單親天地

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我都係去搵家庭綜合服務中心既社工,但我一去到坐低岩講左兩句野,一講到屋問題,佢已經即時叫我去房署辦事處啦,佢話所有有關屋既問題唔係佢地做ga!但我之前去搵社署社工,佢又話叫我搵家庭綜合服務中心既社工,仲即時打比社署既社工來對質係咪佢介紹我去搵佢地既-.-好可惡

複式洋房

原帖由 leyangel 於 09-11-6 22:20 發表
我都係去搵家庭綜合服務中心既社工,但我一去到坐低岩講左兩句野,一講到屋問題,佢已經即時叫我去房署辦事處啦,佢話所有有關屋既問題唔係佢地做ga!但我之前去搵社署社工,佢又話叫我搵家庭綜合服務中心既社工,仲即時打 ...

衰得咁緊要呀?
咁你去搵左議員先喇,等議員比壓力佢地囉!

侯爵府

i want to share my case in here because my son was disable so i take the doctor letter in august and in february i move to wa fu estate

男爵府

各位,
我想問...我係咪要去左家事法庭申請離婚, 有排期no之後..就去社署搵社工幫手搞體恤安置呢?
因為我老公爛賭, 呢排都有好多追數電話, 又上門拍門貼紙....我真係忍唔到喇!

別墅

真係燉你開心,我今個月十三號都見咗房署,唔知幾時到我呢??
原帖由 ms0665 於 09-5-28 18:04 發表

好開心呀...尋日社工幫我問已經派到屋啦...仲係新屋邨(入咗伙唔夠一年)
地點雖然唔算太理想,(唔近阿仔返學)不過已經好好啦,我地2個人比間2/3人單位我,當然唔會好大(尤其依家新起果d),但相信好企理,因為新吖嘛...
我 ...

別墅

About 2 weeks u will receive the phone call n the letter. I will go to have a look of my new flat tomorrow!
原帖由 PECAR 於 10-4-17 00:48 發表
真係燉你開心,我今個月十三號都見咗房署,唔知幾時到我呢??

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

睇完呢個 topic, 我發覺我完來想用體恤安置原來咁難既. 睇嚟我真係太妄想了....

首頁

尾頁

跳至