意見反饋
義工

嬰兒醫護 今日: 8|主題: 77827

大家平時會用咩清潔劑抹玩具

別墅

國民生產總值:791

發覺小朋友好鍾意將啲玩具擺入口
啲人成日話病從口入 真係好怕佢食哂啲細菌落肚
所以真係要抹乾淨啲玩具
大家知唔知邊隻清潔劑好?
同埋有啲係就算小朋友唔小心食左都唔怕有事嘅清潔劑

王國熱話
咁樣算唔算流啡(有圖)
想驗amh
送子鳥ivf
會唔會化學左?

大宅

國民生產總值:1813

吾好揀好重酒精果d...始終對小朋友身體吾好...驚吾小心舔到會有事...

別墅

國民生產總值:791

我果日睇到有兩隻都幾好 AQ同bxoem 邊隻好啲?

別墅

國民生產總值:673

pandoralee 發表於 18-12-18 15:31
兩個牌子我都用過,但我而家用緊bxoem,見佢有好多本地大學認證,好似可靠D

複式洋房

國民生產總值:248

回覆樓主:

我用chicco消毒水,大大枝,佢話可以洗蔬果,所以唔怕食落口

伯爵府

國民生產總值:17845

2019勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 食得好勳章 開心吸收勳章 大廚勳章 爸B勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

我用 嬰兒濕紙巾

回覆 pandoralee 的帖子

Hi pandoralee,BB每日都同玩具有親密接觸,定期清潔/消毒好緊要,市面上有唔同BB專用的玩具清潔液俾媽媽選擇,如果BB玩具係可以耐高溫,可以將玩具放係熱水度浸5分鐘,然後放係陽光下直曬殺菌都OK,如果係經常玩嘅玩具最好每星期清潔一次。

NUTRICIA多年來一直專注BB首1000日營養研究,因為BB的健康是我們的動力。
讓我陪伴你在BB的成長路上,作出最好的營養選擇,帶動寶寶健康成長。

大宅

國民生產總值:2041

pandoralee 發表於 18-12-18 15:31
抹玩具黎講bxoem會好d, 因為佢pass左長期吸入無毒測試, 相反A字頭果個酒精比較高, 聽人講點火都點得著

大宅

國民生產總值:1710

2019勳章

pandoralee 發表於 18-12-17 11:48
發覺小朋友好鍾意將啲玩具擺入口
啲人成日話病從口入 真係好怕佢食哂啲細菌落肚
所以真係要抹乾淨啲玩具

Babyganic 有玩具清潔劑

別墅

國民生產總值:844

2019勳章

我平時就用Snap天然清潔液抹小朋友玩具

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.