自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

早上在海旁跑步常常見到有位髮型地中海伯伯,穿著女人透視服裝內裡還著有胸圍,女人T-back內褲,只著透明絲襪沒穿褲子,賣相相當可怕,聽聞報警亦無用,非常無奈

大宅

青衣為食妹 發表於 18-12-21 17:35
早上在海旁跑步常常見到有位髮型地中海伯伯,穿著女人透視服裝內裡還著有胸圍,女人T-back內褲,只著透明絲 ...

係咪荷里玉咁嘅胸

珍珠宮

有啲表面上係提升信心實質係洗腦的課程,其中一份功課係要學員作阱怪打扮行出街,希望阿伯不是依啲課程嘅受害人啦

Poyau    發表於 18-12-22 00:25

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

當睇唔到啦,深水埗都有位阿叔穿女裝的搬貨工人。

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

早上在海旁跑步常常見到有位髮型地中海伯伯,穿著女人透視服裝內裡還著有胸圍,女人T-back內褲,只著透明絲 ...

其實我都有d怕呢類人,最好離遠少少,我見過全身pink pink既男人,魚網絲。。。。不過,我又未至於要報警。
而近來有套電影「翠絲」,講呢類跨性別人士,又有相關報導,自己都了解多左,會比之前體諒佢地多點。

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

娃雞 發表於 18-12-21 18:08
係咪荷里玉咁嘅胸

又無咁勁,只是透視裝清楚睇到整個胸圍

大宅

青衣為食妹 發表於 18-12-21 22:26
又無咁勁,只是透視裝清楚睇到整個胸圍

實不相瞞,我都成日見到佢,的確好嚇人,唔知受到咩刺激

男爵府

娃雞 發表於 18-12-21 22:30
實不相瞞,我都成日見到佢,的確好嚇人,唔知受到咩刺激

聽d管理員講佢太太死後,憶妻成狂,唔知流定堅呢,如果真的話,好可憐

Poyau    發表於 18-12-22 00:26

大宅

Um... 其實打扮奇怪又點?冇騷擾到人就冇問題

ritalau012    發表於 18-12-22 22:26

珍珠宮

雖然嚇人.,但點解想到報警。

珍珠宮

他們有的是先天和一些是後天,如果他沒有滋擾你,就算了。他們行得依一步好大勇氣或受了打擊,不要帶有色眼鏡。 比起個D平時是好好先生原來是色魔好好多。

公爵府

回覆樓主:

如果女人冇露3點,男人冇露下體,佢易服只因佢有病。

以前細個無知唔識嘢,就會笑人。而家大咗明白好多病係控制唔到,就會體諒人,最多望多兩眼就算。但有D人好衰格影人相,再放上網俾人睇齊齊笑,覺得好衰。

水晶宮

tester5 發表於 18-12-21 18:20
其實我都有d怕呢類人,最好離遠少少,我見過全身pink pink既男人,魚網絲。。。。不過,我又未至於要報警 ...

唔。。。其實翠絲應該係講本身性別錯置嘅跨性別人士。就算呢類朋友男作女裝,一般都係正常裝束,並唔會喺日常生活透視裝加t back咁出街,因為佢地係想以另一性別身份過正常生活,並非惹人注目。如果嗰位伯伯咁出街,可能係其他問題,未必真係跨性別。易服癖又係另一回事,唔應該混為一談啊。

珍珠宮

Angel_Rose 發表於 18-12-21 18:12
有啲表面上係提升信心實質係洗腦的課程,其中一份功課係要學員作阱怪打扮行出街,希望阿伯不是依啲課程嘅受害 ...

好不幸地上過類似嘅堂,係前公司個local site manager搞嘅信心培訓。頭一日做project planning presentation都算OK,第二日要team performance,其中一個要求係要露肉。真係痴鬼線,其中有男同事要露上身,我立刻離開,然後直接舉報比總公司HR,完全是性騷擾,點解要我見啲同事袒胸露臂?
要突破自我有很多方法,呢啲不及格的trainer就是呃神騙鬼,亂咁嚟!我要肯定公司以後唔可以用呢個training vendor,而且之前決定用這間垃圾公司嘅local mgr同HR都要道歉並承諾以後這些training不能夠要求同事必須參加。
可惜個local mgr好似比人洗腦一樣,自己投咗幾十萬去上呢個騙子嘅所謂培訓,陪著一齊癲

子爵府

回覆樓主:

應該係精神有問題
算啦若佢唔騷擾人,咪唔好睇佢算啦
希望有人會幫到佢

子爵府

mizuho 發表於 18-12-22 05:30
好不幸地上過類似嘅堂,係前公司個local site manager搞嘅信心培訓。頭一日做project planning presentati ...

哇!呢間咁嘅培訓公司好有問題!

子爵府

BGCOME08 發表於 18-12-22 02:01
如果女人冇露3點,男人冇露下體,佢易服只因佢有病。

以前細個無知唔識嘢,就會笑人。而家大咗明白好多病 ...

同感!好討厭啲人影相放上網笑
其實佢哋係要人幫助

珍珠宮

mizuho 發表於 18-12-22 05:30
好不幸地上過類似嘅堂,係前公司個local site manager搞嘅信心培訓。頭一日做project planning presentati ...
依啲就最無辜,我大學同學上左,佢sell佢上司上,佢上司都中埋招,就用上司的權力迫其他下屬上

佢自己兩個衰就算啦,仲要害埋其他人,眾傳銷中我最憎依款課程類傳銷

睇黎你個local mgr同我同學個上司一樣都係發左癲,用利公司training派糖衣毒藥,你離開這公司是否因為依啲糖衣持藥?有時我覺得政府都衰,由得啲壞人為所欲為

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

娃雞 發表於 18-12-21 18:08
係咪荷里玉咁嘅胸

大宅

我響九龍灣返工,有一位男士係著迷你裙,魚網絲襪加高跟鞋。打扮得仲靚過我依個C9。奈何,男兒身,女兒心,其實好核突。

首頁

尾頁

跳至