懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

2019勳章

剛好39週,去QE做產檢前去廁所,見到流啡(大概半張護墊嘅份量),助產士提議入院一晚觀察情況。
第二朝只見到護墊上只有一滴啡,未有陣痛未有穿水。醫生提議再留院多一日,如仲未有陣痛穿水就要催生。
但我就好大膽咁同醫生講我想出院,因為我想自然陣痛自然穿水唔想咁快做催生,要做都40週後無動靜再做催生,所以簽咗自願出院書翻咗屋企等。
諗翻轉頭我都覺得自己好大膽,唔聽醫生講堅持要出院。到今日39週2, 除咗keep住有無痛嘅宮縮,仍然係無陣痛無穿水,呀B嘅胎動都正常。
有無媽咪好似我咁流啡一日後又無再流?
入院係C2見到同房大部分媽咪都係做催生,其實做催生係唔係好正常?

侯爵府

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

其實無咩大唔大膽,我自己見红有宫頸分泌物我都無入院,見紅隔左兩日去產檢,醫生都話可以觀察住先,唔駛即刻入院

大宅

2019新春慶豚圓

ChristyFPM 發表於 18-12-10 03:05
剛好39週,去QE做產檢前去廁所,見到流啡(大概半張護墊嘅份量),助產士提議入院一晚觀察情況。
第二朝只見 ...

我當年39周第一次有啡後,即入院,留了兩晚(坐下波波,姑娘不時巡下問下痛未),之後自然作動再生(醫生冇叫催生)。

大宅

2019新春慶豚圓

其實你都39W啦,隨時都生得,穩陣真係留多晚院CHECK清楚好D,而且好多人都係催生架啦,吾覺有咩問題喎

大宅

我都覺得聽醫生講穩陣d囖,其實催生都係好正常.

複式洋房

ChristyFPM 發表於 18-12-10 03:05
第二朝只見 ...

JM bb出世未?同你情況一樣,39W,尋晚vv抹有好少好少啡。今日QE産檢要我入院,而家C2等緊。好想返屋企等....我都係諗住聽日無嘢就出院

複式洋房

2019勳章

newbieC9 發表於 18-12-21 21:38
JM bb出世未?同你情況一樣,39W,尋晚vv抹有好少好少啡。今日QE産檢要我入院,而家C2等緊。好想返屋企等. ...

我痛足三日兩夜子都未開度數,最後都係做催生,12/12夜晚生咗啦。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊