美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

DHA勳章

無糖茶妹 發表於 18-12-25 00:10
2樣都有用,綠色個支霜狀係最近先買,眼線液就一直都有用,我肚腩就似3個月(笑)
...

霜狀眼線筆我懷孕前買左 懷孕後唔知成分
所以唔敢用
兩枝眼線筆你覺得邊隻好用啲阿?

男爵府

lolitaloves 發表於 18-12-30 18:55
霜狀眼線筆我懷孕前買左 懷孕後唔知成分
所以唔敢用
兩枝眼線筆你覺得邊隻好用啲阿?

唔需要太緊張既底妝同眼妝吸收程度唔同,底妝係大面積,眼只係少面積,所以好多人bingo左就會轉底妝,兩枝眼線筆我都會輪流用,如果想畫長眼尾就會用眼線液,筆頭幼身,想畫內眼線/圓眼就霜狀個支眼線筆,2支唔會溶到熊貓眼,所以都係睇心情用

男爵府

DHA勳章

無糖茶妹 發表於 19-1-3 17:23
唔需要太緊張既底妝同眼妝吸收程度唔同,底妝係大面積,眼只係少面積,所以好多人bingo左就會轉底 ...

本來想買呢枝 但佢有個成份係Acrylate
上網睇話 有機會影響胎兒甚至小產
我自己又比故較驚青 最後冇買
我買左孕婦可用既眼影 粉底液 唇膏
但唇膏啲色唔係咁鍾意
想問你唇膏有冇轉?

男爵府

lolitaloves 發表於 19-1-3 17:33

本來想買呢枝 但佢有個成份係Acrylate

好多日系眼線液都有Acrylate,不過岩岩我都幫你有睇dejavu就安心度係1,其他係2,未過3個月都係安全為上
唇膏我就無乜點搽,潤唇膏用得最多,唔知點解有左好缺水出街食野前一定會抹左唇膏先食,第一胎係緊張又開心捱過左就點化都得啦

男爵府

DHA勳章

無糖茶妹 發表於 19-1-3 17:40

好多日系眼線液都有Acrylate,不過岩岩我都幫你有睇dejavu ...

你係用美麗修行apps睇嗎?
而加搽唇膏覺得好怪 硬係覺得條利lam到
啲唇膏 就會想反胃 之後會整甩佢唔搽
我第二胎喇 上一胎係個唔化妝既人
因未有第二胎前返工會化妝
所以對啲化妝品成份比較緊張
而加冇返工 但都想化下妝令自己開心啲

首頁

尾頁

跳至