意思嘅。 ...

我都知道佢对個女有意思,我好想話畀自己知唔係嘅,但我連自己都呃唔到,可能好彩嘅係我發現得早,我知道後有提醒佢,做人老公有D野要有分寸,我而家咩都做唔到,只有憑感覺去感應佢有冇奇怪野。

purple_girl    發表於 18-12-12 13:56

大宅

回覆 真心的人 的帖子

你識唔識得個女嘅?係你老公手機裡面刪曬關於個女嘅所有聯繫方式。

洋房

cookingbaby 發表於 18-12-9 17:38
回覆 真心的人 的帖子

你識唔識得個女嘅?係你老公手機裡面刪曬關於個女嘅所有聯繫方式。 ...

晤識,唔会噉做,要佢自己真係控制到,我晤想控制佢去破壞大家嘅関係,手機係佢嘅,我平時唔会去搞的。每天帶住不安咁過,到幾時個心先可以平靜返呢~

大宅

佢要搵個女人你點都阻止唔到

洋房

Poohpooh_bb 發表於 18-12-9 19:53
佢要搵個女人你點都阻止唔到

我就係知道,我就係明白,所以先咁心煩,佢会唔会真係可以為咗我停止,我真係好害怕真的会發生。

子爵府

回覆樓主:

因為佢唔認對人有意思
但做埋啲踩界嘢
你先無安全感
你依家要有返安全感
只有同佢要傾清楚
佢要明白你條線
你要見到佢真心道歉
你先會慢慢恢復信任
依家佢咁態度
你又點會信佢?

洋房

anyuser18 發表於 18-12-9 21:03
因為佢唔認對人有意思
但做埋啲踩界嘢
你先無安全感

佢係唔認有意思,已經傾清楚我嘅諗法同底線,佢都有真心道歉,發生咗件事,雖然佢地無一齊,但已經傷害得我好深,好多野晤再相信,对佢都改觀,愛一個人点解会咁傷害对方,太多諗法,太多唔明白,太多点解,個心好亂,謝謝你呀~

子爵府

真心的人 發表於 18-12-9 21:15
佢係唔認有意思,已經傾清楚我嘅諗法同底線,佢都有真心道歉,發生咗件事,雖然佢地無一齊,但已經傷害得 ...

咁我覺得一係佢唔夠真心
一係就係你未覺得佢打動到你
因為你都理解唔到佢嘅解釋,即係佢未能解䆁到。最終都係要佢去俾返個信心你。你靠自己唔亂諗好難。個人意見

洋房

anyuser18 發表於 18-12-9 22:05
咁我覺得一係佢唔夠真心
一係就係你未覺得佢打動到你
因為你都理解唔到佢嘅解釋,即係佢未能解䆁到。最終 ...

因為佢覺得佢係朋友関係,又冇出軌,所以佢覺得自己問題唔大,其實佢嘅解釋我係唔接受,但倾完我咩都做唔到,点唔亂諗,靠自己真係冇用,間中攞出黎發颠,好傷感情。

別墅

真心的人 發表於 18-12-9 15:27
c6被我發現錄咗首歌畀異性,我問佢,佢話佢地無野,我亦知道佢地冇開始,但我個心真係好痛,自己老公為另一 ...

沒有新鮮感是每對老夫老妻的感覺,我自己都一樣,你可以試下放假的時候陪老公一起看戲,周圍走下.又會找到拍拖時候的感覺,我試過了,感覺很好

子爵府

真心的人 發表於 18-12-10 08:22
因為佢覺得佢係朋友関係,又冇出軌,所以佢覺得自己問題唔大,其實佢嘅解釋我係唔接受,但倾完我咩都做唔 ...

繼續令佢明白
你唔係責怪佢
但你唔開心啲親密嘅嘢佢係對其他人做
要直到佢明白你幾唔開心
並對男人最好搵啲嘢俾佢做令佢覺得可以補償到你
你最好諗多幾樣唔花錢唔難做但又令你開心的
等佢做返嚟令你開心返
否則你只會繼續呢個狀態
對兩個都會傷感情

大宅

心痛妳嘅難過同正在恐懼當中,同樣嘅情況我都曾經經歷過,的確係好需要時間同更強嘅勇氣去克服去平靜自己。信任係源於最開始最基本最自自然然的,可是亦是最脆弱的,其中一方破壞了,想要重新建立就得額外花百分之10000嘅努力,而且需要兩人共同的努力,縱然傷補了,卻有了明顯的裂痕,惟有要睇吓你嘅愛夠唔夠深,因為只有愛先可以根治呢條傷害的裂縫,jm 妳要加油呀

洋房

wangsuqing 發表於 18-12-10 08:41
沒有新鮮感是每對老夫老妻的感覺,我自己都一樣,你可以試下放假的時候陪老公一起看戲,周圍走下.又會找到 ...

每星期都会安排節目,就係関係太好,原來都可以有問題,我已經失哂信心。

洋房

Philover 發表於 18-12-10 11:05
心痛妳嘅難過同正在恐懼當中,同樣嘅情況我都曾經經歷過,的確係好需要時間同更強嘅勇氣去克服去平靜自己。 ...

我而家連我自己都晤了解自己,愛夠唔夠深……,又幾愛連我自己而家都晤知,你曾經經歷過咁嘅情況,你而家放低哂?建立返信任未?謝謝你,

首頁

尾頁

跳至