自由報料

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

【#捐血者有禮】中心為您呈獻一個「秤」心滿意嘅旅程!

2018 年12月17 日至31 日,凡於任何捐血站或捐血車成功捐血,即可獲贈「I'M A BLOOD DONOR 電子行李秤」,#旅行前捐血,實用又方便!數量有限,送完即止,即刻行動啦!

各區捐血站地址及開放時間

http://www5.ha.org.hk/rcbts/hkarticle.asp?bid=85&MenuID=5

#給血聯盟
#我是捐血者
#IAmABloodDonor
#捐一次血救三個人
#捐血 #紅十字會輸血服務中心

wcpcelia    發表於 18-12-28 12:18
dw0501    發表於 18-12-20 13:53
Cheuk2012    發表於 18-12-19 23:33

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

捐一次血可以救到三個人, 希望大家有空就去支持下

伯爵府

牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 親子王國15週年勳章 熱血勳章 畀面勳章 大廚勳章 陪月勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我未夠期捐血.
請可以捐血的朋友, 去捐血, 謝謝.

dw0501    發表於 18-12-20 13:53
MsBusy    發表於 18-12-20 08:25

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

回覆樓主:

放下自在

象牙宮

2021可愛聖誕B勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

回覆樓主:

琥珀宮

回覆 MsBusy 的帖子

謝謝分享

男爵府

開心吸收勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 陪月勳章

男爵府

MsBusy 發表於 18-12-19 10:08
【#捐血者有禮】中心為您呈獻一個「秤」心滿意嘅旅程!

2018 年12月17 日至31 日,凡於任何捐血站或捐血車 ...
我以前都係doner, 但中間去左歐洲住左幾年,返黎再去責,佢地話驚我有瘋牛症話以後都唔使黎
每次見到呢d post我都好想去,

wcpcelia    發表於 18-12-28 12:18

翡翠宮

ccgirlcc 發表於 18-12-20 06:55
我以前都係doner, 但中間去左歐洲住左幾年,返黎再去責,佢地話驚我有瘋牛症話以後都唔使黎
每次見到呢d po ...
係呀,佢網站有寫
捐唔到唔緊要,有心就得
可以鼓勵身邊朋友去捐呀!

翡翠宮

牛年勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

MsBusy 發表於 18-12-20 08:25
係呀,佢網站有寫
捐唔到唔緊要,有心就得,
可以鼓勵身邊朋友去捐呀!

對,最緊要有心,
最好捐血前補充 鐵質,咁會有大大幫助到既時就合格捐血。

複式洋房

MM2005 發表於 18-12-20 09:09
對,最緊要有心,
最好捐血前補充 鐵質,咁會有大大幫助到既時就合格捐血。
...

有心去問好好呀!(emoji)(emoji)但呢排聽好多朋友講被拒都係因為唔夠「色」,估唔到日常飲食對鐵質真係影響咁大...

翡翠宮

牛年勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

daisyyyyyyyyyyy 發表於 18-12-20 10:20
有心去問好好呀!(emoji)(emoji)但呢排聽好多朋友講被拒都係因為唔夠「色」,估唔到日常飲食對鐵質真係影 ...

是啊,我睇過片,個人原來生活習慣問題佢才知,仲話連續多之次唔合格。
紅十字會應多的推廣,等多的人知,這樣對捐血的人去就合格

首頁

尾頁

跳至