想生BB

跳至

首頁
23456...8

尾頁

大宅

Sharonto1020 發表於 18-12-18 11:38
頭幾日成日想訓,到咗第5天有流啡,人地話係著床血,左右兩邊有時會吉吉地,到咗第7天驗到有,希望BB痴實 ...

我無咩感覺,不過睇到啲人話左右2邊卵巢會間中有痛,我就左邊感覺大啲,但唔知果個位係咪卵巢,有時陰道口位會有輕微扯住咁,我都攪唔清係咪藥物反應,又無特別眼訓同攰,好怕失敗左呀等待呢啲時間真係折磨死人個胸痛係咪都係啲藥物影響架?

別墅

Sharonto1020 發表於 18-12-18 12:15
你私家定政府?應該打黃酮素

私家呀

別墅

zuniceso 發表於 18-12-18 12:12

應該係打黃油針,安胎的

保佑bb痴實我,我都即刻請左假,諗住訓下床訓到無血

大宅

zuniceso 發表於 18-12-18 12:21
我無咩感覺,不過睇到啲人話左右2邊卵巢會間中有痛,我就左邊感覺大啲,但唔知果個位係咪卵巢,有時陰道口 ...

放鬆心情,有助著床,太緊張唔好的,睇D笑片開心下,胸部痛同變大都正常的

大宅

BABYXLOLO 發表於 18-12-18 12:25
保佑bb痴實我,我都即刻請左假,諗住訓下床訓到無血

訓多D,盡量卧床,唔好行咁多,暫時唔好返工了

複式洋房

Sharonto1020 發表於 18-12-18 12:10
個肚谷同抽住痛,眼訓我都有,你第幾日?外陰痕你要勤換護墊,可以用暖水洗下,保持外陰清爽,底底要著綿 ...

今日係擺後第7日,我11/12擺㗎

大宅

kiki903 發表於 18-12-18 12:55
今日係擺後第7日,我11/12擺㗎

算第8日啦,我10/12放,今天第9日啦,祝大家一切順利,BB痴實

大宅

BABYXLOLO 發表於 18-12-18 12:24
私家呀

應該打安胎的針

複式洋房

回覆 Sharonto1020 的帖子

你好。我19年1月3日第1次睇廣華IVF 。想問問你個流程會係點?之前有咩要準備?
會幾時開始食藥打針?🙇‍♀️🙇‍♀️

大宅

Step0123 發表於 18-12-18 15:50

你好。我19年1月3日第1次睇廣華IVF 。想問問你個流程會係點?之前有咩要準備?

我大概記得,好似第一次見醫生係照B超,驗血同交精,然後兩公婆一齊聽廣座,然後安排見第二次醫生,B超血液同精都無問題,醫生會問你有無打過德國麻診針,如果無就要打,然後就開針了,打2-3天排卵針就抽血同B超檢查卵子情況,有可能打1-2天又抽血同B超,我就卵子發育慢,一直打咗14天(打幾奈排卵針要睇個人反感),到最後打咗一支夜針,兩天後安排抽卵,同時老公要交精,然後又隔3天返去聽報告,3天後醫生話胚胎自然受精,質量唔錯,建議再培养多2天成囊胚,移植成功率高D,所以到最後就移植咗囊胚了

大宅

你最好依家開始食多D蛋白質食物,多運動,唔好食生冷食物和涼嘢,夜晚訓覺前用熱水浸腳,幫助䁔宮,食呢D係幫助卵子發育,浸腳係第日放胎後幫助胚胎著床,用艾灸艾肚都有帮助

大宅

有樣嘢補助,講漏咗,我大概記得,好似第一次見醫生係照B超,驗血同交精,然後兩公婆一齊聽廣座,然後安排見第二次醫生,B超血液同精都無問題,醫生會問你有無打過德國麻診針,如果無就要打,然後開始食避孕藥(好似食咗半個月)就開針了,打2-3天排卵針就抽血同B超檢查卵子情況,有可能打1-2天又抽血同B超,我就卵子發育慢,一直打咗14天(打幾奈排卵針要睇個人反感),到最後打咗一支夜針,兩天後安排抽卵,同時老公要交精,然後又隔3天返去聽報告,3天後醫生話胚胎自然受精,質量唔錯,建議再培养多2天成囊胚,移植成功率高D,所以到最後就移植咗囊胚了

複式洋房

我得張醫生紙。無樽。係咪都要老公交丁丁?咁第1次見醫生到聽講座,或者第2次見醫生又要等幾耐?

大宅

Step0123 發表於 18-12-18 16:32

我得張醫生紙。無樽。係咪都要老公交丁丁?咁第1次見醫生到聽講座,或者第2次見 ...

交精醫院會比樽你,第二次等幾耐見醫生我就唔太記得了,不過我印象中唔系等好奈

複式洋房

Sharonto1020 發表於 18-12-18 16:28
有樣嘢補助,講漏咗,我大概記得,好似第一次見醫生係照B超,驗血同交精,然後兩公婆一齊聽廣座,然後安排 ...

我明天第一次去廣華呀,張紙叫我帶小便,精之前交左啦!想問點解我好飲有d唔同你既?
我係咪仲要見多底幾次先可以做ivf?
第一次見就會見到醫生?

大宅

WWHTSF 發表於 18-12-18 21:33
我明天第一次去廣華呀,張紙叫我帶小便,精之前交左啦!想問點解我好飲有d唔同你既?
我係咪仲要見多底幾 ...

你系唔系IVF?

複式洋房

Sharonto1020 發表於 18-12-18 22:17
你系唔系IVF?

我排個時冇講明係咩呀,只係婦科轉介信入廣華排生育科!
所以都唔知到時會做咩!

複式洋房

Sharonto1020 發表於 18-12-18 22:17
你系唔系IVF?

另外,你係咪自然cycle 呀?抽完當月做放胎?

大宅

WWHTSF 發表於 18-12-18 23:31
另外,你係咪自然cycle 呀?抽完當月做放胎?

我係人工,我抽完卵隔一日返去擺胎

複式洋房

Sharonto1020 發表於 18-12-19 00:16
我係人工,我抽完卵隔一日返去擺胎

哦!恭喜你呀!多謝你分享!
你抽到幾多粒呀?分廣華會雪胎嗎?

首頁
23456...8

尾頁

跳至