自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

手機裏面有多個電子錢包同內置八達通, 你哋會長開nfc嗎 ? 定係當付款時先去開 ? 咁又好似有違方便嘅原意 長開又好似好唔安全……

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

回覆樓主:

有需要用先會開nfc

翡翠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

我係用先開

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 親子王國15週年勳章

有需要先開。每開多一個功能,就食多一格電...

子爵府

mmya 發表於 18-12-19 23:23
手機裏面有多個電子錢包同內置八達通, 你哋會長開nfc嗎 ? 定係當付款時先去開 ? 咁又好似有違方便嘅原意 長 ...

長開好危險架,有機會比人偷錢,所以我用先開。

伯爵府

回覆樓主:

請问NFC function 係乜?

子爵府

嘥電,用先開

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

用先開,怕嘥電和容易俾人盗取資料

侯爵府

回覆樓主:

出街開,返家關。
我將這事告訴你們,是叫你們在我裡面有平安.在世上你們有苦難,但你們可以放心,我已經勝了世界. (約16:33)Born 3.02kg/1m 4.52kg/2m 6.06kg/3m10d 7.19kg/4m25d 8.38kg/6m 8.79kg/7m 9kg/8m 9.6kg/10m3w 10.2kg/12m 10.2kg/13m 10.8kg/16m 11.2kg

象牙宮

回覆樓主:

唔會長開

瑪瑙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

mmya 發表於 18-12-19 23:23
手機裏面有多個電子錢包同內置八達通, 你哋會長開nfc嗎 ? 定係當付款時先去開 ? 咁又好似有違方便嘅原意 長 ...

梗係用先開

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

有須要先開

大宅

himhim0502 發表於 18-12-19 23:47
請问NFC function 係乜?

如果手機有呢個功能,配合其他apps就可以辦事,譬如裝咗8達通個app, 咁拍張8達通落手機,就可以睇到8達通嘅紀錄,更可以進行錢銀交易

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

侯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

唔會

珍珠宮

回覆樓主:

無開,支付寶比錢,好似唔使開

子爵府

trendy007 發表於 18-12-19 23:46
長開好危險架,有機會比人偷錢,所以我用先開。

點解會比人偷錢?

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊