夫婦情感

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

靚豬豬 發表於 18-12-19 11:41
唔係嚇樓主,睇牌面樓主輸左9成,個男人竟然可以答應第三者唔搞自己個太太,即係連敷衍交功課都費事做,建 ...

我真係輸咗九成?其實我都有責任,阿仔出世之後,我個重心放晒落牙仔,冷落左佢,而且脾氣好差。

我依家唔敢做主動,因為我好驚佢會拒絕我。

大宅

Nancy20090615 發表於 18-12-19 10:59
唔係拖唔拖的問題, 係佢已經落左个決定响心, 佢一定唔揀你揀條女. 如果你爆出黎, 佢可能真係因為小朋友尤 ...

如果冇小朋友,我覺得我先生係會主動同我攤牌。有時都唔知話佢有責任感好,定係恐怖好。如果唔係我好奇,我真係完完全全感覺唔到佢出軌。佢真係做得好出色,仍然係一個好遷就我嘅老公,而且對小朋友好好,叫我點去相信佢出邊其實有第二個

大宅

kc_01k 發表於 18-12-19 11:44
只有唔爆拖住先,唔爆亦未必冇事,因小三已知佢心意,慢慢會迫吓佢,佢腳步只會加快。你有錢就要多個旁身, ...

比着平時,有啲乜嘢我一定爆左先。但今次我真係唔敢,佢平時忍讓同遷就我嘅,今次簡直係一次過要我還。

我不停叫自己冷靜,我連爆嘅勇氣都冇,我想清楚自己要點樣做,佢要一有咩反我不停叫自己冷靜,我連爆嘅勇氣都冇,我想清楚自己要點樣做,佢會有咩反應,我應該點樣應對,我想要啲乜?

我唔敢亂黎,原來一個男人真係可以假到咁。

大宅

ELSA_LI 發表於 18-12-19 11:44
人人都話寧教人打仔,莫教人分妻,不過我好衰,我份人如果俾我知道佐,我就要樣樣都要搞得清清楚楚,趁候生 ...

我本來嘅性格同你一樣,但呢件事我真係唔敢亂來。我依家不停叫自己冷靜,我唔想衝動。

水晶宮

畀面勳章

AudiQ7 發表於 18-12-19 15:43
我真係輸咗九成?其實我都有責任,阿仔出世之後,我個重心放晒落牙仔,冷落左佢,而且脾氣好差。

我依家 ...

輸左9成係因為你c6玩認真,咁先難搞,唯有唔好拆穿佢住,你自己又儘量改走d壞皮氣,其實正常兩夫妻無性行為係唔係咁好的,嘗試製造多d溫馨環境同溫柔d,希望你c6感受到你嘅改變而重新投入呢個家

大宅

kittykit622 發表於 18-12-19 11:56
同樣見解,樓主搵定後路。男人如果係真愛,比女人愛得更死心眼。你地當年拍拖已平淡,佢又搵到自己真愛, ...

其實我最唔敢面對呢樣野,到底佢係咪真係真愛?我仔都同佢生埋,就算冇愛情,都有親情掛?

我唔知應唔應該博?博佢係一個對家庭負責任嘅人,唔會為咗愛情沖昏頭腦,希望佢時間長咗,或者佢哋之間有問題,或者個第三者等唔到,其實我依家都好亂

大宅

kittykit622 發表於 18-12-19 12:29
我係樓主都放手,對住一個唔愛自己既人好痛苦。可惜唔係個個女人都學懂呢個道理。
...

踢爆,離婚,呢個過程可以好快好容易。如果我冇睇過電話,其實我一路都唔知佢愛嘅唔係我,更加唔知佢唔掂我,係因為應承咗第二個。我真係好後悔睇咗個電話

大宅

kc_01k 發表於 18-12-19 12:33
知係會傷心,但樓主都必須要行動,做足準備,畢竟有小朋友,錢,心態,建立自己朋友圈,坐度諗都冇用,行動 ...

多謝你,呢幾日我已經食唔落,仲要扮冇嘢,佢話開會我又會懷疑,我好驚佢講每一樣野都係呃我。我唔敢攤牌,因為呢件事,只係知道左一兩日。我需要時間,個心好亂好痛。咁多年,一個好好先生,突然變得好陌生。

大宅

soso1227 發表於 18-12-19 13:46
如果我係你就暫時唔會攤牌,
改好大家嘅關係先,
你知道自己脾氣唔好就改下,

我依家唔敢攤牌,依家諗返轉頭,呢段時間佢表面好似好就我,但可能出於內疚。而且我以為兩夫妻冇咗激情係好正常,所以生活對話行為都變得好平淡。諗返轉頭,佢好似當我一個同屋住,夜晚瞓覺都係背對背。對話離不開屋企同阿仔,有時覺得可能淡左生活係咁,但絕對冇諗過,原來佢已經有第二個

大宅

koalamaggie 發表於 18-12-19 12:58
要有準備被飛,裝扮好自己重新出發,
如果佢唔郁,你自己又會點做?
忍,當冇事? ...

呢個問題我重複重複咁問自己,不斷重複。面對着一個為責任而返屋企嘅老公,面對着一個愛仔仔嘅老公,但佢唔愛我。如果我一直死忍扮唔知,其實佢哋可以拖幾耐?只要我一直扮唔知,佢先會怕被發現,做好多嘢出嚟去包裝。到底係咪咁樣忍會好啲?

大宅

AudiQ7 發表於 18-12-19 15:52
其實我最唔敢面對呢樣野,到底佢係咪真係真愛?我仔都同佢生埋,就算冇愛情,都有親情掛?

我唔知應唔應 ...

夫妻關係入面親情冇用,親情只係責任。愛情先會令一個人明知粉身碎骨,後果嚴重,都不惜一切去得到一個人。冇考慮離開就唔好博,你博唔起,一攤牌死硬。而家冇乜野可以做,只有等,可能小三有日唔愛你C6呢。

大宅

AudiQ7 發表於 18-12-19 16:01
呢個問題我重複重複咁問自己,不斷重複。面對着一個為責任而返屋企嘅老公,面對着一個愛仔仔嘅老公,但佢 ...

可以等,但等既過程會好痛苦,要有心理準備。同埋唔知對方心態,如果小三玩玩下還好,如果小三都動真情,你會好麻煩。

男爵府

俾我都唔會即刻放手住,知己知彼,除咗脾氣臭同冇咗性生活之外仲有冇啲乜嘢可以改善,諗一諗,先唔好揭穿佢,嘗試做一啲改變,睇下可唔可以等佢搵返個感覺先,個女人本身條件好好好靚、女神嗰種?定係因為佢當年失去嘅情意結?如果係後者,希望時間耐咗佢會返回現實,所以你要做返好啲先

侯爵府

回覆樓主:

我會先準備好後路,搵定地方住。唔係貪錢,但我一定要分佢身家,或攪到佢一豪子都冇晒。
為自己打算好後,就同佢灘牌,我又唔會直接話知道佢有女人,但我會做d野令佢唔安樂先,同佢講:我地個小朋友就快冇左爸爸了之類,我份人唔會咁順灘比佢地咁happy,小朋友都唔會比佢再見,佢點解咁絕?就係從佢承認個女人唔掂自己開始,同佢被發現會揀條女,佢咁偉大,咁就岩啦,咁你就揀個女人,個家就自己冇左,小朋友都唔會認佢,好公平好正路。
傷心一排, 事過境遷後,同小朋友快快樂樂咁生活落去 及放長雙眼睇佢地真愛到幾時,樓主,要愛自己

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

AudiQ7 發表於 18-12-19 16:01
呢個問題我重複重複咁問自己,不斷重複。面對着一個為責任而返屋企嘅老公,面對着一個愛仔仔嘅老公,但佢 ...

有冇諗過你有乜值得佢愛?
你都話自己脾氣差丶疏忽佢,
咁不如先裝備好自己丶改善自己。
你唔想離婚的話,
千萬唔好踢爆,
否則盞佢連表面工夫都唔做。

瑪瑙宮

AudiQ7 發表於 1812-19 16:01
呢個問題我重複重複咁問自己,不斷重複。面對着一個為責任而返屋企嘅老公,面對着一個愛仔嘅老公,但佢 ...

其实你5想分开唯有扮5知。你生左仔5代表乜野,个仔你都有份。佢同小三會5會由濃轉淡,who knows, 或者佢同小三會生埋仔,who knows, 敵不动你不动之餘,諗下有日佢話分开你点做,暫時佢睇小朋友份上5會离开。

別墅

其實呢個唔係普通小三,係你c6那些年既女主角。當年有遺憾,事隔咁多年有機會再一齊,一定難捨難離⋯佢仲要咁聽個女仔吩咐⋯如果有一日個既唔想做小三要你c6離婚,好可能真係會做得出。
但如果個女既都同樣已結婚生仔,你或者可以維持而家既局面
點都好啦,做定準備比較好

大宅

牌面真係輸9成
個女人係你老公嘅女神
咁多年後終於俾佢得米
點會仲有理智?
另一邊嘅你,平淡,臭脾氣
根本高下立見
冇性行為已經係警號,你太輕視呢樣嘢

你唯一嗰1成贏面就係個女人係玩玩下
知道你老公玩認真就縮沙
你老公冇咗個女神就會揀你喇

翡翠宮

回覆樓主:

扮吾知,希望個女女箍得實佢囉

翡翠宮

AudiQ7 發表於 18-12-19 15:52

我唔知應唔應 ...

當時你要迫先結得成婚,基礎係比較弱
耐左激情當然會歸於平淡
問題係你地當年可能都無乜激過
咁就好灰下

而家你唯有以不變應萬變
同時好好處理財政

首頁
12345...6

尾頁

跳至