意見反饋
義工

湊B百科 今日: 2|主題: 3148

跳至
樓主: WY2864
一人一樣超級好用嘅BB用品

別墅

國民生產總值:698

一田花c9 發表於 18-12-17 19:22
多數呢d幾錢架要,又未見過wo!
實數唔記得啦,好似都係二百左右~
我都係係gopherthis搵人去旅行果時幫手帶番黎,又唔洗比咩手續費,抵好多

男爵府

國民生產總值:8047

WY2864 發表於 18-12-14 13:29
準備同c6進行造人計劃~想收集下大家意見,有咩bb用品係超級好用?
mark個list想趁早做好準備
thanks各位jm:fu ...

揹巾

男爵府

國民生產總值:7166

斜枕,用左唔使咁驚嘔奶
high chair,由初生開始朝早放廳時訓
趣樂cream,bb一直用呢隻,皮膚好好
aq噴霧都好有用
暫時係諗到呢幾樣

珍珠宮

國民生產總值:41263

haha748494 發表於 18-12-17 22:33
回覆 GCHK 的帖子

依家天氣凍,可以有方便就方便D喇。

咁又講得真係好有道理嘅

別墅

國民生產總值:633

2019勳章

回覆 spicyrice 的帖子

多謝你介紹咁我上網睇定代購mark低先

別墅

2019勳章

fanyi02211990 發表於 18-12-18 15:35
我之前帶阿b出去佢都訓得好lum,不過就得外國wallmart先有,都係要搵人旅行買返黎
...
好似唔錯,等我mark低先,想問下咁你點買?就係你樓上講咁樣搵人旅行帶?

別墅

2019勳章

Daisywong313 發表於 18-12-19 09:38
斜枕,用左唔使咁驚嘔奶
thanks jm,個cream係咪滋潤的?我本身有系少敏感我諗都要準備定cream~

男爵府

國民生產總值:7166

WY2864 發表於 18-12-19 13:24
thanks jm,個cream係咪滋潤的?我本身有系少敏感我諗都要準備定cream~

潤,但都好快吸收,我仔有時生一粒紅點(我一細粒都好在意,係得呢支野咁快好返)我查多d,第二日就無左

男爵府

fanyi02211990 發表於 18-12-14 16:37
用過一隻bb冷帽好好用,可以隔音,又會自動adjust溫度,唔怕太熱~
唔知你岩唔岩 ...

係乜牌子 ?我有興趣

男爵府

haha748494 發表於 18-12-16 16:43
我覺得恒溫壺最好喇,半夜開奶好方便。

呢個確實係重要物品

大宅

國民生產總值:1913

2019勳章

回覆樓主:

我揀hipseat,有佢可以輕鬆周圍去

不過你仲準備造人大計中,係咪問孕期用品先比較合適?我覺得係托腹帶同搵定一個好的產檢醫生

別墅

bchuma 發表於 18-12-19 23:10
係乜牌子 ?我有興趣

叫Hush Baby Hat呀,不過我搵過香港應該無得賣,一係就要去us wallmart買,一係就睇下d旅行代購有無人幫手買返黎,我果時用gopherthis買的

別墅

hontari 發表於 18-12-20 00:50
我揀hipseat,有佢可以輕鬆周圍去

不過你仲準備造人大計中,係咪問孕期用品先比較合適?我覺得係托腹帶同 ...

同意,產檢真係好緊要,建議去懷孕前後搵下資料先,放鬆心情,太緊張反而不成事

公爵府

國民生產總值:26759

2019勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

Daisywong313 發表於 18-12-19 09:38
斜枕,用左唔使咁驚嘔奶

aq 真係幾有用,尤其係有人黎探b, 噴左安心 d
大事化小, 小事化毛.........

男爵府

fanyi02211990 發表於 18-12-20 12:27
叫Hush Baby Hat呀,不過我搵過香港應該無得賣,一係就要去us wallmart買,一係就睇下d旅行代購有無人幫手買 ...

等我都去穩穩

別墅

國民生產總值:780

2019勳章

回覆 fanyi02211990 的帖子

有得隔音又幾好,我細b一比人嘈醒就猛喊…
bb潤膚cream係一定必需

別墅

2019勳章

好聽,溫柔ge床鈴揹帶要買初生都用到果隻,B車,媽媽包(背囊),紗巾,奶嘴,包巾,換片墊,餵奶巾,棉花棒,不同厚度的帽,好多好多我都覺得bb好有用。

別墅

lalalalalan 發表於 18-12-21 15:15
回覆 fanyi02211990 的帖子

有得隔音又幾好,我細b一比人嘈醒就猛喊…
係呀,我果隻都係咁哈哈
湊佢地有血有汗嫁

複式洋房

國民生產總值:141

2019勳章

紗布我用日本隻Dacco, 之前同事送用過唔錯就一路用呢隻
奶嘴用dodie, 荷花同屈記都有, 同埋佢個3段流個奶樽奶嘴好用! 配合返佢食個速度~
bb潤膚cream 我用petite planet , 有埋維他命E勁好用! 12月萬寧做緊6折圍返先60蚊左右!

大宅

國民生產總值:3391

Vodkaaa 發表於 18-12-29 21:50
紗布我用日本隻Dacco, 之前同事送用過唔錯就一路用呢隻
奶嘴用dodie, 荷花同屈記都有, 同埋佢個3段 ...

可以淨買dodie奶嘴配其他牌子既奶樽嗎?

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.