自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

我右邊膊頭好痛,要將隻手舉高先無咁痛。

去睇過西醫,話肌肉發炎,佢只俾止痛消炎藥。食左就唔痛,食晒d 藥都仲係痛。再睇多次,佢都係話唔關骨事,繼續俾止痛消炎。

大家有無乜建議?可以去睇乜?

子爵府

mlcbb 發表於 18-12-19 20:14

去睇過西醫,話肌肉發炎,佢只俾止痛消炎藥。食左就唔痛,食晒d ...

我試過類似痛症,但我家庭醫生不建議吃消炎藥,十分傷肝,他建議讓肌肉慢慢復原。

我走了去針灸,三、四次之後好番。

禁止訪問

回覆樓主:

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

我之前有痛症,如果食咗一星期消炎止痛藥都無好轉,醫生又係唔建議繼續食,多數會轉介我去做物理治療。

子爵府

去睇過西醫,話肌肉發炎,佢只俾止痛消炎藥。食左就唔痛,食晒d ...

貼含消炎成分止痛貼。問萬寧藥房買,不是買普通的止痛貼,是要含消炎成分的。不要食藥

珍珠宮

大廚勳章 陪月勳章

回覆樓主:

我試過,
要針灸加用按摩膏推,
兩星期好返

用戶要求終止服務

我上個月痛到郁唔到,沖涼換衫都有問題,後來頭兩日打止痛針,食消炎藥⋯⋯近成個月先好返.....

珊瑚宮

回覆樓主:

針灸, 上星期膊頭都痛, 針完已經無事

伯爵府

cbeyond 發表於 18-12-19 20:47
針灸, 上星期膊頭都痛, 針完已經無事

等我試下去針灸先... 不過好似好恐怖, 支針好長

伯爵府

fathippo 發表於 18-12-19 20:33
貼含消炎成分止痛貼。問萬寧藥房買,不是買普通的止痛貼,是要含消炎成分的。不要食藥
...

我貼過日本買返黎個隻, 寫住鎮痛消炎... 都係貼住就唔痛... 不過成個星期都仲係咁..

男爵府

我老公膝蓋痛,他在家燒艾,對舒緩痛症真係唔錯!

首頁

尾頁

跳至