夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

洋房

littlefunpig 發表於 18-12-16 15:19
你有需要分咩?就咁聽佢又無放過錢落去。本身無投資咪無得拎。預佢0,佢嘈咪聽佢講再算。分手費係女俾個男 ...

我都明白你既道理,本質上真係咁樣,咁事實佢都有付出半年勞力,定到時佢提出再算?
份離婚協議我係咪應該準備定,同佢傾完請佢簽好名,等一年就交上去咁樣比較好?

洋房

littlefunpig 發表於 18-12-16 15:25
幾多歲而家?越後生就盡快重新開始好d

我就快30

大宅

SovieHsy 發表於 18-12-16 15:28
我就快30

他今年幾大?
你當時太小過結婚了.... 而家未到三十,都仲好小,可以從頭來過,加油

洋房

smilesmilefan 發表於 18-12-16 15:32
他今年幾大?
你當時太小過結婚了.... 而家未到三十,都仲好小,可以從頭來過,加油
...

佢今年36

我希望一切唔會太遲,亦希望唔好咁拖拉,唔知佢會唔會尊重我決定

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

SovieHsy 發表於 18-12-16 15:27
我都明白你既道理,本質上真係咁樣,咁事實佢都有付出半年勞力,定到時佢提出再算?
份離婚協議我係咪應該 ...

你都有付出過時間,仲有你先係投資者,無你佢點會有收入有份工? 而家佢付出過勞力0收入?住屋仲要自己拎私己交租? 唔係丫麻! 你咪等佢提出,佢要厚住面皮同你R返d野走咪由佢提出,你再考慮囉我覺得

準備定文件都好,唔係你都唔洗旨意佢會做住何野,基本上佢而家都係點你做野,你提出離婚佢都係問你:咁點呀而家?

唔好話我睇死佢⋯⋯你拎定文件,起碼清楚d手續程序時間大志上係點,到時順便問埋相關機構點搞最易最快,我既意見就咁,至於點搞我就唔清楚了。

30都未到好後生咋,祝你好快重新開始,搵到你幸福。我都係之後先搵到真正既幸福,之前一路拖,浪費曬d時間

大宅

SovieHsy 發表於 18-12-15 12:48
我同我老公拍拖結婚在於我黎講係因為佢對我好好,依家結左婚3年,中間我對佢其實唔係咁好,好多野我都好挑 ...

有個愛自己,對自己好嘅人其實真係好幸福,你睇呢版有咁多怨婦,都唔識知足 離婚好容易,簽個名就係,但你要知道,其實你已經好幸運,可以遇到個愛你嘅人,可以長相廝守,你應該要珍惜。

複式洋房

有個愛你的人已經好唔錯了,我宜家就穩房,穩到房,我都離開尼個唔屬於我的地方,我大你成10年,我都要努力穩返我的世界!

洋房

littlefunpig 發表於 18-12-16 16:01
你都有付出過時間,仲有你先係投資者,無你佢點會有收入有份工? 而家佢付出過勞力0收入?住屋仲要自己拎 ...

多謝你(emoji)(emoji)
我諗我未必會搵律師啦,好似好貴!我得免費法律諮詢果度星期一開門再打去詳細問問手續要點搞
即係點都12月尾1月頭再搵個機會同佢傾吧
呢排成日諗搞到訓都訓唔到,明明好攰典幾個鐘先訓得著

洋房

BBB豬 發表於 18-12-16 18:22
有個愛自己,對自己好嘅人其實真係好幸福,你睇呢版有咁多怨婦,都唔識知足 離婚 ...

你誤會了,我唔係唔珍惜,係努力過唔work

洋房

BB我在等你 發表於 18-12-16 19:28
有個愛你的人已經好唔錯了,我宜家就穩房,穩到房,我都離開尼個唔屬於我的地方,我大你成10年,我都要努力 ...

一齊加油!

大宅

SovieHsy 發表於 18-12-16 15:36
佢今年36

我希望一切唔會太遲,亦希望唔好咁拖拉,唔知佢會唔會尊重我決定

你有分開念頭其實他知唔知?一起相處咁耐,你唔開心,應該會感受到的...
他大你六歲,你仲要照顧他,其實都幾累

洋房

smilesmilefan 發表於 18-12-16 22:35
你有分開念頭其實他知唔知?一起相處咁耐,你唔開心,應該會感受到的...
他大你六歲,你仲要照顧他,其實 ...

我相信佢唔知..呢一刻佢依然係打緊機
頭先同佢啲親戚食飯,佢地問佢係咪激嬲左我,佢仲答冇呀
真係好攰...佢成日話佢好辛苦,我真係諗唔明除左早起身有咩咁辛苦?又唔洗擔又唔洗抬,10點開工,4-5點返去訓晏覺,到夜晚8點先出黎收工

洋房

littlefunpig 發表於 18-12-16 16:01
你都有付出過時間,仲有你先係投資者,無你佢點會有收入有份工? 而家佢付出過勞力0收入?住屋仲要自己拎 ...

我打去免費法律資詢啦,要4個工作天先有律師可以覆我...感覺好漫長
下星期就係聖誕節,我諗緊籍口點樣閃..唔想同佢過聖誕

大宅

回覆樓主:

嫁俾個愛你多過你愛佢既人幸福,大前題係要你都愛佢。同一個唔愛既人一齊好痛苦,唔可以因為感動對一世。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

SovieHsy 發表於 18-12-17 14:25
我打去免費法律資詢啦,要4個工作天先有律師可以覆我...感覺好漫長
下星期就係聖誕節,我諗緊籍口點樣閃.. ...

好似話今日生日? 扮唔記得,佢叫到先同佢食餐飯,仲要全程電話唔理佢,更加唔好買禮物

聖誕咪話約左朋友去旅行/約左屋企人囉

我同ex臨尾聖誕新年我都一早約曬朋友玩,完全無諗住同ex過,同佢一齊實在好悶好無聊,唔想浪費個假期。

洋房

kittykit622 發表於 18-12-17 14:36
嫁俾個愛你多過你愛佢既人幸福,大前題係要你都愛佢。同一個唔愛既人一齊好痛苦,唔可以因為感動對一世。
...

最慘係我依家先諗得清楚呢個道理..
以前有啲咩我都會同我啲姐妹傾,我啲姐妹同我老公又係好朋友識好多年,問親個個都係幫佢講說話,好似係我有問題咁,唔係叫我睇定啲就話同佢再傾下
最近先鼓起勇氣上黎問大家,我覺得大家邊個都唔識最公道

洋房

littlefunpig 發表於 18-12-17 14:39
好似話今日生日? 扮唔記得,佢叫到先同佢食餐飯,仲要全程電話唔理佢,更加唔好買禮物

聖誕咪話約左朋友 ...

係呀,佢今日生日...
我都想扮唔記得,一陣要返舖頭,我兩個好朋友打比我死都要今晚上黎屋企比個蛋糕驚喜佢,我推唔甩呀
諗諗下,都好既,我可以慳返啖氣
咁聖誕我識do啦,我話約左朋友開P
呢段時間好難挨...晚晚都訓得唔好...好想啦啦林搞掂晒啲野...

大宅

SovieHsy 發表於 18-12-17 14:43
最慘係我依家先諗得清楚呢個道理..
以前有啲咩我都會同我啲姐妹傾,我啲姐妹同我老公又係好朋友識好多年, ...

人生匆匆匆幾十年,最重要活得快樂。忠於自己感受,放過自己亦都放過他。

男爵府

熱血金章

你們兩人有冇試過平心靜氣坐低講下妳嘅感受?做任何決定之前,最好先傾下。

翡翠宮

SovieHsy 發表於 18-12-17 14:48

係呀,佢今日生日...

你無同你朋友講? 最好whatsapp講左先,叫佢地咪做埋呢d無謂野,第一你老公生日關你d朋友咩事仲要佢地俾驚喜?第二你同佢已經衰到就離婚朋友竟然唔知

我會直接同朋友講唔好上黎,係朋友就識做。如果我真係打算離婚既真係懶得做埋咁既馬嬲戲陪笑

首頁

尾頁

跳至