懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

懷孕6週+,之前斷斷續續都有流啡,10號去睇私家醫生照到只有胎囊,裏面乜都冇,醫生話暫時判斷唔到,亦冇乜可以做,開咗安胎藥叫2星期之後再返去照多次超聲波。點知12號開始流血,都幾多下,而且肚痛就去咗瑪麗睇急症,結果都係乜都冇做要我今日去婦產科檢查。
照完超聲波,姑娘講,睇胎囊都唔細(3.5*0.4cm)但裏面冇嘢,好大機會係小產。但後來醫生又話對比之前3日我係私家醫生度照嘅胎囊(9.4mm)有大到,所以唔可以100%確定係小產,建議我1個星期後再去照。

其實係咪希望唔大?有冇好D嘅中醫介紹,可以保下胎?最好係港島區。thanks!!

男爵府

2019新春慶豚圓

如果係胎兒發育唔好。中醫都無乜作用⋯⋯優勝劣汰⋯⋯

JD930    發表於 18-12-17 16:29

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

Quinnyip 發表於 18-12-12 22:43
懷孕6週+,之前斷斷續續都有流啡,10號去睇私家醫生照到只有胎囊,裏面乜都冇,醫生話暫時判斷唔到,亦冇乜 ...

放鬆d,一定要休息卧床,唔好周圍去。你留意吓,行路多,攰,都會留多d血。

有d人流十幾日鮮血,流埋組織以為凶多吉少,點知都照到閃閃,BB痴實媽媽,正常發展。

照到胎囊長大係好事,醫生只係保留d,一半半話可能小產BB走左。我朋友都俾醫生嚇親,驚左好耐,都7w左右就見到閃閃,我見到網友有d要8w先至見到閃閃。

複式洋房

chubama 發表於 18-12-13 01:49
放鬆d,一定要休息卧床,唔好周圍去。你留意吓,行路多,攰,都會留多d血。

有d人流十幾日鮮血,流埋組織 ...

多謝你安慰,希望有奇蹟啦

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

懷孕6週+,之前斷斷續續都有流啡,10號去睇私家醫生照到只有胎囊,裏面乜都冇,醫生話暫時判斷唔到,亦冇乜 ...

琴日6w3d去照肚都只見胎囊,上2星期都有流啡,醫生開左安胎藥同10日病假瞓床,3星期再照,要加油,一定痴實

複式洋房

2019新春慶豚圓

回覆樓主

樓主加油,照醫生講咁每日用安胎藥,訓多啲 休息多啲 無咩唔好落床!bb一定痴實媽媽!

翡翠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

BB一定會痴實媽媽㗎,加油

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊