0-6個月

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

請問裝左之後,bb坐果個位係平瞓,(2個月,倒頭裝)但係o係頭果個位向上推,就可以推到張seat打直左,係咪咁架?唔係應該唔郁得架咩... 條安全帶係mind行左的...
我果張係combi wego long
謝謝

男爵府

kmbb519 發表於 18-12-20 15:43
請問裝左之後,bb坐果個位係平瞓,(2個月,倒頭裝)但係o係頭果個位向上推,就可以推到張seat打直左,係咪 ...

你將張seat打直調好你想要嘅角度,再mind翻好條安全帶上張seat度米得咯⋯⋯

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

bchuma 發表於 18-12-21 23:36

你將張seat打直調好你想要嘅角度,再mind翻好條安全帶上張s ...

就係mind完安全帶個carseat 都仲郁到 正常係咪應該郁唔到架,而家向上用力可以郁到,左右郁唔到
大事化小, 小事化毛.........

男爵府

kmbb519 發表於 18-12-22 12:25
就係mind完安全帶個carseat 都仲郁到 正常係咪應該郁唔到架,而家向上用力可以郁到,左右郁唔到
...

咁我又無試過上下育唔育到喔,等我聽日開車嘅話,我睇睇我張carseat係米咁

珍珠宮

bchuma 發表於 18-12-22 20:16
咁我又無試過上下育唔育到喔,等我聽日開車嘅話,我睇睇我張carseat係米咁
...

唔該哂你呀
即係相入面,黃色箭咀果度向上推,成張carseat就可以打直左....

珍珠宮

bchuma 發表於 18-12-21 23:36

你將張seat打直調好你想要嘅角度,再mind翻好條安全帶上張s ...

同意呢個媽咪嘅建議

翡翠宮

BB防敏心得分享勳章

回覆 kmbb519 的帖子

嘩,好似好掂咁。我就冇買,出街都幾麻煩。

珍珠宮

GCHK 發表於 18-12-26 20:18
同意呢個媽咪嘅建議

我係咁樣裝左,問題係裝完之後張野郁得...

珍珠宮

haha748494 發表於 19-1-14 14:11

嘩,好似好掂咁。我就冇買,出街都幾麻煩。

唔裝car seat 我一個人帶唔到佢出街喎

翡翠宮

BB防敏心得分享勳章

我就系要帶99抱住BB。

珍珠宮

kmbb519 發表於 19-1-14 16:56
我係咁樣裝左,問題係裝完之後張野郁得...

欸?點解嘅?會郁就我會concern安全問題

珍珠宮

GCHK 發表於 19-1-15 17:27
欸?點解嘅?會郁就我會concern安全問題

就係囉
我估計佢應該唔郁得先係正確
但又唔知可以問邊個..... 我係千色買,果d呀姐都話唔知

珍珠宮

kmbb519 發表於 19-1-15 18:08
就係囉
我估計佢應該唔郁得先係正確
但又唔知可以問邊個..... 我係千色買,果d呀姐都話唔知:hehe ...

D亞姐應該係唔識呱,真係有D麻煩

複式洋房

你的車座是combi 牌,可試下直接問combi 的顧客服務吧!

首頁

尾頁

跳至