自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

2019新春慶豚圓

睇樓,經紀會問住邊。譬如,睇樓同一個屋苑,經紀問係咪住呢度,同第幾座。其實唔係好熟,第一次見,唔想起底。
jm自己會點應對?介唔介意?傾下
定係我太介意。

複式洋房

2019新春慶豚圓

booloobaalaa 發表於 18-12-12 22:44
睇樓,經紀會問住邊。譬如,睇樓同一個屋苑,經紀問係咪住呢度,同第幾座。其實唔係好熟,第一次見,唔想起 ...

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章

答:附近
再追問的話,笑吓算,然後問佢其他嘢

good_pig    發表於 18-12-12 23:53
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

複式洋房

2019新春慶豚圓

bmuimami 發表於 18-12-12 22:59
答:附近
再追問的話,笑吓算,然後問佢其他嘢

好,試試

侯爵府

不如咁講啦
太保留、太保護自己,好難同AA維持關係
班AA觀人入微,講多兩句都摸到你有幾多成想買,定純摸盤。。。
假設人地一眼都睇得出你好保留
又唔知你能力(問住邊區、職業,都估到少少既)
咁佢地職業病反射,覺得好難做你生意
自然有荀盤又未必話你知

退多一步講
透露住邊個屋苑、職業,我覺得問題不大
就算有心人,都拎唔到呢種資料去害人吧

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 親子王國15週年勳章

有兩種答法:「附近」或者「唔係住呢區」。
如果講住附近,我覺得大機會追問,後者冇咁大機會。

複式洋房

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

JM 自己係點答?

珍珠宮

樓主係話第一次見,唔想透露太多人之常情
如果見個經紀啱傾,可以講多少少嘅
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

複式洋房

2019新春慶豚圓

bmuimami 發表於 18-12-12 23:09
樓主係話第一次見,唔想透露太多人之常情
如果見個經紀啱傾,可以講多少少嘅
...

睇下情形 ~

禁止訪問

象牙宮

回覆樓主:

講區域

JD930    發表於 18-12-13 09:49

男爵府

買新盤 唔會講

買二手盤 會同agent 傾多D
有筍盤就可以第一時間到手

如果堅有子彈買, 得閒要主動搵不同agent 傾計

Poyau    發表於 18-12-13 22:20

瑪瑙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

Poyau 發表於 18-12-13 00:33
講區域

我都係講區域

Poyau    發表於 18-12-13 22:20

禁止訪問

回覆樓主:

伯爵府

2019新春慶豚圓

booloobaalaa 發表於 18-12-12 22:44
睇樓,經紀會問住邊。譬如,睇樓同一個屋苑,經紀問係咪住呢度,同第幾座。其實唔係好熟,第一次見,唔想起 ...

可能起下你有無錢, 住太古黃埔老牌屋苑, 即係好有個類

唔想講就, 港島區hea 答, 再追問就講近邊, 再起底黑面當聽唔到, 會收嗲架啦

睇樓唔係對親家麻, 我唔會鬧人, 講下笑寸人兩句, 幾時人情都留一線, 如果d 人有自尊的話

今日先剷完個師奶, 係LOBBY 指揮人, 返屋企做佢個CEO 啦X街, 唔剷唔自在

公爵府

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

多數答住邊度附近 ,呢d有限資料 ,無咩所謂 ,同埋等佢好做生意d

公爵府

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

多數答住邊度附近 ,呢d有限資料 ,無咩所謂 ,同埋等佢好做生意d

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

我冇所謂,問下住邊,第幾座,唔洗好熟都會講

珊瑚宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

唔會介意

珊瑚宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Poyau 發表於 18-12-13 00:33
講區域

我都係。去新界區睇話係對面海。去港島睇嘅時候就話自己住九龍

JD930    發表於 18-12-13 09:50
月光很美麗☺

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊