自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

公爵府

siuying705 發表於 18-12-21 09:24
做 sales 真係反應慢d都死

佢表情我依家都仲記得陰功

大宅

侯爵府

good_pig 發表於 18-12-21 07:55
可能我地未到果個年紀....

80估60, 會唔會反差冇咁大?

80估60 都唔算反差大呀.... 40估20 就真係...

公爵府

我愛Corina 發表於 18-12-21 07:52
你咁講開,個大嬸新抱都4x ,個大嬸仲沾沾自喜

唔出奇,成日d人同我99講睇唔出佢做阿嫲,會話意為係佢兩個仔唔係兩個孫。。
每次都番黎同我地講,每星期最少一次 “今日去街有人。。。”

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

之前我做探訪, 婆婆又係問我幾歲, 叫我估...我話你同我媽咪差唔多~
跟住婆婆問, 你媽媽幾歲? 我話74...
佢好失望....個樣O哂咀咁.....
其實佢只係72。
我覺得差好少姐....佢覺得差好遠....事實上佢個樣係7X歲嘛....
我......真係唔識講大話。
Childhood is journey, not a race.

水晶宮

2024年龍年勳章 2018母親節勳章

有d,5、60歲,樣子都後生似3x~4x歲嘅,問我估佢幾多歲,但因為我自己都有3x歲,而佢都有個仔/女,2x ~3x歲,又無理由話佢望落似3x歲咁假,所以我回答係

妳好後生呀!如果唔係我都有成3x歲,真係覺得妳大我幾年咋,最後都係話,個樣最多40歲咋

小姐聽到真係好開心仲話我已經湊孫,做人嫲嫲

別墅

Wild_Lady 發表於 18-12-21 09:20
有一次我喺某時裝店買嘢,
有個女人在 cashier 附近同 sales 吹水,
佢又係問個 sales 佢似幾歲。

你係咪見到我前同事呀
特徵好似噃,明明5x,成面斑,大眼袋,皮膚鬆,但成日周圍同人講個個話佢似3x歲,真係笑大人個口

水晶宮

justforfun33 發表於 18-12-21 09:46
你係咪見到我前同事呀
特徵好似噃,明明5x,成面斑,大眼袋,皮膚鬆,但成日周圍同人講 ...

哈哈哈.....真係似同一個人喎!
Childhood is journey, not a race.

男爵府

點解咁多人都希望自己俾人感覺是較實際年輕 ? 只係自我感覺良好 ? 有何實質的好處?

公爵府

justforfun33 發表於 18-12-21 09:46
你係咪見到我前同事呀
特徵好似噃,明明5x,成面斑,大眼袋,皮膚鬆,但成日周圍同人講 ...

有可能有可能!
但世上冇自知之明嘅人,
係非常多嘅!

水晶宮

畀面勳章

回覆樓主:

細20年?太過假啦!

40+ 似 20+?
信嗰個都白痴嘅!

子爵府

之前去買衫,有個阿婆同我搶件大褸。我當然敬老讓佢。件褸款係韓國新潮款。阿婆係咁起境前左照右照,跟住問我估佢幾歲。我估70幾都有,口話50幾,之後起倒後境望到個老闆娘個樣o哂咀。老闆娘跟口話阿婆著埋件褸似40幾喎(未即係同我差唔多)阿婆笑到好開心,買左2件,一件嫩粉紅色一件淺黃色。

水晶宮

offlad 發表於 18-12-21 09:53
點解咁多人都希望自己俾人感覺是較實際年輕 ? 只係自我感覺良好 ? 有何實質的好處?

...

其實自己望落似幾多歲, 自己都心中有數啦~
唔通自己望落殘爆, 都重以為自己被實際年紀細1X年咩....D人都真係自欺欺人。

BTW 之前在BK 都試過, 又係講開望落幾大既POST...
其中一位JM佢話人家話佢好後生,唔記得似幾歲了...後來佢放了自己張相出黎, 但個個睇完都....

伯爵府

回覆 booop 的帖子

去個廁所,都咁麻煩架

侯爵府

booop 發表於 18-12-20 17:37
係洗手間遇過

一個清潔姐姐 我同距打招呼 寒暄幾句 距問我覺得距幾多歲

我之前有個女同生得5 呎,著迷你群,但樣真的同真實年齡 36+ 一樣
佢叫我估,我估佢同當時的我一樣 30+

之後佢嬲左我2 個月,佢話以前D人個個話佢似18 剛畢業,而且馬會試過幾次睇佢身分證

所以美麗的謊言好重要

男爵府

是是但但 發表於 18-12-21 10:05
其實自己望落似幾多歲, 自己都心中有數啦~
唔通自己望落殘爆, 都重以為自己被實際年紀細1X年咩....D人都真 ...

認同, 真係心中有數, 外表你想呃人, 但係身體內部最誠實, 自己知自己事

伯爵府

豬C9 發表於 18-12-21 10:01
之前去買衫,有個阿婆同我搶件大褸。我當然敬老讓佢。件褸款係韓國新潮款。阿婆係咁起境前左照右照,跟住問 ...
你地似靠害,呀婆著到粉系出街實比人眼望望,

所以話女人未死前也一樣貪靚,包括自己,所以要有
自知之明!雖然係好唔想老......

男爵府

jodyfan 發表於 18-12-21 08:29
BK 有好多呢種大媽喎

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

natnat_tsang 發表於 18-12-21 09:30
80估60 都唔算反差大呀.... 40估20 就真係...

到真係60拍埋80, 應該有大分別

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Wild_Lady 發表於 18-12-21 09:20
有一次我喺某時裝店買嘢,
有個女人在 cashier 附近同 sales 吹水,
佢又係問個 sales 佢似幾歲。

靚嘅50同殘嘅30, 我揀前者

首頁
12345...7

尾頁

跳至