自由講場

跳至

首頁
34567...13

尾頁

伯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

我們都是這樣長大的!

好有共鳴:舖哂綿被喺地下,上格床跳落嚟!

以前的公園,銀色的正方體砌到好高,竟然會爬到最高!

在屋企,同弟妺偷偷玩臘祝(其實好危險…玩火)

男爵府

回覆樓主:

我同家姐小六暑假,我果時10歲,家姐12歲。同埋同班同學+佢細佬(小四),4個細佬自己搭船去珠海,中山玩,住2日,再去澳門,投靠同學親戚,遇上打風,水浸,住2日,搭大船返香港。都唔明點解亞爸亞媽完全唔理我去去邊玩?唔擔心。依家自己仔女就緊張到死。

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

(Samantha) 發表於 18-12-10 22:38
係呀

話有架坦克車喺裏面。

咁我老過你
果時有間叫漁利泰茶餐廳,二樓雅座就係望住務實籃球場。果時佢未執。因為飛仔雲集非常出名,聽聞經常各路英雄爭奪武林盟主寶座,所以我去親漁利泰都一定坐2樓遙望校內英雄豪傑嘅英姿

子爵府

我試過係屋企玩火
玩到樓上報警

rachel0316    發表於 19-5-4 17:12

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

突然唸到樣真係會瓜老襯
細個住公屋,想當年公屋幾咁三教九流。有白粉佬食白粉賣白粉、黑社會劈友、中學生群抽 (成日話以前香港比而家好嘅,真係年紀太輕)
偶然都會見到劈到一地血、白粉佬d針筒等。但d細路又繼續周街躝四圍捐仲攪針筒串白粉佬,真係唔識死。我好彩,未親身經歷劈友現場,但有朋友就駕輕就熟,總之要痴埋牆dip低頭咩都睇唔到聽唔到

水晶宮

littleteddy 發表於 18-12-10 21:32
細個時唔小心打破了支探熱計,d水銀一粒粒在地上,唔識死仲用手㩒下㩒下玩,覺得好得意又好靚(emoji)現在想 ...

我都試過

子爵府

牛年勳章

幾姐弟呢喺床底玩爉燭。那時大概7、8歲。身型不算太大。大個咗望返個床底其實不夠2尺高。又有雜物先至識驚。幾姐弟都話好彩無火燭⋯

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

回覆樓主:

海洋公園坐海盜船,係剛夠高就玩,身型瘦削,但我要坐最後最邊,因為最刺激!

就算落左安全扶手,我仲有好多空位。當隻船升到好高時,專登攝個身出扶手外,因為有離心力,係可以成個人企响度。身體得少少挨住個欄,仲要舉高雙手唔扶實,專登大叫嚇真係驚嗰d人! 仲要連續玩左幾次!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

almaly 發表於 18-12-11 01:21
幾姐弟呢喺床底玩爉燭。那時大概7、8歲。身型不算太大。大個咗望返個床底其實不夠2尺高。又有雜物先至識驚 ...

我都試過 不過係自己一個。大人響廳度聚會

子爵府

上下架床係L形,琴住窗花上上架床,又會上架床跳落黎

伯爵府

pi0219 發表於 18-12-10 19:52
初中時好鍾意玩銀仙

成班同學仔成日放左學之後去其中一位同學屋企玩

我想問你係咪都係覺得個銀自己行。
我屋企大人話係有人推
我同個同學和老表玩。同學我唔知,但老表埋由騙我。
但個銀真係自己行。我又冇勇氣玩多次來証實。。
所以到現在都好好奇

伯爵府

Sweetkiki 發表於 18-12-10 21:06
小學時自己係屋企玩銀仙,個一蚊銀真係自己郁,我唔識死仲問左好多問題,佢就題題都答我,係張紙度不停移動 ...

一個人都可以玩?
我都覺得真係自己郁。
真係好神奇。有冇人試過近期再玩?

大宅

catcat笑 發表於 18-12-10 11:18
跳樓梯級
跳公屋的後樓梯級,我最犀利係跳十級。

同我一樣,以前D樓梯唔係來行,係用來跳,而家心血小唔好攪

子爵府

減齡達人勳章

回覆樓主:

係床下底玩火,燒到張床板黑哂,好彩無火燭

男爵府

fanfanboy 發表於 18-12-10 22:57
咁之後有無咩特別?

我細個唔敢玩

玩左幾次就無玩啦。
真係自己郁,當時覺得好神奇

男爵府

1mocha 發表於 18-12-11 04:13
一個人都可以玩?
我都覺得真係自己郁。
真係好神奇。有冇人試過近期再玩?

一個人玩先知佢真係自己郁,係移動曬成張A4紙,不是微動。好神奇,應該係D遊魂野鬼。。

子爵府

喺屋企煲蠟

禁止訪問

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章

回覆 1mocha 的帖子

係, 真係好鬼異, 我地成班真係無人刻意推架, 個銀仔真係自己會郁

男爵府

bongbongpatty 發表於 18-12-10 22:52
點解

過山車安全扣喺預備衝落去嘅時候鬆左,好彩我表弟同姨丈坐左右兩邊,佢地一左一右拉實我個扣(即係黑色壓住心口果舊野),我就左右手拉佢佢地果個,嚇鬼死

首頁
34567...13

尾頁

跳至