懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

lucky-happy 發表於 18-12-16 13:05
我覺得冇咩問題既 佢開得比我地
佢有解釋過本身呢樽係專批比中醫用的
只係次次要計錢 不如成樽買黎食/加藥 ...

希望係啦!最驚就係佢都唔清楚樽嘢嘅成份。如果食咗出事就真係太遲。我會星期一見到佢再問一問佢關於佢樽蟲草粉嘅成份合格證明。

翡翠宮

BB防敏心得分享勳章

如果各方面正常,我覺得無須食呢D喇。

別墅

mommy2015 發表於 18-12-16 10:38

你買個樽有寫成份㗎?但我已經食咗3個月。

我樽係中醫白己做,有寫明係純冬蟲草粉,你唔放心,不如自己買冬蟲草放飯一齊煲,一日一條,就最好啦!

禁止訪問

別墅

mommy2015 發表於 18-12-16 13:22
希望係啦!最驚就係佢都唔清楚樽嘢嘅成份。如果食咗出事就真係太遲。我會星期一見到佢再問一問佢關於佢樽 ...

你而家仲有無食醫師開的蟲草粉?你同c6食有無咩反應?

別墅

freshrose 發表於 18-12-16 10:11
我唔會食粉,都唔知係咩,會唔會溝左野,冬蟲草只會買西藏那曲出產,你個樽係台灣原產地,我未聽過台灣出 ...

你係喺邊度買西藏那曲冬蟲草食?同埋你係點食法?食左幾耐?可以pm嗎?

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

我就未食過,不過你一直都睇開呢個醫生,而且又問過佢既話,我覺得你可以放心食既

大宅

我要做媽媽 發表於 19-1-5 19:18
我就未食過,不過你一直都睇開呢個醫生,而且又問過佢既話,我覺得你可以放心食既
...

我有繼續食,因為問過醫師關於佢樽蟲草粉,佢同我講因為係醫師配方,佢有睇過晒所有出品證明同材料配方,同來源。佢話全粉一眼睇曬無溝野。咁我未有之前都已經食咗三個月,都無乜嘢。咁醫師建議食,我咪食囉!以家8weeks都無乜嘢。我6W3去照,阿B已經有心跳同size OK。我第七W同8W都有去照,心跳同size一個星期比一星期強同大。醫師同我講佢有啲客都有食,生出嚟啲bb都好健康。所以我暫時都係信周醫師繼續食。同埋醫師話頭3個月孕婦唔可以病,如果有病例如傷風感冒會感染埋阿B,所以食埋蟲草粉打底好啲。

首頁

尾頁

跳至