0-6個月

跳至

首頁

尾頁

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

Bb初初食能恩,但屙屎屙到面紅,加上唔太肯飲奶,有時要訓著先肯飲,到轉左s26, 都係一樣,初初轉時有一星期好轉過,但慢慢又變左半夢半醒先肯啜,啜時又肯開眼飲,到現在一啖到唔飲,訓著又唔飲,是否厭奶嚴重?會唔會轉返能恩會好啲架?

男爵府

2019新春慶豚圓

lamomw 發表於 18-12-18 22:24
Bb初初食能恩,但屙屎屙到面紅,加上唔太肯飲奶,有時要訓著先肯飲,到轉左s26, 都係一樣,初初轉時有一星 ...

我個b厭奶時可能連續兩三日真係飲得勁少,但之後會飲番多d變番正常, bb厭奶真係好煩,你試下搵下邊個地方比較安靜 燈光昏暗,或者襯bb啱啱瞓著嘅時候喂佢飲奶,又或者轉奶樽牌子/奶嘴轉大一個size睇下有冇幫助啦,我就唔建議你轉完又轉奶粉,最怕bb頂唔順

大宅

kissapplegirl 發表於 18-12-18 23:40
我個b厭奶時可能連續兩三日真係飲得勁少,但之後會飲番多d變番正常, bb厭奶真係好煩,你試下搵下邊個地方 ...

我已經轉左m size 奶咀,佢啜得到同啜得唔辛苦,所以應該唔關奶咀事,同埋都已經暗燈下餵奶了,之前都可以半夢半醒岩岩訓著佢都肯飲,而家直情唔啜,一係含住,一係頂出來,訓到林哂就餵唔到了。好煩

公爵府

2019新春慶豚圓

lamomw 發表於 18-12-18 22:24
Bb初初食能恩,但屙屎屙到面紅,加上唔太肯飲奶,有時要訓著先肯飲,到轉左s26, 都係一樣,初初轉時有一星 ...

一般厭奶時間唔係好長嘅,如果佢訓得,冇咩異常,應該無問題,如果持續時間長,就要睇下醫生

侯爵府

2019新春慶豚圓

回覆 lamomw 的帖子

試下用匙餵OR 杯餵

珍珠宮

2019新春慶豚圓

hoganbaby 發表於 18-12-19 10:26
一般厭奶時間唔係好長嘅,如果佢訓得,冇咩異常,應該無問題,如果持續時間長,就要睇下醫生
...

同意,再觀察下,如果持續時間長,就睇下醫生

大宅

精神, 有濕片, 有BUBU就唔需要擔心, 好快過

大宅

黃家三少奶 發表於 18-12-19 16:34
精神, 有濕片, 有BUBU就唔需要擔心, 好快過

已經兩個月了,最近嚴重左

大宅

hoganbaby 發表於 18-12-19 10:26
...

佢又唔係成日扭,同埋訓到,但就飲奶差已經兩個月,只係之前肯飲第一轉,但而家連第一轉都唔飲

大宅

freshrose 發表於 18-12-19 10:52
回覆 lamomw 的帖子

試下用匙餵OR 杯餵

一陣試下先

洋房

回覆樓主:

我個b又係咁..
2個幾月開始厭奶到依家5個幾月更加厭...
全日得10安咋..體重頭圍跌跌跌
以前瞓住食到3安,醒咗都食到1安半
依家瞓住醒住都係1~2安
已經1日7~8餐,都冇用...
睇過醫生都係咁..係靠加固頂住但又唔食得多
佢簡直係練仙,唔瞓唔食呀

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊