意見反饋
義工

少年成長 今日: 3|主題: 14715

理大近視控制鏡片同OK鏡有咩分別

大宅

國民生產總值:1927

聽人講poly既視光唔錯, 可以做到近視控制, 據了解佢有近視控制鏡片同OK鏡兩款, 但就唔知分別係咩, 有冇jm知?

王國熱話
有關BLW一問
冇肉既粥可否代一餐?
10個月食譜
宜家豬瘟,你地仲有冇用豬肉整野俾bb吃?

大宅

國民生產總值:2539

功能上一樣係減緩近視加深
OK鏡係夜晚瞓時戴,可以矯正眼球,不過戴隱形眼鏡要啲技巧,如果小朋友太細個要學可能有難度;
控制鏡片係新出,叫Myosmxxt,配完直接可以戴唔使學,係俾日間戴住活動

自己覺得兩者其實差唔多

別墅

國民生產總值:887

回覆 chocho3016 的帖子

但我見$$ ok鏡偏貴咁...
另一款去眼鏡店就有得配...仲包半年一次覆檢... 共6次…

大宅

國民生產總值:2539

siuchubaby 發表於 18-12-13 14:18

但我見$$ ok鏡偏貴咁...
睇人啦
有啲人中意OK你唔可以逼佢話控制鏡片好嫁,相反亦都一樣
Myosmxxt間間都係理大個3480定價連6次覆檢

大宅

國民生產總值:1559

副鏡片好似有臨床數據指近視可以控制到無加深過, selling point夠吸引!

大宅

國民生產總值:1517

我見ek jm有分享過, 好似幾好咁

別墅

國民生產總值:543

兩者我都係prefer鏡片多d

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.