時政擂台

跳至

首頁

尾頁

男爵府

哈哈,終於撕開塊偽君子面具,鬼拍後尾枕,拉人係捉來做人質,美帝去到冇棋地步,賤格到要做啲擄人勒索勾當嚟做籌碼。

白宮經濟顧問:不排除以釋放孟晚舟作為中美談判策略

孟晚舟12月1日於加拿大被捕一事,為目前停火90日的中美貿易談判蒙上陰霾。雖然華盛頓與北京均認為孟晚舟案是獨立事件,不會影響中美貿易談判。但美國白宮首席經濟顧問庫德洛(Larry Kudlow)周日(9日)表示,不保證美方會否以釋放孟晚舟作為談判策略。

庫德洛周日(9日)接受《霍士周日新聞》(Fox News Sunday)採訪時,被主持人問及華府會否以釋放孟晚舟,作為與中國達成更廣泛貿易協議的談判策略。

他回答道:「我不能保證任何事情。孟晚舟案對中美貿易戰會產生何種影響,我無法坐在這裏,給出一個絕對肯定的答案。」

庫德洛續指,孟晚舟被捕案與中美貿易戰是兩個不同事件,但他承認兩者某種程度上可能會交織在一起。孟晚舟案將由美國司法部及國家安全委員會處理。

孟晚舟12月1日於加拿大溫哥華被捕後,當局周一再次舉行保釋聽證會。法院周日(9日)公開文件,內容顯示孟晚舟健康狀況欠佳,希望自己在等候是否引渡到美國前,應該獲准保釋留在加國。

rose-mag  政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台  發表於 18-12-10 13:25

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

賤到爆,捉個女人做人質

男爵府

copied and pasted from a JM:

「他姓任的針扎不進水潑不進,簡直軟硬不吃,不過聽說他有個女兒,是他唯一的牽掛。不如我們把他女兒綁來,做個人質豈不美哉。」

——金庸《笑傲江湖》

MsBusy    發表於 18-12-10 11:58

禁止訪問

回覆樓主:

公爵府

回覆樓主:

死美國狗

sonet    發表於 18-12-10 12:33

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

美國黔盧技窮

子爵府

回覆樓主:

結果不似預期,會令呢度某些JM會好失望喎

子爵府

老美堂堂超級大國,但衰格到一個點!
世間事邪不能勝正,祝願這個邪惡核心大國早日自食惡果⋯⋯

sonet    發表於 18-12-10 12:33

大宅

回覆 jonwu 的帖子

一早估到流氓國想藉此迫中國跪底, 真係卑鄙無恥

伯爵府

https://video.foxnews.com/v/5977 ... st%29#sp=show-clips

有片有真相

Kudlow答I can't guarantee anything. As I say this is a DOJ,NSC ,Law-enforcement issue.I don't know how it's gonna turn out. It' outside my lane.

DOJ = 司法部
NSC=國家安全委員會

佢係經濟顧問,而拉人係DOJ,佢當然答唔係我職責範圍,我咩都唔知。

報導出來就變左 白宮經濟顧問:不排除以釋放孟晚舟作為中美談判策略

真係斷章取義,扭曲意思既報導典範

伯爵府

moto1357 發表於 18-12-10 12:24
結果不似預期,會令呢度某些JM會好失望喎
我都唔知邊個會失望

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

jonwu 發表於 18-12-10 11:41
哈哈,終於撕開塊偽君子面具,鬼拍後尾枕,拉人係捉來做人質,美帝去到冇棋地步,賤格到要做啲擄人勒索勾當 ...

標題與內容不符
btw, 美國幾時君子過?
你若盛開, 蝴蝶便來!

侯爵府

2024勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章

睇過外國網民comment, 都認為今次賤美不是arrest ,係kidnap
千 山 我 獨 行......... 不 必 相 送..........

男爵府

唔係咁,點叫貿易戰
我中立,跟本黑鬥黑,哪來白。
冷戰唔係又係咁。

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

MeowMuiMui123 發表於 18-12-10 12:56
唔係咁,點叫貿易戰
我中立,跟本黑鬥黑,哪來白。
冷戰唔係又係咁。

你若盛開, 蝴蝶便來!

男爵府

回覆樓主:

狗賊

水晶宮

牛年勳章 hashtag影視迷勳章

美國堂堂大國竟然公然擄人勒索, 仲不要臉直認不諱, 學咩人講民主自由, 講人權???

男爵府

so cheap

用戶要求終止服務

做得出真係好野
hey yo hey yo hey hey yo hey yo hey

子爵府

Mm233 發表於 18-12-10 12:44
我都唔知邊個會失望

我無失望喎,你呢?

#每個人睇嘢都唔同,論點有所不同

三星、爱立信都是伊朗的主要電信供應商,美國只指華為說事,好明顯美國擄人勒索

Prosecuting the Chinese Huawei executive is an idiotic way to hold China in check

Even if the telecom company poses a national security threat, this is not the way to fight it.

https://www.washingtonpost.com/outlook/2018/12/08/prosecuting-chinese-huawei-executive-is-an-idiotic-way-hold-china-check/

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

首頁

尾頁

跳至