想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

AkinaK 發表於 18-12-20 03:27
見左醫生都仲要再等

如果在威院排私家做ivf又要等幾耐

我問過喺威院私家症做大約十一二萬,兩至三個月有得做,但如果用呢個價就唔好喺威院做啦

複式洋房

phoebeww 發表於 18-12-20 10:11
我問過喺威院私家症做大約十一二萬,兩至三個月有得做,但如果用呢個價就唔好喺威院做啦
...

真係好貴(emoji)(emoji)(emoji)

大宅

AkinaK 發表於 18-12-17 18:17
想問下如果在威院排公家ivf要幾耐?
係咪係私家叫醫生寫左張紙,之後去威院排。
之後到威院聽講座,聽完係 ...

我係瑪麗嘅,17年12月排,排到19年11月,之後打黎話有得見醫生先,安排18年9月第一次見醫生,8月c6覆去留丁先,見醫生時會睇。
9月見完醫生,老公丁形態4%岩岩pass(仁安驗一次2一次3)安排照輸卵管,同時間安排埋12月覆診,輸卵管排左18年10月照
12月覆診時報告正常,通,無積水,就安排iui,要排到5月,同日會俾埋排卵藥,份量係夠食3個cycle的,因為到iui時係day 1打俾佢,day 2就開始食5日。
但之後我返到屋企,佢打黎話而家1月有快期,即係我呢個月m之後就可以iui啦,我希望我今個月bingo唔洗去啦⋯⋯

複式洋房

nanababyhope 發表於 18-12-20 16:40
我係瑪麗嘅,17年12月排,排到19年11月,之後打黎話有得見醫生先,安排18年9月第一次見醫生,8月c6覆去留 ...

好好喲,有快期,我依加等明年2月19去聽講座,有排等

大宅

iuma 發表於 18-12-18 09:54
請問(愛樂維)邊度買?使唔使醫生處方?

藥房買的!我屯門買到380,試過慈雲山見到問價480

複式洋房

Cindy曾 發表於 18-12-21 17:25
藥房買的!我屯門買到380,試過慈雲山見到問價480

屯門那裡?我都住屯門喲

大宅

AkinaK 發表於 18-12-22 01:38
屯門那裡?我都住屯門喲

新圩雅都戲院後面母嬰用品店 好像有f字母的名字

複式洋房

Cindy曾 發表於 18-12-22 08:20
新圩雅都戲院後面母嬰用品店 好像有f字母的名字

Thank you so much

大宅

AkinaK 發表於 18-12-22 09:02
Thank you so much

不用客氣

複式洋房

phoebeww 發表於 18-12-20 10:11
...

請問係邊位醫生睇?我哋都考慮緊係威院私家定仁安做

複式洋房

回覆 Mamachanchan 的帖子

我而家係廣華做緊,冇叫做IUI,直接IVF,排左2年半左右,可能間間唔同,我有朋友係瑪麗做,開頭醫生都有叫佢做IUI,結果比佢做返IVF_

別墅

想問點睇係見醫生定見姑娘?我張覆診紙無寫

大宅

回覆 ycwing 的帖子

請問你廣華排左幾耐先做ivf ar??thx

複式洋房

回覆 ilovelatte 的帖子

好似2年半至3年

複式洋房

xixiqin123 發表於 19-6-1 10:46
請問係邊位醫生睇?我哋都考慮緊係威院私家定仁安做

我最終都無喺香港做,最後選擇咗深圳做IVF,一次成功了,用咗5萬幾人仔

大宅

回覆 nanababyhope 的帖子

我上個月都係瑪麗開始IUI, 但照左2幾DAY都話我D卵冇長,跟住仲幫我驗血話排左卵。想問你IUI開始成點

大宅

回覆 phoebeww 的帖子

請問你係深圳邊間做?取卵有麻醉嗎?

複式洋房

Hilarysasa 發表於 19-6-7 22:37

請問你係深圳邊間做?取卵有麻醉嗎?

喺深圳中山泌尿外科醫院做…全身麻醉架,醒返嘅時候已經做完手術,取卵過程只係十幾分鐘,我老公話入手術室半個鐘左右就出返嚟

大宅

請問你知唔知fsh高佢會做嗎?

大宅

Hilarysasa 發表於 19-6-7 22:36
回覆 nanababyhope 的帖子

我上個月都係瑪麗開始IUI, 但照左2幾DAY都話我D卵冇長,跟住仲幫我驗血話排左卵 ...

我qm iui bingo左啦

首頁

尾頁

跳至