自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章

我check架A330-300機話no power/on demand TV,是否即冇机上娛樂?另外餐食亦會有供應嗎?因我第一次飛短途,想問清楚以作準備。

寶石宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

sabun 發表於 18-12-22 15:55
我check架A330-300機話no power/on demand TV,是否即冇机上娛樂?另外餐食亦會有供應嗎?因我第一次飛短途 ...

我去台灣都有,你log in睇下有冇得揀餐
*唔好響POST叫我PM你, 問嘢請直接留言或主動PM,唔好做伸手黨,Google係你的好朋友

珍珠宮

我check架A330-300機話no power/on demand TV,是否即冇机上娛樂?另外餐食亦會有供應嗎?因我第一次飛短途 ...

視乎架飛機大or細,我坐過港龍細機去福岡,來回椅背都冇電視,連用自己iPad 用港龍app睇佢d電影都唔得.
但坐過去台北、上海、杭州,反而有得睇

珍珠宮

食嘢就視乎你班機咩時間,唔係早餐 or lunch or dinner 時間嘅短途,可能得包lemon tea 或小食

水晶宮

我記得港龍有雪糕食
天空之城, 快樂之地

珍珠宮

回覆樓主:

我喺國泰港龍飛上海咋,隻機喺A330-300

男爵府

2019新春慶豚圓

早幾日去台灣好似都係呢隻機型,有電視,早上八點半機,食蘑菇卷

珊瑚宮

應該一定有TV,不過可能係得指定channel 比你選擇,而唔係任得乘客自由選擇任何一個節目

珍珠宮

maggkiki 發表於 18-12-22 16:48
早幾日去台灣好似都係呢隻機型,有電視,早上八點半機,食蘑菇卷

即有戲睇?啲位喺2 4 2

珍珠宮

木土土 發表於 18-12-22 17:08
應該一定有TV,不過可能係得指定channel 比你選擇,而唔係任得乘客自由選擇任何一個節目
...

最揀耍有戲揀

大宅

2019新春慶豚圓

試過喺清邁返香港冇

大宅

2019勳章

回覆樓主:

我搭港龍試過係要你download佢個app。用機上wifi睇佢d電影

男爵府

回覆樓主

我返大陸1.5小時冇,嘢食都剩係得曲奇餅

男爵府

回覆樓主

我係大機,仲要係早餐同晚餐時間

版主

2019新春慶豚圓 2019勳章 夏天玩到顛 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

木土土 發表於 18-12-22 17:08
...

試過坐架同國航聯營,頂!得頭殻頭電視(都唔知幾多年無見過),播埋晒d類似老井嘅戲
講緊3年前左右

男爵府

其實港龍大部分飛機都有電視睇
除非咁唔好彩壞左

320機就要自己download apps
連機上串流系統就可以睇戲

至於餐飲
一日未轉budget airline 一日都有野食
睇下你對食物既定義係咩
有啲機得餅乾加水
有啲有餐有野飲有麵包有雪糕

男爵府

2019新春慶豚圓

sabun 發表於 18-12-22 17:43

大宅

2019新春慶豚圓

popocat 發表於 18-12-22 16:16
視乎架飛機大or細,我坐過港龍細機去福岡,來回椅背都冇電視,連用自己iPad 用港龍app睇佢d電影都唔得.
...

我最近呢次港龍細機係有電視
但好拋
下次都係大機先book

男爵府

2019新春慶豚圓

睇真啲,原來你是坐國泰港龍,我是國泰機,機型一樣,但裏面設施唔知一唔一樣喎

珊瑚宮

最揀耍有戲揀

睇錯係國泰。
港龍無tv ,要用自己電話/電腦,有港龍apps Wi-Fi 睇。

要自己預先download apps,機上無data download

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊