意見反饋
義工

湊B百科 今日: 2|主題: 3153

跳至
一人一樣超級好用嘅BB用品

別墅

國民生產總值:640

2019勳章

準備同c6進行造人計劃~想收集下大家意見,有咩bb用品係超級好用?
mark個list想趁早做好準備
thanks各位jm

王國熱話
請問有冇人淘過兒童上下格床? 有冇好介紹
淘寶啲買家成日發錯顏色,你哋會點處理?
電腦椅求推介
Ipad/手機轉接電視線,邊隻好?

珍珠宮

國民生產總值:43120

BB防敏心得分享勳章

初生bb黎講既話,我覺得系紗巾,仲有奶咀(肯食既話)

別墅

國民生產總值:712

用過一隻bb冷帽好好用,可以隔音,又會自動adjust溫度,唔怕太熱~
唔知你岩唔岩

大宅

國民生產總值:1037

2019勳章

絕對絕對係包實BB防驚跳的包巾,解決了BB成日扎醒的問題~

公爵府

國民生產總值:29620

WY2864 發表於 18-12-14 13:29
準備同c6進行造人計劃~想收集下大家意見,有咩bb用品係超級好用?
thanks各位jm:fu ...

由初生起可用嘅直抱揹帶或者布wrap。除咗方便帶B出街,用嚟安撫BB、哄睡都一流。

大塊薄紗巾,BB瞓覺用嚟包實佢,令佢有安全感好瞓啲。預備三張替換。亦可出街喺BB車當被仔,或B瞓時蓋住BB車遮光,或打個結掛喺頸做餵奶巾,好多用途。

Download啲white noise app,BB預備瞓時播住,會好瞓啲。

不過,其實唔好諗太多先,放鬆啲。有咗後大把時間諗。

複式洋房

國民生產總值:259

WY2864 發表於 18-12-14 13:29
thanks各位jm:fu ...

購自日本既棉花暖水機,唔洗下下去溝碗暖水,半夜換片都唔驚凍親bb patpat, 方便好多

大宅

國民生產總值:1734

2019勳章

連風乾功能既 消毒奶樽器,消毒完奶樽唔洗搵地方整乾,我覺得好用。

公爵府

國民生產總值:26797

2019勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

一架好推又輕身的bb車,或者一條初生可以用的孭帶 無得落街真係好難頂,所以呢兩樣對我黎講好重要
大事化小, 小事化毛.........

翡翠宮

國民生產總值:89395

BB防敏心得分享勳章

我覺得恒溫壺最好喇,半夜開奶好方便。

別墅

2019勳章

fanyi02211990 發表於 18-12-14 16:37
用過一隻bb冷帽好好用,可以隔音,又會自動adjust溫度,唔怕太熱~
唔知你岩唔岩 ...
可以隔音?邊度有呀,我行街都唔係好見

別墅

2019勳章

EstrellaDamm 發表於 18-12-16 00:02
由初生起可用嘅直抱揹帶或者布wrap。除咗方便帶B出街,用嚟安撫BB、哄睡都一流。

大塊薄紗巾,BB瞓覺用嚟 ...
學到野了,thanks jm!
想預早少少做好準備功課,因為我真係咩都唔太識,都係睇bk jm教路,想問埋white noise係咪上網search是旦一個都得嫁啦,我覺得聽聲好似都差唔多

別墅

2019勳章

spicyrice 發表於 18-12-16 01:40
購自日本既棉花暖水機,唔洗下下去溝碗暖水,半夜換片都唔驚凍親bb patpat, 方便好多
...
姐係係日本百貨可以買到的?好似幾好用咁,係咪姐係濕棉暖水機咁嫁

別墅

2019勳章

kmbb519 發表於 18-12-16 13:27
一架好推又輕身的bb車,或者一條初生可以用的孭帶 無得落街真係好難頂,所以呢兩樣對我黎講好重要
...

同意,做媽媽之後臂力可能會好左好多呢2樣已放在mark list

複式洋房

國民生產總值:259

WY2864 發表於 18-12-17 13:19
姐係係日本百貨可以買到的?好似幾好用咁,係咪姐係濕棉暖水機咁嫁

我朋友幫我係日本買架,我見fb有代購,俾張相你睇下,真心方便呀!

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

珍珠宮

國民生產總值:37590

irismomopig 發表於 18-12-14 16:49
絕對絕對係包實BB防驚跳的包巾,解決了BB成日扎醒的問題~

呢個好啊。我都有買

大宅

國民生產總值:1029

fanyi02211990 發表於 18-12-14 16:37
唔知你岩唔岩 ...

多數呢d幾錢架要,又未見過wo!

公爵府

國民生產總值:29620

WY2864 發表於 18-12-17 13:17
學到野了,thanks jm!
想預早少少做好準備功課,因為我真係咩都唔太識,都係睇bk jm教路,想問埋white n ...

應該個個差唔多,其實都係主要播電視雪花聲,嗰類app一定有的。播咗連大人都好瞓啲。

珍珠宮

國民生產總值:41581

haha748494 發表於 18-12-16 16:43
我覺得恒溫壺最好喇,半夜開奶好方便。

我同事都係咁話,HAHA,我仲笑佢懶

翡翠宮

國民生產總值:89395

BB防敏心得分享勳章

回覆 GCHK 的帖子

依家天氣凍,可以有方便就方便D喇。

別墅

國民生產總值:712

WY2864 發表於 18-12-17 13:13
可以隔音?邊度有呀,我行街都唔係好見

我之前帶阿b出去佢都訓得好lum,不過就得外國wallmart先有,都係要搵人旅行買返黎

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.