6個月-1歲

跳至

首頁

尾頁

別墅

2019勳章

MMQ 發表於 18-12-18 12:37
我bb同你差唔多大,我亦係想堅持到1歲。

唔同嘅係,我本身少,本來1日供應到1餐,宜家2日加埋先夠1餐,不 ...

我都係!每天都會鼓勵自己,已7個月了

複式洋房

mm512 發表於 18-12-18 01:26
自m黎後奶量大跌,一直全埋身+最後一餐奶粉(我就泵,全日只泵一次)自bb而家兩固後,我都係前後攝到時間就 ...

加油,(emoji)(emoji)(emoji)可以試下飲多點章魚花生湯,或魚頭湯. 埋身喂或泵多幾次,都有幫助.

複式洋房

試試多點埋身,飲多d水,食多d嘢。我個仔就黎九個月,我都堅持緊。加油啊媽媽!

別墅

好有同感!全泵媽,平日5泵,六日就4泵。b仔8 個月,3餐粥仍然飲900-1000ml 奶一日。而我只有約700幾ml..

來m 已退緊奶,但b仔仍然勁愛飲奶奶,食物照食,奶奶繼續要飲,好灰。

堅持到1歲我定會,問題是到時仲有幾多奶。

別墅

自m黎後奶量大跌,一直全埋身+最後一餐奶粉(我就泵,全日只泵一次)自bb而家兩固後,我都係前後攝到時間就 ...

我都努力中啊 好似而家無乜但努力中 小朋友仲肯啜我都俾 加油啊 大家都係2018 baby? 可以傾下計咼人奶媽咪

洋房

其實bb加左固之後 奶已經唔係主要嘅食物 啫係佢唔係為左肚餓而飲奶 係為左奶入面嘅營養同心理需要
我餵到我仔而家一歲多啲 佢一日重係飲緊4餐(埋身)有時佢想食飯前飲我都照比 但都無影響佢食野胃口(就知啲奶已經唔係飽肚嘅作用)
所以唔洗太膽心奶量多與少 佢有飲有吸引入面嘅營養就好

洋房

yjoanne 發表於 18-12-23 10:51
我bb都係8個幾月... 一日四至五泵... 埋身兩次!
奶量都係勁少 每次只泵四十至五十

當你個乳房造奶純熟左 bb亦無以前飲咁多奶 就唔谷架啦 但仍然會有奶陣

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊