懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

2019勳章

到35週去東區醫院照超聲波都係話胎盤低,再照埋陰照度到得2cm, 醫生話擲界,過2星期再照超聲波睇下點。問佢如果都無再升返上去會點又話應該無事,到時應該會升返上去。 請問有無人之前都試過同一情況?最後會升返嗎?

男爵府

2019新春慶豚圓

kayeebellee 發表於 18-12-22 11:47
到35週去東區醫院照超聲波都係話胎盤低,再照埋陰照度到得2cm, 醫生話擲界,過2星期再照超聲波睇下點。問 ...

我無咁嘅情況,不過建議你少走動

男爵府

2019新春慶豚圓

kayeebellee 發表於 18-12-22 11:47
到35週去東區醫院照超聲波都係話胎盤低,再照埋陰照度到得2cm, 醫生話擲界,過2星期再照超聲波睇下點。問 ...

去睇私家再做檢查問下醫生

複式洋房

2019勳章

我又係胎盤低,唔好行咁多,35週升的機會微,有可能要開刀,我都好擔心

珍珠宮

2019新春慶豚圓 BB防敏心得分享勳章

咁你就真係唔好郁咁多啦。或者你再睇多個醫生問問啦

翡翠宮

2019新春慶豚圓 BB防敏心得分享勳章

我同學胎盤低,少運動,兩公婆唔好行埋。

複式洋房

回覆 kayeebellee 的帖子

我都係低,而家27w,好擔心醫生話要睇下升唔升得返,升唔到就一定要開刀。佢叫我唔好擔心咁多,因為都無野可以做到,繼續比心機養好個b。我而家諗住搵多個醫生睇下當聽下專業意見都好。

伯爵府

胎盤低,最好小行

珍珠宮

2019新春慶豚圓

唔好行咁多,後期要更加小心。

大宅

2019新春慶豚圓

Rebeccallk 發表於 18-12-25 11:54

我都係低,而家27w,好擔心醫生話要睇下升唔升得返,升唔到就一定要開刀。 ...

我都係低, 一直私家政府2邊睇, 都是說沒有方法可以幫。 不能擔心太多 , 都是說順期自然。

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

35週升返上去有點難,最好多瞓床唔好行太多。我自己都係胎盤前置第二三期,一足月就開刀了

禁止發言

2019新春慶豚圓

公爵府

2019新春慶豚圓

我妹5個幾月,就照到話低,叫冇到處去,多休息,到時升唔上去,就要開刀

複式洋房

2019勳章

gloriehungws 發表於 18-12-27 17:01
35週都仲係低咁醫生有冇講係胎盤前置?第幾期?如二期應要開刀喇,35週都唔會上返去咯
...

唔知係第幾期,問佢都無講,淨係話有2cm,擲界,下星期再照,但我下星期已經37週喇

複式洋房

我懷孕初期試過照完陰超第二日就出血,胎盤低係咪一定要照陰照?好驚無出血變有出血

大宅

2019新春慶豚圓

queenie0608 發表於 18-12-26 19:27
35週升返上去有點難,最好多瞓床唔好行太多。我自己都係胎盤前置第二三期,一足月就開刀了
...

37週開刀嗎?

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

kinam520 發表於 19-1-2 22:49
37週開刀嗎?

我37週1開刀

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊