自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

熱血勳章

MACY姐姐 發表於 18-12-18 19:30
咁你個面型有無尖過之前

因為係發育時期,所以好難講有冇尖到,但控制到冇兜到已經好好啊
我個囡囡7月24日出世啦~ 24/7 : 3.58kg, 49cm 25/8 : 4.93kg, 57cm 30/8 : 5.25kg 25/10 : 7.58kg, 61.5cm 17/11 : 7.85kg, 66cm 20/12 : 8.6kg 2/2 : 10kg, 70cm 2/16 : 9.485kg, 70.5cm 7/5 : 11kg, 80cm 3/11 : 12kg, 85cm 29/4 : 13.5kg, 85cm

大宅

熱血勳章

sweetiesbear 發表於 18-12-18 20:35
花了幾多錢? 想帶個女做

同其他差不多,要4萬
我個囡囡7月24日出世啦~ 24/7 : 3.58kg, 49cm 25/8 : 4.93kg, 57cm 30/8 : 5.25kg 25/10 : 7.58kg, 61.5cm 17/11 : 7.85kg, 66cm 20/12 : 8.6kg 2/2 : 10kg, 70cm 2/16 : 9.485kg, 70.5cm 7/5 : 11kg, 80cm 3/11 : 12kg, 85cm 29/4 : 13.5kg, 85cm

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

好得!! 原來倒及牙都可以改善到!

左邊張相上棚牙, 前面門牙左右既"啦" 位係牙"啦" 定係甩左未出新牙既空位?

大宅

熱血勳章

yuyueng 發表於 18-12-18 22:35
你講左我想講既野,其實箍得麻麻,當然如果要求唔高既係OK ,唔似起矯齒專科度箍。
當然係比箍牙前好好多 ...

其實我女嘅情況好多牙醫都唔會箍,因為佢倒及得好勁,所以冇信心可以箍到岀黎。

當然相想完美,我都好想可以對返正,但每個case都唔同,我相信專業人士嘅意見。

其實真係好滿足了。

男爵府

有冇人可以pm牙醫資料给我?
女女也要矯齒,但要等恆齒出晒才做
Thx

大宅

熱血勳章

bosch 發表於 18-12-18 23:21
好得!! 原來倒及牙都可以改善到!

左邊張相上棚牙, 前面門牙左右既"啦" 位係牙"啦" 定係甩左未出 ...

係未岀恆齒又唔夠岀嘅空位

大宅

可以pm牙醫資料嗎?非常多謝樓主

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

stopstop 發表於 18-12-18 23:27
係未岀恆齒又唔夠岀嘅空位

咁樣箍牙前駛唔駛剝牙?

大宅

熱血勳章

bosch 發表於 18-12-18 23:46
咁樣箍牙前駛唔駛剝牙?

剝咗兩隻

bosch    發表於 18-12-19 07:36

珍珠宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

倒及牙唔駛鑿牙骨,箍到咁,算唔錯。

子爵府

YuenYuenKwok 發表於 18-12-18 23:09
另外我想問,我見好多人cool完牙都有鯊魚牙情況,即係d牙唔直,係向内斜入去,請問是否正常?
...

其他人就唔太清楚
我個case係我讀大學先箍,之前d牙齒已經有不同程度的磨合,所以每隻牙的shape都有一些磨損,而且係好岩暫,所以箍的時候又要就返個弧度、牙縫,都有一丶兩隻牙會傾斜少少,有返個弧度,不過好輕微,同埋醫生係就返旁邊位,即小臼齒位,正常笑係唔會見到,不過最好問專業的醫生

公爵府

回覆樓主:

有一種透明的牙箍,可能仲靚D

伯爵府

2018復活節勳章

stopstop 發表於 18-12-18 23:03
It’s my daughter and it’s 40k. Around 2 years time having the brace

ic
my son may need to do so, is it painful and very trouble?

男爵府

好媽媽勳章

伯爵府

stopstop 發表於 18-12-18 23:13
係啊,甩箍係第一步,仲有一段好長時間要帶retainer,我相信呢個都係關鍵令排牙更齊。

...

可否pm牙醫資料?

男爵府

stopstop 發表於 18-12-18 23:13
係啊,甩箍係第一步,仲有一段好長時間要帶retainer,我相信呢個都係關鍵令排牙更齊。

...

我fd 有D痴死響D牙到,方便D

大宅

熱血勳章

belle2004 發表於 18-12-19 01:59
可否pm牙醫資料?

已pm,希望幫到你啦

公爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

回覆樓主:

整齊好多,整得好好呀

男爵府

回覆樓主:

大宅

熱血勳章

大肉兒 發表於 18-12-19 00:17
ic
my son may need to do so, is it painful and very trouble?

In the beginning needs to be adapted and when they changed the wire, it’s a bit uncomfortable for few days.

But in general everything is good and easy to manage.

首頁

尾頁

跳至