親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

子爵府

請各位俾d 意見.

(唔去: USS, 水族館, 動物園)
(以低消費為主)

Day 1
魚尾獅
鴨子船
Gardens by the Bay (light show only) (對植物無興趣, 同埋唔夠膽行空中天橋)

Day 2
斜坡滑車
Jacob Ballas Children's Garden (有無人玩過? 值唔值得去?)
時光之翼 (好似幾好睇) or 夜間動物園+幻光雨林

Day 3
未諗到

子爵府

minisheep 發表於 18-12-13 12:11
請各位俾d 意見.

低消費為主,唔去動物園......,但又可能去夜間動物園

夜間動物園可以唔去,又唔係平同遠

市中心、牛車水、小印度、聖淘沙,未去過大路都係呢啲地方

子爵府

回覆 LCHF 的帖子

因為去過(其他)動物園好多次, 今次唔想去.
夜間動物園就未去過. 因為諗唔到其他嘢玩, 所以 plan 住先.

男爵府

請各位俾d 意見.

時光之翼睇過!都ok,係淘寶買飛平好多.但露天場地,落雨都要照睇

子爵府

回覆 mytigger 的帖子

Could you PM the link to me? Many thanks.

子爵府

minisheep 發表於 18-12-13 14:10
回覆 LCHF 的帖子

因為去過(其他)動物園好多次, 今次唔想去.
黑媽媽坐遊覽車兜一圈咁睇, 可以某啲區落地行, 另外會有表演(要再輪位), 未去過可以去嘅, 個人認為唔去都不是損失, 除非你對動物好有興趣

https://www.youtube.com/watch?v=kUhhFyZRxns

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

請各位俾d 意見.

小朋友幾大?

要低消費既話, 可以去參觀消防局, 間中會有開放日.

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章

新加坡海事博物館, 低消費之選.

而且有好多博物館都值得參觀.

wcpcelia    發表於 18-12-14 11:18

男爵府

minisheep 發表於 18-12-13 16:42
回覆 mytigger 的帖子

Could you PM the link to me? Many thanks.

【我在飞猪发现了一个不错的商品,赶快来看看吧。】https://m.tb.cn/h.3LKxq4O?sm=b25490 点击链接,再选择浏览器咑閞;或復·制这段描述¥2ZUtbndHqek¥后咑閞(emoji)淘♂寳♀(emoji)

首頁

尾頁

跳至