自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

每逢放假大一堆功課加上假後考試,個心掛住掛住真係冇乜心情玩

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

回覆樓主:

我小朋友前日已經做哂啲功課,可以安心過聖誕假期!!

寶石宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

最討厭的功課是閲讀報告

jpangel    發表於 18-12-22 15:13

有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

水晶宮

leetai 發表於 18-12-22 14:00

我個冇功課,但每日都要溫書,放完假就考試

公爵府

佢地做晒功課了,但假後要考試,玩都無咁盡興

男爵府

高小十四樣聖誕功課,昨天已做完。一陣上機去玩。考完試才放假。

公爵府

2019勳章

我細個一有功課就摶哂命拿拿淋做哂去
吾知點解
見到未做哂吾安樂

我記得放暑假實有本暑期作業要做
我放暑假頭一星期已做哂

大宅

leetai 發表於 18-12-22 14:00

係!學校永遠每日比十樣八様!假期仲每科一本!放完假又話考試!搞倒放假大細都唔安樂!

寶石宮

2019新春慶豚圓

alicialee1210 發表於 18-12-22 14:30
最討厭的功課是閲讀報告

冇功課

珍珠宮

2019新春慶豚圓

sanjoe 發表於 18-12-22 14:45
我細個一有功課就摶哂命拿拿淋做哂去
吾知點解
見到未做哂吾安樂
做完之後,開學時交返去,老師又吳會改,有啲同學淨做頭幾頁就交,強呀

超憎暑期作業

別墅

BB防敏心得分享勳章 瞓得好勳章 食得好勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章

回覆樓主:

放假冇得抖,根本吾係真放假

珍珠宮

2019新春慶豚圓

alicialee1210 發表於 18-12-22 14:30
最討厭的功課是閲讀報告
係咪至少十本中文,兩本英文果款?

同埋有無作文

大宅

呀紫CANDY 發表於 18-12-22 14:48
係!學校永遠每日比十樣八様!假期仲每科一本!放完假又話考試!搞倒放假大細都唔安樂!:igiv ...
學校考試係xmas假後,加上功課6年來無享受過xmas假
亞洲教育

男爵府

2019新春慶豚圓

最討厭的功課是閲讀報告

但必有兩份,一中一英

公爵府

2019勳章

Angel_Rose 發表於 18-12-22 14:49
做完之後,開學時交返去,老師又吳會改,有啲同學淨做頭幾頁就交,強呀

超憎暑期作業

們我細個冇甘諗

珍珠宮

2019新春慶豚圓

Mm233 發表於 18-12-22 14:51
學校考試係xmas假後,加上功課6年來無享受過xmas假
亞洲教育
個個老師都狂比功課,有學生問可否少啲,享受下假期,老師話咁你叫其他科老師吳好比功課囉,我比得幾樣,多極有限啦

大宅

Angel_Rose 發表於 18-12-22 14:56
個個老師都狂比功課,有學生問可否少啲,享受下假期,老師話咁你叫其他科老師吳好比功課囉,我比得幾樣,多極有 ...
俾功課對老師來講有咩用,又唔見得佢地會認真改

寶石宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

milktealai 發表於 18-12-22 14:49
冇功課

你就好,好多功學做。又要背詩又閱讀報告

有些路啊,只能一個人走

寶石宮

catiou627 發表於 18-12-22 14:52
但必有兩份,一中一英

係,英文要寫成頁A4,都唔知點寫

有些路啊,只能一個人走

公爵府

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

永遠都唔係真放假,其實我覺得幾慘 ,考完試先放假最好 ,但又有家長覺得放完假考試會有足夠時間溫書

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊