親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

大家覺得值得去嗎?除左在官網訂門票仲可在邊訂?

珍珠宮

HCW 發表於 18-12-12 12:59

台場果個?
我都系網上訂
都幾靚 入去可以行好耐下

大宅

him-bb 發表於 18-12-12 21:17
台場果個?
我都系網上訂
都幾靚 入去可以行好耐下

係吖,台場,你官網訂?仲諗住行3個鐘都夠添(emoji)

男爵府

值得去!特別小朋友好喜歡!

wcpcelia    發表於 18-12-13 10:10

公爵府

mytigger 發表於 18-12-13 08:43
值得去!特別小朋友好喜歡!

我見到有兩個,一個係台場嘅 Digital Art Museum,另一個係豐洲站附近嘅 teamLab Planets,請兩個都值得去嗎?

男爵府

mugtaitai 發表於 18-12-13 10:55
我見到有兩個,一個係台場嘅 Digital Art Museum,另一個係豐洲站附近嘅 teamLab Planets,請兩個都值得去 ...

值得去呀好覺得有趣當時11月初我係walk in入的

wcpcelia    發表於 18-12-14 11:02

公爵府

Umi 發表於 18-12-13 11:42

謝謝,咁兩個都去啦

我仔已經一早講左要去 Digital Museum,而家又見到有呢個 Planets,兩個似乎要分開買票,各 3200 yen,都唔平,所以問下是否值得,既然大家都話值得,咁就去晒兩個啦

子爵府

mugtaitai 發表於 18-12-13 12:02
謝謝,咁兩個都去啦

我仔已經一早講左要去 Digital Museum,而家又見到有呢個 Planets,兩個似乎要分開買 ...

豊洲果個展覽係期間限定,要除鞋濕腳的,如果去,記得唔好穿裙,最好穿短褲,有個展區水深30 cm

珍珠宮

謝謝,咁兩個都去啦

我仔已經一早講左要去 Digital Museum,而家又見到有呢個 Planets,兩個似乎要分開買 ...

同一個 trip 去 2 個 teamlab 會唔會多左 d ?

去過首爾 teamlab world 同東京 teamlab borderless, 個人覺得大同小異

東京咁多野玩, 如果去 7日以下, 我會只去一個

公爵府

MerryMe 發表於 18-12-14 01:58
豊洲果個展覽係期間限定,要除鞋濕腳的,如果去,記得唔好穿裙,最好穿短褲,有個展區水深30 cm
...

好彩有你提醒。我哋聖誕後去,咁要帶定衫換了,冬天冇可能著短褲出街

公爵府

1213 發表於 18-12-14 09:35
同一個 trip 去 2 個 teamlab 會唔會多左 d ?

去過首爾 teamlab world 同東京 teamlab borderle ...

大同小異嗎?咁問下兩個仔想點啦

話時話,今次帶住兩個大男孩(20 歲同 14 歲),唔去迪士尼唔鍾意行街買嘢(除左秋葉原),冬天 6 日,有冇好介紹?暫時係諗住台場,秋葉原,新宿玩 VR,如果東京市區諗唔到做乜,就 day trip 去下川越鐮倉咁,然後飲飲食食 hea 下,如果市區有好玩嘅就 6 日都留喺東京

大宅

謝謝,咁兩個都去啦

原來有兩個架?係呀!唔平,見新開所以心思思,不過驚到時排隊入場等好耐...

侯爵府

Umi 發表於 18-12-13 11:42

如果帶2歲多小朋友 岩唔岩玩呢?thx

男爵府

yanyanli1234 發表於 18-12-18 15:07
如果帶2歲多小朋友 岩唔岩玩呢?thx

有一part水高至差不多膝蓋,一定要抱住,(emoji)面因為以燈光變化效果所做出的視覺感受,所以會漆黑環境比較多,岩5岩2歲就見仁見智,這點要自己衡量好d

大宅

HCW 發表於 18-12-12 12:59

請問依家多唔多人?農曆新年時去,需唔需要訂定門票?

男爵府

Mabello6 發表於 19-1-18 10:35
請問依家多唔多人?農曆新年時去,需唔需要訂定門票?

如果星期六日去,最好網上買咗先!十一月某個星期日去,現場已經冇票買,好在網購咗啫!

男爵府

回覆 Mabello6 的帖子

最好預早訂定門票和當日一早去。我10點到不是太多人, 好快可以入場, 到我走時已經要排好長龍了

大宅

redredred 發表於 19-1-18 21:59
回覆 Mabello6 的帖子

最好預早訂定門票和當日一早去。我10點到不是太多人, 好快可以入場, 到我走時已經要 ...

謝謝分享

首頁

尾頁

跳至