自由報料

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

HL711 發表於 18-12-16 23:03
即1/1前餘數3000以下便ok ?

應該係!每年再派2000
放下自在

男爵府

cattz288 發表於 18-12-16 23:11
應該係!每年再派2000

即每年年尾清?冇累積下年?

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

jasper0407 發表於 18-12-17 00:04
即每年年尾清?冇累積下年?

最多累積5000
放下自在

複式洋房

salok 發表於 18-12-16 21:17
買奶粉,維他命

請問可以喺邊度買奶粉同維他命?診所嗎?

琥珀宮

水晶宮

畀面勳章

回覆 cattz288 的帖子

請問是否就咁只買藥材?定老人家要係舖頭睇左中醫先可買藥材?

象牙宮

tanping 發表於 18-12-17 12:53

請問是否就咁只買藥材?定老人家要係舖頭睇左中醫先可買藥材? ...

呢層我就唔清楚喇! 可以去問下
放下自在

水晶宮

畀面勳章

cattz288 發表於 18-12-16 21:20
見到位元堂有
問左位元堂同另一間藥行,二間都話唔可以只買野,醫療券係for 睇醫生,如醫生開藥或要用藥材就可以用醫療券,單單買野係唔可以的。

象牙宮

tanping 發表於 18-12-17 16:38
問左位元堂同另一間藥行,二間都話唔可以只買野,醫療券係for 睇醫生,如醫生開藥或要用藥材就可以用醫療券 ...

即係頂盡可以用作調理用?!
放下自在

水晶宮

虎到金來勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

以我所知可以配眼鏡,做bodycheck

伯爵府

回覆樓主:

聽過啲阿婆講,話可以買藥材,我諗都有少少灰色地帶,例如懶曬有個中醫話佢要補,就賣一些海味比佢

大宅

身體檢查、驗眼

水晶宮

畀面勳章

cattz288 發表於 18-12-17 17:44
即係頂盡可以用作調理用?!

我諗好似樓上咁講,都有d 灰色地帶嘅。

子爵府

開心吸收勳章 Xmas吸收勳章

tanping 發表於 18-12-17 12:53

請問是否就咁只買藥材?定老人家要係舖頭睇左中醫先可買藥材? ...

睇左中醫佢再執藥。

伯爵府

想問還有什麼....? 謝謝

大宅

請問糖尿病奶粉,睇邊位醫生會有?Thx!
wendyCC

子爵府

回覆 wendyCC 的帖子

醫生應該唔會開奶粉, 試下中醫看糖尿病睇下有冇藥用到醫療券

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

針灸都用得

首頁

尾頁

跳至