夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

2018復活節勳章

fifi1017 發表於 18-12-12 06:48
剛發現時已經冇行埋幾個月,之後我好唔要面咁晩晚做主動,但發覺佢只係例行公事咁!直到而家已經冇再主動2 ...

你仲要送上門,佢何樂而不為?
囡都12, 出去揾工自力更新啦

ps 記住驗身

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我係過來人,你又聽吓我嘅故事,我23歳同我前夫一齊,42歳正式開始分居,我同佢捱過人生最艱難嘅時候,前夫同佢班朋友係b6包左件,跟住6、7年後個個返黎同老婆離婚,講真上面包件佢地D洗費都唔少,我前夫揾到$㗎,只係唔願比$我,次次都要鬧佢先比,其實佢出面有女人最後尾果幾年我已估到,不過佢死唔認,我叫佢去攪離婚佢又唔肯,你估佢地諗乜?我就知啦!果邊冇迫佢,佢地亦冇必要同我地離婚,佢地都要返hk揾食,hk始终都要有個落腳地。

我同你講上面果件野呢三、四年都唔會迫佢離婚,等5年左右啦!咁到時就要睇你老公識唔識諗....

子爵府

montana 發表於 18-12-13 00:30
我係過來人,你又聽吓我嘅故事,我23歳同我前夫一齊,42歳正式開始分居,我同佢捱過人生最艱難嘅時候,前夫 ...

我估你同我都係咁上下歳數,如果有80歳命,我地只係過左一半,我前夫上面果件细我18年,我刚確認果時真係好痛,差不多日日都喊,唔知日後條路點行,到佢决定選擇件b6,我係成個人輕鬆晒,好似一個解脱。

我係果段時間,我不停回望同佢一齊嘅過去,我冇後悔嫁比佢,有時人付出左幾多唔係一定就可以收返幾多,佢冇擺呢個家係第一位,佢冇重視呢段婚姻,我個仔曾鬧佢"你未玩夠就唔好學人结婚,做乜要生我出黎攪到我咁慘",事實如此,我前夫係一個慣犯,即使佢係上面包左件b6都仲有出去偷食,當時我問我自己,條靚妹都cool唔住佢,難道我又有咁嘅本事咩??

子爵府

montana 發表於 18-12-13 00:43

我估你同我都係咁上下歳數,如果有80歳命,我地只係過左一 ...

我個仔同我講左一句說話"比佢走啦!既使冇左呢個女人,佢都會再有第二個"。我果個諗係㗎!我前夫同我年龄相差一年,佢36歲果年揾個17歲,到佢43歳佢都可以再揾一個17歳,呢個係男人同女人嘅分别,女人始终青春有限,冇謂浪費係一件垃圾身上。

有時留底比離開更痛苦,如其留一個唔愛自己嘅人,不如去揾一個愛自己嘅人反而仲好,婚姻走到盡頭就要講金唔講心,拎到佢幾多就幾多,執返四正自己從新出發,40幾歳我都仲有人追㗎,我相信你都可以,問題係你自己走唔走出到呢個困局,依家離婚好普遍,我身邊都有朋友離婚後單身一個,人地都可以活得好開心,自己人生係為自己而活。

獅子仔媽媽    發表於 19-1-16 12:12

珍珠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆樓主:

要愛自己

珍珠宮

回覆樓主:

講個真人真事俾你分析, 我有個男親戚,佢有3個仔女, 係中年時有過一次外遇, 佢老婆都知嘅,一直忍, 諗住男人會回心轉意, 會想通。 但是事情都係拖拉到10幾年, 個第三者可能知道咁無限等這個男親戚離婚是不可能的,也在浪費自己時間, 最後這個女人同佢分手也嫁人了, 生了一男一女。

佢老婆以為一切會重新來過, 終於守到佢回心。 但是這個男人也只是返工放工的生活, 佢老婆都有做野的。 差不多男親戚在60幾歲時又遇到另外一個了,又係咁, 2人一起差不多十年。 最後男親戚有癌症去世了!最後也是佢老婆照顧過世。 但是佢的財產一分都得唔到, 反而另外個女人分到10幾萬, 其他錢就3個仔女平分

侯爵府

BK Milk勳章

JM 講得啱,俾返尊嚴自己!佢都光明正大返大陸會情人,何必難為自己!

侯爵府

BK Milk勳章

我都有個小朋友,我為自己,當年同前夫離婚!依家都不知幾自由自在,有時間同小朋友周圍去。

我並唔係鼓勵去離婚,不過個男人唔重視你,何必為難自己

伯爵府

虎到金來勳章

montana 發表於 18-12-13 01:17
我個仔同我講左一句說話"比佢走啦!既使冇左呢個女人,佢都會再有第二個"。我果個諗係㗎!我前夫同我年 ...

你講得好岩,我過年後簽紙離婚,情緒失落咗半年,今日我終於能找回自己,遇到一個寵我
寵到我像公主既人。
有時候離開真的不是壞事,過程ㄧ定要經歷,
經歷過後才會懂得更愛自己。

子爵府

mln 發表於 18-12-13 16:10
講個真人真事俾你分析, 我有個男親戚,佢有3個仔女, 係中年時有過一次外遇, 佢老婆都知嘅,一直忍, 諗住男 ...

睇完好感嘆
呢個老婆無咗自己
完全唔明佢為咗乜
或者佢自己先知

男爵府

講個真人真事俾你分析, 我有個男親戚,佢有3個仔女, 係中年時有過一次外遇, 佢老婆都知嘅,一直忍, 諗住男 ...

故事中的女主角好慘

翡翠宮

老老實實,呢D真係自己攞黎

珍珠宮

冬瓜籽 發表於 18-12-14 01:54
故事中的女主角好慘

是的,我很同情佢,好彩佢的3個小朋友對佢好孝順, 希望佢的晚年過得開心就好了!

男爵府

mln 發表於 18-12-14 09:36
是的,我很同情佢,好彩佢的3個小朋友對佢好孝順, 希望佢的晚年過得開心就好了!
...

還好小朋友孝順,祝福

男爵府

搵番個開心既生活比自己,愛一個人都要有尊嚴

大宅

fifi1017 發表於 18-12-11 06:55
C6第二次出䡄,今次仲要唔肯同上面個大陸妹分手,我已經出走過無數次,佢亦唔理我,每次都係我衰心軟自己死 ...

講得直接D, C6食住左你亦睇c你做5到D乜野。。。所以我勸你都系自己諗清楚D,放棄定繼續,試下寫出好處壞處。。。可能會幫到清識D
比較同計較都一樣令自己唔開心

首頁

尾頁

跳至