自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

寶石宮

2023年兔年勳章

回覆樓主:

着保暖衣學 上水即刻包實

tsung    發表於 18-12-12 21:11

禁止訪問

珍珠宮

好媽媽勳章

回覆樓主:

視乎小朋友體質,我小朋友夏天有時都覺得凍,冬天簡直攞佢命

禁止訪問

侯爵府

2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我兩個之前幾年都係驚冬天太涷學下停下,而家係藍田游,話說星期日9號果日入到泳池仲暖過平時,我都要除外套。我女好瘦,夏天落水起水都覺凍,而家著咗保暖衣同褲反而無叫涷。十月等轉水時加咗保暖衣,佢話都覺得有少少凍,十一月轉咗暖水好好多。

子爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章

室內泳池ok

侯爵府

陪月勳章

就算暖水池﹐
游緊唔凍但起水一定凍的﹐
上水後要盡快包住佢同盡快換衫。

琥珀宮

丫丫lam 發表於 18-12-12 14:28
想比小朋友學游水,但而家都冬天,怕佢上堂果時會好凍頂唔順會病左,但如果喺室內泳池學游水又會唔會好啲呢 ...

小朋友冬天學游水,一定是室內泳池,冬天戶外泳池都close啦

珍珠宮

木土土 發表於 18-12-12 18:09

小朋友冬天學游水,一定是室內泳池,冬天戶外泳池都close啦 ...

有室外暖水池的

子爵府

sharon26788 發表於 18-12-12 16:17
我兩個之前幾年都係驚冬天太涷學下停下,而家係藍田游,話說星期日9號果日入到泳池仲暖過平時,我都要除外 ...

請介紹保暖衣同褲(emoji)

侯爵府

2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

vickling 發表於 18-12-12 18:16
請介紹保暖衣同褲(emoji)

我係佐敦女拔隔離巷仔果間專賣潛水衣店買,日本牌子,仲有其他品牌,你可以去睇下

男爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 BK Milk勳章

想比小朋友學游水,但而家都冬天,怕佢上堂果時會好凍頂唔順會病左,但如果喺室內泳池學游水又會唔會好啲呢 ...

游室內暖水池,穿保暖泳衣游,上水一定要即時比毛巾包裹住身體保暖,當時外面10-12度,仔都照去游,學開游水後,係冇咁怕凍/冇咁易病。

水晶宮

睇下你小朋友幾小啦,我仔女都是小4,小5開始冬天都游.依家中學了,都是照游,佢地都話唔鍾意著保暖衣,話好阻水,我會買定熱飲等佢落堂~~咁多年都OK
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

子爵府

sharon26788 發表於 18-12-12 18:24
我係佐敦女拔隔離巷仔果間專賣潛水衣店買,日本牌子,仲有其他品牌,你可以去睇下
...

請問貴唔貴?大約幾錢左右

侯爵府

kcpak 發表於 18-12-12 18:30
睇下你小朋友幾小啦,我仔女都是小4,小5開始冬天都游.依家中學了,都是照游,佢地都話唔鍾意著保暖衣,話好阻水 ...

係咪潛水料果D可能阻水D?

侯爵府

vickling 發表於 18-12-12 19:20
請問貴唔貴?大約幾錢左右

有平有貴,我買咗3件,大仔係上衣,女係上衣同褲,$12xx

子爵府

如果剛開始學,最好夏天開始,我小朋友3歲開始學就冇停過,現在游室外暖水,佢唔怕凍,佢嗰個池d水幾暖

子爵府

木土土 發表於 18-12-12 18:09

小朋友冬天學游水,一定是室內泳池,冬天戶外泳池都close啦 ...

好多室外,政府有,學校又有,室外暖水池d水暖過室內,室內泳池好焗

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我兩個小朋友一年四季都游,但無聽佢地話凍

首頁

尾頁

跳至