影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

男爵府

gracelam 發表於 19-1-18 17:55
盛老太嗰度我都喊左, 佢真係好好戲

話時話盛老太同明蘭真係一D血緣都冇, 佢真係好錫明蘭, 當佢親 ...

哩樣嘢相對嘅
有海賊時…明蘭比老太走先…
犧牲自己保護老太;
比著另外幾位小姐…點會咁做

男爵府

c.vieri 發表於 19-1-18 17:38
我估都係因為有左先會結婚如果唔係都未必咁快。

可能馮…二叔上身
為求娶趙…喺袋到做手腳

珍珠宮

環保接龍勳章

c.vieri 發表於 19-1-18 19:18
睇百度話原先大娘子係另一個演員做,但拍左4集果個演員辭演,因為佢覺得做唔到大娘子果種感覺,後來先搵( ...

係喎!! 我又係覺得大娘子好熟口面, 你一講院長我又醒起了

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

我掛念嫲嫲 發表於 19-1-18 19:22
可能馮…二叔上身
為求娶趙…喺袋到做手腳

咁你都諗到

水晶宮

gracelam 發表於 19-1-18 19:22

係喎!! 我又係覺得大娘子好熟口面, 你一講院長我又醒起了 ...

歡樂頌孤兒院院長不過無諗過佢喜劇感咁好

男爵府

c.vieri 發表於 19-1-18 19:18
睇百度話原先大娘子係另一個演員做,但拍左4集果個演員辭演,因為佢覺得做唔到大娘子果種感覺,後來先搵( ...

咁原先個演員又幾老實…
大娘哩個角色幾難拿捏!
唔同小秦;曼陀哩啲角色!

男爵府

c.vieri 發表於 19-1-18 19:23
歡樂頌孤兒院院長不過無諗過佢喜劇感咁好

我只係覺得佢熟口熟面

水晶宮

我掛念嫲嫲 發表於 19-1-18 19:24
咁原先個演員又幾老實…
大娘哩個角色幾難拿捏!
唔同小秦;曼陀哩啲角色!

可能果個女演員就係知自己做唔到果種喜劇感,再演落去可能怕比人鬧不如自己出聲好過到時比導演換角。

男爵府

tpyjasmine 發表於 19-1-18 17:33
唔得,一定要再重溫

已重溫到20集…
估計最少煲三次

公爵府

我掛念嫲嫲 發表於 19-1-18 19:29
已重溫到20集…
估計最少煲三次

公爵府

又甜蜜完了,
真係越睇越覺得佢地拍住拖咁拍這場戲
似足熱戀期的情侶
喺梳妝枱前果一場戲
男嘅大膽女嘅羞澀

水晶宮

tpyjasmine 發表於 19-1-18 22:50
又甜蜜完了,
似足熱戀期的情侶

看完31了, so sweet

水晶宮

tpyjasmine 發表於 19-1-18 22:50
又甜蜜完了,
似足熱戀期的情侶

可惜只得一集

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

結婚啦

花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

水晶宮

tpyjasmine 發表於 19-1-18 22:00

今日有時間,再看前兩集多1次先

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

好中意明蘭婆孫的對話和如明姐妹的對話,真是字字珠璣,句句實在,不管放在古代今日都管用。
二叔費盡苦心娶明蘭,與齊衡對話立見高下,希望這是齊衡最後一次登場。當二叔說他為了娶明蘭一路披荊斬棘、衝鋒陷陣、流血拼命的到了今天,還有在樹林中對明蘭說以後絕不讓明蘭受半點委屈憋悶,他在男人中當老幾,明蘭就在女人中當老幾,我就覺得這男人好樣的,真有擔當,得夫如此夫復何求。希望馮對趙在現實生活中亦是如此,千萬別辜負了小趙。
下集大婚,萬分期待!

男爵府

回覆樓主:

睇42集預告,顧二個女唔知接唔接受六姑娘呢?
諗起到時佢阿媽返黎攪攪陣就頭痛

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

結婚喜氣

王國長老

回覆樓主:

真係唔想見到小公爺,佢好Q煩

男爵府

wyl 發表於 19-1-19 09:36
好中意明蘭婆孫的對話和如明姐妹的對話,真是字字珠璣,句句實在,不管放在古代今日都管用。
二叔費盡苦心 ...

小公爺真係好煩,唔會啦,我睇片花嗰陣時睇到,小公爺仲有一場戲,只係睇到明蘭同佢講, 你要娶我已嫁我哋冇可能,大概係咁嘅意思仲要死纏爛打!

首頁
3334353637...76

尾頁

跳至