懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

2019勳章

情況介紹:依家7個月,曾經見紅3次,所以依家都好小心
今晚收工搭巴士返屋企,力寶中心站時上黎一個小朋友同一個嬤嬤,但因為沒乜二人座,所以小朋友就坐左係我隔離,嬤嬤坐係另一個人隔離。但都係平排
小朋友一路都郁黎郁去,雖然我唔介意,但我都知道嬤嬤應該想同小朋友一齊坐,所以我已經想起身同嬤嬤調位。但司機渣車都幾快,中間試過紅燈停低,但又好快轉綠燈。我無辦法咁短時間內起身行出黎同嬤嬤調位。其後嬤嬤就過黎攬住小朋友一齊坐
去到九龍塘,坐後面一排的兩位女士起身同小朋友及嬤嬤調位,其中一女士坐係我隔離。本身覺得好人好事,但之後就被人鄙視⋯

複式洋房

2019勳章

babyfresh 發表於 18-12-14 20:06
今晚收工搭巴士返屋企,力寶中心站時上黎一個小朋友 ...

果位女士一路啤我,係咁望我搖頭,然後透過玻璃反光,見到佢係度写post⋯依家好驚會唔會影埋相然後擺上網公審我⋯但我大住肚,真係唔敢冒風險,隨便係一架移動飛速的巴士入面移動,我自己唔安全,小朋友要起身讓我行出黎都唔安全。唉,依家心情好差,都唔知係咪真係自己做錯左⋯

複式洋房

其實唔好咁放上心就可以
就算有無大肚都會有呢d情況
我就唔會放上心

複式洋房

2019勳章

回覆樓主

唔好諗咁多,我覺得你無錯,咩時候都係自己同bb最重要!現今的d人懶正義咁,睇到少少就以為事實全部,又公審,實在不用去理會

JD930    發表於 18-12-17 14:18

複式洋房

2019勳章

瑩仔首領 發表於 18-12-14 20:13
其實唔好咁放上心就可以
就算有無大肚都會有呢d情況
我就唔會放上心

謝謝安慰。我雖然都有同自己講唔好理佢,但真糸好擔心被人擺上網,依家唯有一路check住facebook(emoji)陀B已經好辛苦,仲要驚呢D嘢⋯

複式洋房

2019勳章

Cherrylsx 發表於 18-12-14 20:16
唔好諗咁多,我覺得你無錯,咩時候都係自己同bb最重要!現今的d人懶正義咁,睇到少少就以為事實全部,又公 ...

謝謝你地回覆覺得好溫暖

大宅

2019新春慶豚圓

唔怕 就算俾人公審都唔怕 你跟本冇錯

珍珠宮

2019勳章

其實你可以開聲同嫲嫲講我同你調位,但我有左車開得太快調唔到住,停車同你調呀,其實如果有心幫人可以開聲講講,你唔講人地唔會知,當你到時生左小朋友時你就知一齊坐重要性,其實都係小事,d人冇聊者,但你開聲可以避開誤會

複式洋房

2019勳章

joycehang41010 發表於 18-12-14 22:51
其實你可以開聲同嫲嫲講我同你調位,但我有左車開得太快調唔到住,停車同你調呀,其實如果有心幫人可以開聲 ...

其實嬤嬤反而全程完全冇野,我唔確定係咪有見到我大肚,仲會叫小朋友唔好整到我。反而係坐後面之後調位果位女士好有情緒。不過你都講的有道理,下次可以再主動D。

男爵府

2019新春慶豚圓

就算妳唔讓都無錯,又唔係老馮,大家都有俾錢搭車,鐘意坐邊咪坐邊囉

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

回覆樓主:

唔使太介意, 咪日日出街都要顧n樣野咪好唔得閒, 如果比人放上網你咪放返佢上黎

男爵府

2019新春慶豚圓

babyfresh 發表於 18-12-14 20:07
果位女士一路啤我,係咁望我搖頭,然後透過玻璃反光,見到佢係度写post⋯依家好驚會唔會影埋相然後擺上網 ...

唔好霖太多!

洋房

不用唸太多,有左bb當然要先睇住自己

珍珠宮

2019新春慶豚圓

你都冇錯,唔使理人地點睇

翡翠宮

2019新春慶豚圓 BB防敏心得分享勳章

費事理人哋點睇,自己安全就OK喇。

翡翠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

babyfresh 發表於 18-12-14 20:44
謝謝你地回覆覺得好溫暖
放鬆啲 無事嘅

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊