自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

因為 Black Friday 又買左好多野,我覺得在美國,日本訂衫D衫更靚,比香港平。今次分享下一D我為老公既入手:

Banana Republic Merino Wool Sweater - USD47

J crew 恤衫 - USD29.99

Jack Wills Sweater - 香港賣貴英國 200-300 HKD

Desigual Shirt - GBP35, 超抵

我自己就鐘意訂日本牌子,價格比香港專門店相宜很多,有興趣既 Jm 試下啦

有興趣睇我再分享下法國最 hit 牌子同日本牌子

利申: 中女 corporate slave 一名

子爵府

可以分享在邊個網站買嗎

男爵府

肥桔 發表於 18-12-14 18:36
可以分享在邊個網站買嗎

都係去呢D牌子既外國官網買完搵代運寄返香港,可以 google 呢D牌子名 :)

大宅

siugutsis 發表於 18-12-14 19:40
都係去呢D牌子既外國官網買完搵代運寄返香港,可以 google 呢D牌子名 :)
...

點集運?

子爵府

回覆樓主:

我都鐘意係外國官網買jcrew馬莎,平好多

珍珠宮

Shopping online

Macy's. saks fifth avenue .

Harrods . selfridges , house of Fraser, M&S

YOOX.
Farfetch
Mytheresa.
Shopbop
The hut
Net-a-porter.
The outlet

毎間有些我要買的牌子,幫埋阿媽、C6、個女。阿哥、大嫂和侄子買。常常可以拆下禮物。大家開心。

wcpcelia    發表於 18-12-15 21:53

男爵府

莫失莫忘 發表於 18-12-14 20:27
我都鐘意係外國官網買jcrew馬莎,平好多

係吖我係 j crew fans 而且同化左老公了

男爵府

Jas-MaMa 發表於 18-12-14 19:45
點集運?

在集運公司開 Account 之後送貨去指定倉庫,之後佢地運到香港後再俾錢

男爵府

回覆樓主

繼續分享:

淘寶日單 Tee 俾媽媽,質地超好 RMB45 件

西班牙品牌 Desigual 男裝 causal wear 出色,恤衫 35 英鎊

男爵府

bbc2018 發表於 18-12-14 20:34
Shopping online

Macy's. saks fifth avenue .

係吖買俾屋企人佢地開心喜歡就好滿足 :)

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

外國網站買衫要留意size,大部份size係偏大,我住外國網上訂衫一定選兩個size,幸好有free return,大部份都中伏

珍珠宮

siugutsis 發表於 18-12-14 20:49
繼續分享:

淘寶日單 Tee 俾媽媽,質地超好 RMB45 件

請問有冇淘寶link?如果唔方便post可唔可以pm

珍珠宮

stkyo 發表於 18-12-14 20:52
外國網站買衫要留意size,大部份size係偏大,我住外國網上訂衫一定選兩個size,幸好有free return,大部份 ...

我是根據牌子買衫,知道尺碼,很少出錯。有時都費時return

wcpcelia    發表於 18-12-15 21:53

男爵府

回覆樓主:

有興趣法國同日本牌子,等分享

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

bbc2018 發表於 18-12-14 21:05
我是根據牌子買衫,知道尺碼,很少出錯。有時都費時return

我試過係gap訂條褲,已經訂細碼都大,跟住再訂加細,竟然都大,結果訂咗加加細,啲size真係估佢唔到

大宅

siugutsis 發表於 18-12-14 20:37
係吖我係 j crew fans 而且同化左老公了

me too

男爵府

陪月勳章

回覆樓主:

我幫仔買運動用品多。順便都會買運動牌子under armour 加部份nike衫,真係平好多同埋童裝UA美國網多款過香港好多。宜家好似全家做晒UA fans咁。

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主

我都鍾意訂日本衫, 有promo果陣真係勁平

男爵府

ctsang 發表於 18-12-14 21:09

謝謝收看

而家有個法國牌子好 hit 叫 Sezane,我入手以下產品 (其實仲有其他top 但怕被認出

男爵府

ctsang 發表於 18-12-14 21:09

日本衫:

主要在 Magaseek 訂購,在香港有得賣既日牌有折既話可以平一半!!舉例 earth music and ecology basic 冬天針織二百蚊樓下就可買到了。

首頁

尾頁

跳至