家事百科

跳至

首頁

尾頁

洋房

如題,係咪意大利做好啲?
見西門子啲大容量全部中國製,得部7洗4乾意大利做。中國做嗰兩部有冇人用緊?
金章同惠而普都可考慮

唔該曬

洋房

西門子有fluff clean function 好似有啲用
惠而普就洗9乾6容量大啲
金章就洗8乾4, 但見Drum size 同西門子同是52litre應該差不多,勝在好似口碑好(惠而普drum size 搵唔到,唔知大幾多,有冇人知?)

先天條件600mm深以下優先

大宅

回覆 kenneth612 的帖子

家電從來淨係會買歐洲製,保障d,屋企用緊惠而浦,洗8乾6,有埋蒸氣抗菌,又多洗衣程序可以揀,唔洗好似以前咁焗住一機洗到底,慳翻唔少時間

大宅

2019新春慶豚圓

kenneth612 發表於 18-12-17 17:05
見西門子啲大容量全部中國製,得部7洗4乾意大利做。中國做嗰兩部有冇人用緊?
金 ...

呢部得唔得, 最近岩岩睇過呢部, 大約5K.

ZANUSSI 金章 ZKN71246 7.5公斤/5公斤 1200轉 前置式二合一洗衣乾衣機

規格洗衣量 (公斤): 7.5
冼衣程序數目: 9
快洗程序: 有
經濟洗衣: 有
額外過水: 有
羊毛衣物洗衣: 有

乾衣量 (公斤) : 5

乾衣程序數目: 2

轉速 (轉/分鐘): 1200

水溫選擇 : (凍 - xx度): 冷水至90度

排氣/冷凝: 冷凝

控制面版: LED

剩餘時間顯示 (小時): 有

延遲開機功能: 有

旋轉速度選擇: 有

排水泵: 有

機身呎吋 : 闊 x 高 x 深 (毫米): 600 x 850 x 570

~開開心心過每一天~

大宅

我現在用西門子的,很好用,這部已經用了好幾年所以應該很耐用,但我曾經聽講其實2合1不好,最好是分開兩部機洗衣及乾衣,但我現在用又覺得沒問題

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

kenneth612 發表於 18-12-17 17:05
金 ...

之前聽過人講大眼雞最好買意大利製造既, 而頂揭式最好買法國製造的.
如果買2合1, 可以考慮買金章, 之前都見有JM介紹話好用.
之前我都收藏左有關2合1洗衣機既帖子, 你都可以參考一下.

https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=19680976&extra=&page=1

大宅

BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

金章價錢適中, 除左金章, 伊萊克C我覺得都可以考慮.

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

WingsBobo 發表於 19-1-8 15:55
金章價錢適中, 除左金章, 伊萊克C我覺得都可以考慮.

伊萊克斯都幾好, 而且又有39個月保養期.

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊