自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

我個囡飲開森永, 佢勁鍾意飲森永奶, 請問有小朋友飲開森嘅MAMI, 你地小朋友3歲後轉飲什麼?

男爵府

我有個日本fd話應該飲鮮奶,但係我未試,都仲飲緊森永,不過就一餐,女女依家快4歲lu,衣條問題我都想問好耐,有冇其他mami可以作答??

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我都好想問下食咩牌子好同冇咁甜,比個a+3亞女食,佢話好甜唔係食,都唔知比咩食好,佢一日起碼食3-4餐奶

大宅

我個囡都係, 一日起碼食3-4餐奶, 勁仲意森永.

原帖由 mewong 於 09-4-20 12:01 發表
我都好想問下食咩牌子好同冇咁甜,比個a+3亞女食,佢話好甜唔係食,都唔知比咩食好,佢一日起碼食3-4餐奶

水晶宮

好媽媽勳章

我女依家2歲半,飲埋依家屋企d存貨9罐我地就唔比佢飲lu~~~

我大仔果時都係3歲幾就無再比奶佢飲.

我反而想問點解仲要比奶佢飲呢??

一日中午晚三餐已經可以食到好多有營養o既食物,奶始終係加工食品,真係有必要keep住食?
「知足者,常樂也;不知足者,富亦憂。」

男爵府

畀面勳章

其實日本奶粉已經無香港奶粉咁甜, 你可以試明冶同森永, 都係比較hit既日本奶粉
我大仔飲開a+, 1歲時因去大大唔多好, 所以轉左明冶, 好左d, 但聽聞森永對去大大仲好d, 所以過左一段時間後再轉森永, e+真係好好多

大宅

我個仔依家都5 1/2yrs啦, 佢都重食緊雅 x 4號, 不過我都諗住食埋呢罐唔買囉, 買d鮮奶比佢飲, 試過佢都唔係好鍾意飲~~

大宅

係呀~A+3實在太甜,我BB都唔肯飲,後尾轉左森永,好好多

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 陪月勳章

大宅

牛年勳章 開心吸收勳章

Thanks!!

原帖由 joeywongmy 於 09-4-20 15:16 發表

無論幾大個人都好
每日都最好飲1-2杯奶(奶類製品)

大宅

我個大女飲開雪印, 佢寫可以飲到7歲.

大宅

我大女7歲, 細仔3歲, 我2個都係飲森永大既, 我大女依架都仲飲緊森永大仔奶粉, 佢有飲鮮奶架, 不過佢話森永好味, 我估係情宜結, 我都開比佢地飲既.... 我覺得一日有三餐, 比大仔佢飲, 都無咩問題... 好過本地奶粉, 太甜易有痰, 而且好過個女叫我比coke 佢飲啦...

原帖由 江美淇 於 09-4-21 12:33 發表
我個大女飲開雪印, 佢寫可以飲到7歲.

男爵府

畀面勳章

我仔依家2歲幾,佢都係一日要飲3餐奶,如果佢鍾意飲,即使佢3歲我都會繼續俾佢飲架,始終飲奶好過飲汽水嘛!
平平安安  快快樂樂  健健康康

大宅

我個女兩歲半喇, 原本諗住遲吓轉保兒加營素比佢飲, 所以就攞咗啲 sample 比佢試, 但佢飲咗一啖就話唔要呢啲...

所以我諗都係等佢飲多兩年先算喇!

大宅

飲鮮奶 又好味又新鮮
ありがとう!!!

首頁

尾頁

跳至