時政擂台

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

平平常常 發表於 18-12-12 22:25
斯諾登爆出大量美國政府內部不為人知的邪惡手段,震驚全球。美國當然話斯諾登犯「叛國罪」啦。

我很高興 ...

係,如果唔係斯諾登披露稜鏡計劃,世人根本唔知道[size=15.008px]美國政府[size=15.008px]正在秘密建造[size=15.008px]一個龐大監視機器,摧毀隱私、網際網路自由,和世界各地人們的基本自由。

[size=15.008px]最好笑,有人呻話唔想將來香港好似內地咁上唔到FB,google等,佢哋唔知道,哩啲網站正監控用戶資料,可能佢都正在被監控中,中國當然唔會俾哩啲網站入侵。

伯爵府

123blow 發表於 18-12-12 21:25
可能好多有外國護照, 唯恐天下不亂
好多移左民見到中國好酸到不得了, 一有少少機會就博晒命踏中國, 好鬼鄙視佢地

伯爵府

littlesister 發表於 18-12-12 21:47
仲有人話。。。。好彩仲有美國制衡中國。。。。中國衰香港先會好。。。。呢d都唔知咩人黎,可能係亞魯亞圖 ...
嗰個腦殘架, 可以不理

侯爵府

呢個癲佬信一成都死,下一秒就反轉豬肚唔認人

琥珀宮

littlesister 發表於 18-12-12 21:47
仲有人話。。。。好彩仲有美國制衡中國。。。。中國衰香港先會好。。。。呢d都唔知咩人黎,可能係亞魯亞圖 ...

咩人?冇腦嘅人,國家太大,人嘅水平有所參差,樹大有枯枝,族大有乞兒。

琥珀宮

calvin1230hk 發表於 18-12-12 21:03
睇吓護照事實就知啦!
扮晒正義話唔講政治,不停炒作抹黑香港特區護照,破壞我地本護照嚮國際嘅認受性。
呢 ...

根本呢單野美國嘅對華為指控不成立,侵犯人權,班狗搖尾配合主人。

侯爵府

SandyKL 發表於 18-12-13 00:37
根本呢單野美國嘅對華為指控不成立,侵犯人權,班狗搖尾配合主人。

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

真係好憎呢個侵侵

禁止訪問

珍珠宮

olkan 發表於 18-12-12 21:56
美國咁多個總統,佢真係最黑人憎。
公道啲講句, 侵侵係真小人, 唔包裝啫. 其他歷任美國總統都係偽君子, 前前位在任期間屈伊拉克有大殺傷力武器, 前位滿口普世價值, 但喺中東, 非洲搞一系列顏色革命, 搞到利比亞, 敍利亞人家破人亡, 流離失所去歐洲做難民, 後來見中國掘起強勢就話要重返亞太, 喺中國週邊搞風搞雨. 佢最會包裝, 剛上任就有諾貝爾和平獎.

珍珠宮

mickeyeva 發表於 18-12-12 14:42
又出口術, 美國佬講咩都得!

或咩介入呀, 捉人做人質, 呢個根本就係佢真正目的! 無恥到極!

珍珠宮

wantaima 發表於 18-12-12 15:44
撐老美既香港傻仔、議員&記者更加肉酸

早幾日睇到新聞有幾件傻仔著埋近日好流行嘅黃背心去抗議, 要求政府徹查護照事件!

水晶宮

bobosweet 發表於 18-12-13 01:33
早幾日睇到新聞有幾件傻仔著埋近日好流行嘅黃背心去抗議, 要求政府徹查護照事件!
...

真是白痴

禁止訪問

琥珀宮

畀面勳章

DoReMi媽媽 發表於 18-12-12 21:02
哩次,咪俾大家睇下美佬係幾無恥,而事實上,香港係有班人不斷幫美佬煽動分化香港社會。

點止呢次丫,過往尾國佬嘅手法,日日破壞次次甘,d 漢奸咪一樣湧出嚟

珍珠宮

熱血勳章 畀面勳章 陪月勳章

RelaxHippo 發表於 18-12-13 01:17
公道啲講句, 侵侵係真小人, 唔包裝啫. 其他歷任美國總統都係偽君子, 前前位在任期間屈伊拉克有大殺傷力武 ...

同意, 我更憎前一位, 偽君子比真小人更可恨

琥珀宮

畀面勳章

SandyKL 發表於 18-12-13 00:31
咩人?冇腦嘅人,國家太大,人嘅水平有所參差,樹大有枯枝,族大有乞兒。
...

所以佢地咪一樣係枯枝囉

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

SandyKL 發表於 18-12-13 00:31
...
早幾日bk 有人咁講㗎,
中國唔好,香港點會好?
有腦都應該諗到,除非無腦

珍珠宮

bobosweet 發表於 18-12-13 01:33
...

儍仔何其多!

首頁

尾頁

跳至