時政擂台

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

回覆樓主:

美國一路作風啦!cheap爆又賤格

侯爵府

都唔明,個總統成日出口術
冇信用可言
都仲有人撐佢既

珍珠宮

jonwu 發表於 18-12-10 11:41
哈哈,終於撕開塊偽君子面具,鬼拍後尾枕,拉人係捉來做人質,美帝去到冇棋地步,賤格到要做啲擄人勒索勾當 ...

好賤,而家連君子都癈事扮

伯爵府

moto1357 發表於 18-12-10 13:11
我無失望喎,你呢?

#每個人睇嘢都唔同,論點有所不同
又講到去邊呢

我指樓主貼既新聞只係記者蓄意扭曲人地原意

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

禁止訪問

子爵府

Mm233 發表於 18-12-10 12:44
我都唔知邊個會失望

我舊POST仲有好多洋五毛撐中國,你可以睇睇

「The claims by US officials that the move has “nothing to do with a trade war” are transparent lies, dismissed even by the media defenders of the action. Meng’s arrest on December 1 and confinement on tendentious and opaque charges potentially carrying a sentence of 60 years amount to little more than a kidnapping.」

https://www.greanvillepost.com/2018/12/08/the-kidnapping-of-huawei-executive-meng-wanzhou/?fbclid=IwAR1ia5lFt2IfPFZE7dD4gpkB7porRxceI9RlOSZkalYSC_RbETDos3Prhc4

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

大宅

WChan 發表於 18-12-10 13:04
美國堂堂大國竟然公然擄人勒索, 仲不要臉直認不諱, 學咩人講民主自由, 講人權??? ...
一個高舉民主自由人權正義大旗既國家, 做既嘢比恐怖分子更恐怖

水晶宮

牛年勳章 hashtag影視迷勳章

oma79 發表於 18-12-10 13:28
一個高舉民主自由人權正義大旗既國家, 做既嘢比恐怖分子更恐怖
美國先係全世界頭號恐怖份子!!!

oma79    發表於 18-12-10 23:14

禁止訪問

子爵府

撑老美泛民果班歪理jm ,突然消失了!
點解嘅?點解嘅?!

男爵府

如果大家知道毛澤東個仔點死,就會知道中共絶對唔會因爲一個人被綁而屈服,衰d講, 習近平被捉中國都唔會退縮。其實表面上美帝來勢洶洶,七情上面,兇神惡煞。實際其實美國個心係虛嘅。成日話唔急同中國傾,冇協議都冇所謂,中國而家點唔掂,中國急過美國點點點。

你有冇見過一個真正高質唔憂冇人追嘅美女會日日週圍同人講話啲男仔點樣需要佢,點樣冇佢唔得?出到綁架勒索呢招亦証明佢已冇棋可用。

其實美國在戰術上進攻而中國反而係更大戰略上進攻。第一高科技係而家美國剩下圍數唔多嘅優勢,而家華為5G 已經領先。二來美國能夠幾十年嚟賭白頭片,印銀紙來換取其他國家嘅實物就係基於石油美元霸權。中國已經來勢洶洶掘呢個美國嘅祖宗山墳,中國搞上海期油市場,聯同俄羅斯委內瑞拉伊朗唔收美元賣石油。另外同好多國家搞貨幣互換繞過美元交易,減低美元流通量,最近仲中國發行美元債券,債息比美國發嘅略高一點,搞到啲人同中國而唔同美國買,夾高美國嘅債息同還債成本。而家歐洲亦已經開始作反,另外搞個結算機制 spv,唔用你個美國主導嘅swift, 其實美國某程度係被中國逼到牆角唔發癲唔得。

MsBusy    發表於 18-12-10 22:34

禁止訪問

侯爵府

回覆樓主:

一個卑鄙無恥嘅國家,係班低B仲聽佢講咩幾多本護照。

公爵府

hashtag影視迷勳章

賤到無倫

大宅

jonwu 發表於 18-12-10 18:42
如果大家知道毛澤東個仔點死,就會知道中共絶對唔會因爲一個人被綁而屈服,衰d講, 習近平被捉中國都唔會退 ...
歐洲雖然搞咗個結算機制, 但都唔敢用呢

伯爵府

WChan 發表於 18-12-10 14:20
美國先係全世界頭號恐怖份子!!!

全中

侯爵府

美國佬擺到明啦
永遠不要和白痴爭辯,因為他會把你的智商拉到和他同一水平,然後用豐富的經驗打敗你。

侯爵府

美國佬擺到明啦
永遠不要和白痴爭辯,因為他會把你的智商拉到和他同一水平,然後用豐富的經驗打敗你。

首頁

尾頁

跳至