自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

2019新春慶豚圓

食野同同學傾下計

有時要默書會拎埋本書去操場溫,但十次有九次都係得個拎字,唔會睇

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

肥虎虎 發表於 18-12-20 13:40
做乜就唔記得
最記得亦最唔明點解響鐘要做静止動作

係, 鐘響就時間停頓,完咗先解穴

大宅

2019新春慶豚圓

玩痴牆

大宅

回覆樓主:

我仔間小學完全唔比跑, 只可以做靜態活動,美其名怕小朋友受傷, 其實都幾違反小朋友天性

大宅

回覆樓主:

以前小學小息一定要落操場, 唔比留課室,可以去跳繩, 同同學傾計, 一齊食零食

中學時同學會去打乒乓波, 籃球

珍珠宮

無所事事,行來行去

男爵府

2019勳章

回覆樓主:

初小:跳飛機,包剪揼
高小: 跳橡筋繩
中學:比較靜態,通常坐埋一齊傾計。冬天會在操場圍圈企,一齊曬太陽取暖

侯爵府

排食物部隊買野食

好驚驚咁去廁所

寶石宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

跳飛機,食嘢,傾計

Poyau    發表於 18-12-21 00:47

水晶宮

回覆樓主:

認真問,d章要黎做咩。。。。。

男爵府

vencyk 發表於 18-12-20 13:24
小學做乜?我唔記得,中學有D印象,主要黎睇仔

跳橡筋繩、去廁所、食野

珍珠宮

回覆樓主:

去廁所,去操場玩dum dum轉同擒鋼架,玩捉,吃小食,執花

大宅

2018復活節勳章

坐喺長櫈度發呆...
記得小一俾個訓導老師屈我跑, 其實我係戇居居企喺操場度搣緊自己件冷衫線頭, 我話我冇跑佢仲話佢見到, 跟住罰我企。
我仲諗有朝一日見到佢要鬧番佢, 點知佢已經C鬼咗, 冇仇報...

珍珠宮

2019新春慶豚圓

跳橡筋繩

男爵府

chiliwu 發表於 18-12-20 17:22
坐喺長櫈度發呆...
記得小一俾個訓導老師屈我跑, 其實我係戇居居企喺操場度搣緊自己件冷衫線頭, 我話我冇 ...

童年陰影

大宅

2018復活節勳章

bbsonyy 發表於 18-12-20 13:57
我仔間小學完全唔比跑, 只可以做靜態活動,美其名怕小朋友受傷, 其實都幾違反小朋友天性
...

我諗9成9學校都唔俾跑, 其實個個亂跑真係好危險。
學校個校工姨姨有次喺洗手間見到小朋友喺度跑, 就行出去叫佢哋咪跑, 點知一踏出洗手間門口, 就俾一個跑緊嘅6年級學生撞跌咗, 佢痛到起唔到身, 成隻腳瘀咗。
你諗下, 一個大人都撞到咁傷, 若果撞落去一個一、二年級學生度點算?
學校唔係運動場, 操場冇可能容納到幾百人喺度跑、追逐, 有起事嚟, 家長就只係怪學校...

翡翠宮

咩仔

翡翠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

排隊去廁所

高小就做風紀

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

同同學玩鬥快飲水
同當時既好姊妹傾計談心講男仔

細個無聊 但開心

其實大個左一樣都甘無聊

珍珠宮

飲汽水、食一大條朱古力

首頁

尾頁

跳至