自由講場

跳至

首頁
45678...18

尾頁

珍珠宮

唔嬲先唔正常。
你朋友好有問題,自己個女都搞唔掂,明知幫人買既野,小朋友一掂就stop啦。

男爵府

回覆樓主:

真係你個fd 問題wor...
所有你買既野,都要經佢對仔女玩完玩謝先比你,佢唔會教自己小朋友嗎?任由佢開盒

比我,鬧爆個家長

wcpcelia    發表於 18-12-16 16:00

子爵府

比我都會嬲,佢主動話幫手買,仲要錢又比左,佢應該好好保管囉,玩完至比我即係原價買二手野。
佢家教都有問題,唔係自己野點可以走去拆左佢黎玩

水晶宮

你朋友恃熟賣熟

男爵府

2018復活節勳章

嬲係好正常

大宅

OforOsaka 發表於 18-12-14 12:54
佢話我冇講過話係比人、如果知係比人佢會好好保管住、佢話佢幫我買野1蚊都冇收多、在迪迪尼拎返屋企再拎出 ...

你個cheap fd想搵水魚咋, 話個女死唔放, 其實九成係想等你講"唔緊要啦,送俾佢玩", 事關我都有呢啲低莊親人

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

回覆 OforOsaka 的帖子

你個所謂朋友真系極品,原本想屈你送禮物比自己2個小朋友,點知你唔送又火火地,所以之後思前想後為免無左你呢個朋友(我估應該久不久有占你便宜),然後起d戰利品執個無甘鐘意既比你就算。如果系我,我覺得系小小野知道呢個系咩人品既人,我唔會要候補公仔,無須委屈自己,之後唔再來往。

伯爵府

yuyueng 發表於 18-12-14 15:39

你個所謂朋友真系極品,原本想屈你送禮物比自己2個小朋友,點知你唔送又火火地,所 ...

其實當佢話比隻米尼/pooh我、我係更加嬲。 求其塞件野當敷衍我咁。

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

果然,D咁既朋友真係借住同佢有D熟以為人地唔介意,好討厭呢種人,都係搵D唔熟既買好過

公爵府

虎到金來勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

OforOsaka 發表於 18-12-14 13:14
所以我乜都唔要啦、星期六食飯都推左、比個教訓佢、佢接受唔到就算。

你老公講得好好,將來少來往吧

水晶宮

唔係你小氣,係你個fd老土,我係佢我會比返錢你!

子爵府

OforOsaka 發表於 18-12-14 13:39

我都知自己小汽呀、可能過一排就覺得小事。

唔覺你小氣, 你朋友 d 反應, 我都會㷫過火屎, 你朋友 d 行為同屈冇分別! 聽你老公話, 疏遠呢種所謂朋友, 唔同佢做朋友係對佢最大嘅懲罰。

伯爵府

2018復活節勳章

君子之交淡如水

用戶要求終止服務

回覆樓主:

係我都會小氣
佢小朋友自製力咁差,好心佢咪幫人去買嘢啦,
我以前都大方得太多,成十幾年喇,會被朋友搵笨。有時對人真係要嚴少少,冷酷少少,人哋先會尊重自己

琥珀宮

想借BK做樹窿嗔下

前排有朋友入去買野、又WhatsApp 我見到個米奇公仔(我仔喜歡米奇)、話幫我買一個。

比我都嬲,會同佢講:既然你小朋友喜歡,留返比佢玩吧,麻煩payme 過番d錢比我!

琥珀宮

想借BK做樹窿嗔下

前排有朋友入去買野、又WhatsApp 我見到個米奇公仔(我仔喜歡米奇)、話幫我買一個。

其實佢想點先?係未想就咁比返d野你就算?定直頭唔想比你仲要收埋你錢?

公爵府

BK Milk勳章

回覆樓主:

咁都唔退返錢?一係叫佢再買過law。

伯爵府

mandy952 發表於 18-12-14 16:04
其實佢想點先?係未想就咁比返d野你就算?定直頭唔想比你仲要收埋你錢?

佢想我覺得冇所謂要隻米妮/pooh公仔 同折盒玩具、因為佢覺得我仔玩左都係拆盒、好少事。

佢覺得冇米奇、米妮 / pooh公仔咪又係一樣

但我有種小朋友心愛玩具比人搶左的感覺。(雖然我小朋友由始至終都唔知有玩具)你小朋飲左頭啖湯、仲要我唔計較、我計較就係為左幾百蚊少汽咁。

男爵府

回覆樓主

我幫人買野係玩具圖書都好,我一定放好,因為知自己小朋友見到實搞!

你朋友都好離譜

水晶宮

識做就過返錢比你啦
咁鬼老土㗎
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

首頁
45678...18

尾頁

跳至