跳至

首頁

尾頁

複式洋房

唔知點解,冇乜胃口就好想食辣嘢…

大宅

原帖由 CCbaby 於 09-4-19 21:02 發表
唔知點解,冇乜胃口就好想食辣嘢…

好難講,有中醫說不可食,怕bb出世會生野,所以我只好信,否則有事時,後悔太遲,不過有些地方,如四川一向都食,都無是,所以本人不知會否受地區,環境,食水等....影響bb也有差別不過為了bb的skin,都是信安全d

複式洋房

我自己就覺得食少少都可以o既...不過唔好太勁lor...

大肚婆...最緊要係開心ma...所以我都無特別唔食d咩...第一胎都ok...出世都幾好湊...好多人都話可能係駝bb o個陣開心...所以,少少都ok...
(不過魚生同海鮮真係少食為妙,因為太多菌)...

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我上一胎都好鐘意食辣,我覺得冇問題.
因為唔食辣好冇胃口.食返d辣野胃口好好.食到野對個胎都有好處.到亞仔出左世都好好湊.而且亞仔皮膚都好靚,好白凈.

今胎都係好鐘意食辣.呢胎就真係冇乜戒口.樣樣都照食.

The ticker URL: http://lb3m.lilypie.com/gFQmp8.png
http://tickers.baby-gaga.com/t/foxfoxadb20091003_-9_My+child+is.png[/img][/url]

大宅

我都有食辣野。
芒果,凍野,汽水,奶茶,咩都齊!
我上胎都係咁,阿女都係OK喎。我估係睇個別體質。

別墅

我辣野一向唔食, coffee無飲, 不過其他就一於照食

別墅

我辣野一向唔食, coffee無飲, 不過其他就一於照食

複式洋房

原帖由 hazelyo 於 09-4-19 23:30 發表
我自己就覺得食少少都可以o既...不過唔好太勁lor...

大肚婆...最緊要係開心ma...所以我都無特別唔食d咩...第一胎都ok...出世都幾好湊...好多人都話可能係駝bb o個陣開心...所以,少少都ok...
(不過魚生同海鮮真係少 ...

有左咁耐,成日冇乜胃口,体重同未有差不多;間中食碗酸辣米線,可以成大碗食晒…

其實我都冇乜戒口,但刺身真係唔敢食,海鮮又食少左;唉!天氣咁熱唔飲凍嘢都幾難顶,所以會間中飲下…

洋房

問過中醫,佢話唔好咁緊張,唔洗特別戒架la,少食煎炸野就得la.
我都間中食少少辣,有食過壽司,ok la

別墅

原帖由 hellopuppy 於 09-4-20 00:11 發表
我上一胎都好鐘意食辣,我覺得冇問題.
因為唔食辣好冇胃口.食返d辣野胃口好好.食到野對個胎都有好處.到亞仔出左世都好好湊.而且亞仔皮膚都好靚,好白凈.

今胎都係好鐘意食辣.呢胎就真係冇乜戒口.樣樣都照食. ...

me too.
我上一胎都有食辣, bbq , 食海鮮...都無乜介口, 不過原本食開中辣, 有呀b 後就食少辣...sofar,呀女skin 都okay...都好好湊, 唔好過份...食少少都okay 架

反而日日食燕窩...又唔見得呀女d skin 白恤恤wo

今胎仲燒得多野食...又食多咗辣tim...希望無事la..

子爵府

好媽媽勳章

我都無介過口...除咗Coffee; 木瓜; 綠茶之外...其他都照食。
2009年6月3日這天....我失去肚裡的愛女。

マリン媽媽永遠愛妳!!

男爵府

畀面勳章

我響頭兩三個月有害喜, 胃口差得好緊要, 以前戒左辣好耐, 都因為想開胃少少而食返, 開頭都ok, 但食得多左個胃會痛, 而家無左害喜, 我已經唔再食, 不過仍然好想食wasabi...

別墅

我上一胎同今胎都keep 住食勁辣野,

大宅

我照食酸辣野...

大宅

我上一次勁介口, 不過亞仔都係一食新食物就出疹, 今次冇仲了, 勁鍾意食辣野tim, 希望冇事啦.

大宅

駝呢胎,我真係乜都吃呀, 不過少吃牛, 尋日先俾老公話我吃生冷嘢 雪糕, 我就答佢書話可以吃, 營養=牛奶, 第二二胎真係沒第一胎口廿緊張, 不過都會注意, 生冷嘢淺嚐就算.

大宅

I ate chips, ice-cream, drink tea, coffee, cold juice....... only not eat 魚生!! For first BB, I follow ALL the instruction given by all doctors....

(I hope my husband can't see this!!)

複式洋房

乜都食, 無戒口, 魚生照食, 上一胎都係0甘, 醫生話無肚屙就得, 基本上皮膚各樣係遺傳, 同食無乜關係. 食物睇夠唔夠營養.
Nonstop528 :)

等待驗證會員

原帖由 nonstop528 於 09-6-27 01:07 發表
, 醫生話無肚屙就得, 基本上皮膚各樣係遺傳, 同食無乜關係. 食物睇夠唔夠營養.

我同你係完全一樣..."乜都食, 無戒口, 魚生照食, 上一胎都係咁"個女皮膚靚...但係比起我就黑好多....

複式洋房

我第一胎的時候都好小心, 今胎就亂來啦, 朱古力 (睇website話一日唔好超過2排就ok), 魚生, 西瓜, 檸茶, 汽水, 同好多甜的零食.

首頁

尾頁

跳至