夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

洋房

littlefunpig 發表於 18-12-17 15:26
你無同你朋友講? 最好whatsapp講左先,叫佢地咪做埋呢d無謂野,第一你老公生日關你d朋友咩事仲要佢地俾驚 ...

我冇同任何一個朋友講,我好多朋友佢都識,呢個決定只有我家姐知道,同佢慶祝係佢識左十幾年既兄弟,同佢講左佢一定會知,所以我冇講呀,我有推佢地話再約食飯,佢地又唔得
我都唔想陪笑..清清靜靜襟下電話睇下電視不知幾好

洋房

Bob_Lennon 發表於 18-12-17 15:18
你們兩人有冇試過平心靜氣坐低講下妳嘅感受?做任何決定之前,最好先傾下。
...

5年點會冇傾過..今次呢個決定我係考慮左好耐先上黎問大家..既唔愛亦相處唔開心..我唔知仲有咩好傾..

瑪瑙宮

kittykit622 發表於 18-12-17 14:36
嫁俾個愛你多過你愛佢既人幸福,大前題係要你都愛佢。同一個唔愛既人一齊好痛苦,唔可以因為感動對一世。
...

同意. 唔愛就放生大家, 唔好晒生命時間. 無小朋友無顧累.

男爵府

熱血金章

SovieHsy 發表於 18-12-17 15:54
5年點會冇傾過..今次呢個決定我係考慮左好耐先上黎問大家..既唔愛亦相處唔開心..我唔知仲有咩好傾..
...

嗯!明白了!最緊要清楚自己嘅想法,同時也要考慮自己未來嘅路;做好晒準備功夫先對他坦白吧!

男爵府

其實,你個帖題是問句, 你都知道凡事都有選擇.
你由未結婚,到選擇了結婚,當中都無清楚失敗既後果.
更不用說生小朋友啦. 因為生小朋友只會為你帶多一個問號,點解阿B咁既,
點解無人幫我既.
我係你的話,先反省自己,有什麼可以為老做得更好, 更SWEET, 更幸福.
跟住,用手機,打心底話比老公, 傾下,大家既將來. 要如何配合. 不可只顧自己打機
其實好多女人, 都係輸比電子產品, 女人要如何振作,挽回失地呢 ?
電子產品是死物,又唔會叫,又唔識行,又唔洗食飯, 人是生物的,人是有腦, 懂得去思考.
一定方法一定方法一定方法

子爵府

SovieHsy 發表於 18-12-17 15:51
我冇同任何一個朋友講,我好多朋友佢都識,呢個決定只有我家姐知道,同佢慶祝係佢識左十幾年既兄弟,同佢 ...

如果真不愛他就早些說吧!感情是雙方的,他或許婚前都曾經想過你有一天會同樣愛他。他基本上仍是婚前那個他,而你一直未投入婚姻中,你只想他對你好,但卻忽略了他同樣想要你的關心和愛。要溝通關懷是雙向的,世上還真沒有人可以無條件付出不求回報。

枕邊人是否愛自己是真騙不了人,他或許在等待中失望了所以就採取放棄狀態,他說想要孩子也可能覺得有孩子後你會把心放回來在這個家。所以既然你真不愛了就不用拖下去,甚麼都可以將就,但感情婚姻卻不可以。
mc <()>

男爵府

SovieHsy 發表於 18-12-15 12:48
我同我老公拍拖結婚在於我黎講係因為佢對我好好,依家結左婚3年,中間我對佢其實唔係咁好,好多野我都好挑 ...

一定5生

洋房

唔愛好多野你會忍唔到、睇唔順眼 x5

伯爵府

我同我老公拍拖結婚在於我黎講係因為佢對我好好,依家結左婚3年,中間我對佢其實唔係咁好,好多野我都好挑 ...

錯po

翡翠宮

回覆樓主:

無 feel無愛,真係無得搞
愛情係無得培養既
你吾洗對佢負責任
盡早講真話先係公平既做法

侯爵府

我同ex 就係好似你咁,佢無野唔好,但已經唔欣賞,無辦法,所以變成ex 了,無咩啱定錯唔夾就係唔夾,放手搵你嘅天空,世界那麼大

別墅

回覆樓主:

你老公真可憐

洋房

mc 發表於 18-12-17 19:54
如果真不愛他就早些說吧!感情是雙方的,他或許婚前都曾經想過你有一天會同樣愛他。他基本上仍是婚前那個 ...

無錯,我好清楚佢好愛我,我都有覺得內疚,但我諗得好清楚,我唔可以因為內疚而生小朋友,亦唔可以因為內疚選擇走舊路..
因為對佢內疚已選擇結婚,但婚後我一直後悔,我點都要自私一次,我唔想係後悔中渡過一生

洋房

mini1204 發表於 18-12-17 23:29
無 feel無愛,真係無得搞
愛情係無得培養既
你吾洗對佢負責任

多謝你..我都想盡早..但奈何月尾聖誕...好似好冇人性咁..大時大節講啲咁既野

子爵府

SovieHsy 發表於 18-12-18 00:59
無錯,我好清楚佢好愛我,我都有覺得內疚,但我諗得好清楚,我唔可以因為內疚而生小朋友,亦唔可以因為內 ...

在你的情況已經不用考慮生孩子,而是看看何時和他說離婚。其實你一開始結婚已後悔,這樣的婚姻根本不可能可以走下去。不愛就應拒絕,愛絕對不是他有多愛你你就能一樣愛他,何況他也不見得有多愛你了,由他都不和你溝通,不關心你,看得出今天的他已經不一樣了。
mc <()>

瑪瑙宮

mc 發表於 18-12-18 08:12
在你的情況已經不用考慮生孩子,而是看看何時和他說離婚。其實你一開始結婚已後悔,這樣的婚姻根本不可能 ...

尼度 c9 好興講搵个愛自己多 D 的人, 只適合某一類人, 例如, 曾經蒼海難為水的人, 例如, 栢豬就係, 肯定佢唔會愛上个老頭兒, 只係老頭兒一定寵到佢不得了, 尼 d 從檸檬身上已失落多時的感覺返晒黎, 好似樓主尼 d 未曾深愛已無情, 一子錯滿盤恉落索, 自己也要負上大部份責任, 重要焗對浪費青春, 咪再晒大家時間. 个男人都未必重愛樓主, 可能未有決定所以未開口而已.

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

SovieHsy 發表於 18-12-18 01:00
多謝你..我都想盡早..但奈何月尾聖誕...好似好冇人性咁..大時大節講啲咁既野
...

冇咩意見。
不過要分,唔會分唔到。大時大節講冇人性??咁過一排又元旦、又新年、又情人節……咁就一直都唔駛講
不要從別人的嘴裡去認識我

子爵府

虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 好媽媽勳章

回覆樓主:

咁係佢的一些言行令你心死了。
但可能你的問題是你無同佢溝通,佢自己點死都唔知
加上佢好似成為你嘅負累。
建議你要先比機會佢改善。否則一來咁莫名刺激,我驚如佢失常,你會有危險喎。
我B仔10月4日出世. 3.78KG
18MTH 15KG,84.5CM
13MTH 13KG,82.5CM
10MTH 12.42KG(連衫)
6MTH 10.08KG,72.5CM
5MTH 9.8KG(連衫)
4MTH 8.73KG,68CM
3.5MTH 8.98KG(連衫)
3MTH 8.4KG(連衫)
2MTH 6.9KG,61.5CM
1MTH 5.2KG

伯爵府

2024年龍年勳章

Nancy20090615 發表於 18-12-18 09:34
尼度 c9 好興講搵个愛自己多 D 的人, 只適合某一類人, 例如, 曾經蒼海難為水的人, 例如, 栢豬就係, 肯定佢 ...

係啦,我都唔明,有些甚至話有人愛自己就要知足,太睇少自己了吧?
樓主只係傻,唔愛應該早啲分手唔好浪費大家的生命。

洋房

mc 發表於 18-12-18 08:12
在你的情況已經不用考慮生孩子,而是看看何時和他說離婚。其實你一開始結婚已後悔,這樣的婚姻根本不可能 ...

是的,我都好有問題,竟然要咁長時間先明白呢個道理,我唔應該咁樣,所以我希望依家一切唔會太遲
若果今日既佢不同往日,相信對我離婚呢個決定會更好

首頁

尾頁

跳至