自由講場

跳至

首頁

尾頁

洋房

回覆 Strawberry_baby 的帖子

我第一次用就中伏!

大宅

Buyandship 我用左幾年,每月集幾件貨,未試過少左貨,應該唔關 Buyandship 事。

大宅

Shanng88 發表於 18-12-11 23:52
回覆 木土土 的帖子

箱內係有 ks 嘅order,寫左三件我買既貨!

我試過咁情況,上Rxbecca Mxxkoff 官網買3件貨品,運到香港少左一件,RM 叫我email 份原先包裹上附有既packing slip 佢睇,當然packing slip 列出3件但我真係無收到其中一件,隔左幾日度佢再補寄過來。

珍珠宮

Shanng88 發表於 18-12-11 23:55
回覆 twotigers 的帖子

唉,第一次用 就中伏...以後唔會買,大家要以我為監..比左錢無貨..卻無人負責,雙 ...

你以前有無買過? 定第一次買?

大宅

我用過好多次buynship都無問題,有一次買書佢臨時兩箱拆三箱寄,buynship我只報左兩個tracking,跟住佢狂出email話我仲有貨未報,叫我報番出貨,因為三個parcel 都寫我名,而且100%原裝packing,有次我件貨入面仲有個seller 送多張糖紙比我

我諗係KS packing list 寫三件,執就執得兩件,而KS check 你寄warehouse 地址可能就大安旨意唔寄貨

我有次買rebecca mixxxoff 都係買四件貨少左兩件,最後RM有補寄 但我packing 要齊曬

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Kate Spade invoice 寫三件來出貨,咁一定唔係包漏啦,何況袋size 咁大,我買過Kate Spade 好多次都冇問題,貨仲用紙包得好靚,如果你收到既唔係咁,一定係集運問題

侯爵府

Shanng88 發表於 18-12-11 17:26
回覆 POP135HK 的帖子

個box寫6磅,但去到buyandship 就記錄3.4磅,答案很明顯

即係集運有問題?

大宅

回覆樓主

係KS 執漏啦
講真,buyandship 係偷都唔會偷你個袋啦
Ks都唔算咩名牌,為咩要take risk

男爵府

Kate spade 你用咩方法比$,如果是PayPal ,你可以嘗試同PayPal 講

男爵府

Shanng88 發表於 18-12-11 17:31
回覆 LedTV 的帖子

就算分咗單,到時黎果d貨同你買嘅唔啱,貨不對辦,佢哋都話我寄咗正確嘅貨比你,又講記 ...

我經驗係,其實你唔須要俾ks 先你用集運寄,重點係你收貨時發現少了了一個,叫佢補發或退錢,如果佢堅持己寄出,你就堅持未收貨

伯爵府

其實black friday買嘢
不嬲亂
你下次同佢講少咗件,一係refund.一係再寄比你
Ks d包裝好大舊
我估集運唔會偷
畢竟唔係咩貴野
我成日上網買野
我只信anazon
服務一流

琥珀宮

Shanng88 發表於 18-12-11 23:52
回覆 木土土 的帖子

箱內係有 ks 嘅order,寫左三件我買既貨!

寫有三件貨既KS Order是不是在一個獨立密封既袋?若係,你影呢個袋(係KS包裝)同KS講,係你自己(不是第三方)拆呢個包裝,入面少咗貨啦

翡翠宮

lenareina 發表於 18-12-12 02:21
係KS 執漏啦
講真,buyandship 係偷都唔會偷你個袋啦
Ks都唔算咩名牌,為咩要take risk

我都覺好大機會KS執漏,buyandship根本係原盒轉運,無乜可能會錯,而且black friday咁多貨,要偷大把貴個KS選擇...我用左buyandship幾年,跟得唔錯架,有問題好快跟進....呢件事,我覺得KS好小家,通常客話少左貨大公司都會補貨或者refund....

珍珠宮

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 陪月勳章

OforOsaka 發表於 18-12-11 23:59
請問係咩問題

我前都在日本outlet買左袋、用過兩次、暫時未出事。

兩個都係長帶,第一個第一星期用左兩次,扣個條車線突然斷左! 要拎去整一個月!
第二個條帶金扣(開關)成日鬆!孭孭下又甩。2千幾咁既質素~~
勉強用左一年即揼

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

個box寫6磅,但去到buyandship 就記錄3.4磅,答案很明顯
ks 用UPS 寄架喎, 有無CHECK埋UPS個重量?

大宅

回覆樓主:

我住LA. 之前Thanksgiving 都order 幾個KS 都no problem,收到

珍珠宮

虎到金來勳章 BB防敏心得分享勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

速遞果邊顯示幾重?
日本の平安を祈ります

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

POP135HK 發表於 18-12-11 14:30
我覺得似KS問題,BUYANDSHIP一向原箱轉寄返香港

琥珀宮

洋房

寄到buyandship時6磅, 但buyandship記錄3.4磅
咁都唔係buyandship問題...

首頁

尾頁

跳至